perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pääsiäismunajahdissa

Joka vuosi suunnittelen aina kaikkia kivoja pääsiäiskoristeita, mutta loppupeleissä pääsiäinen sitten yllättää mut samalla lailla kuin talvi autoilijat. Meidän ohrat ei oikein ollut menestys ja pajunvitsojakin unohdettiin hakea ja tehdä. Ennen pääsiäistä katsoin Prismassa mun tyylisiä, mustia pääsiäismunakoristeita, mutta en raskinut ostaa. Eilen kauppareissulla ne osuivat taas silmään ja paketin kylkeä koristi -50% aletarra. Nakkasin sitten paketillisen kyytiin. Jos niitä on vielä pääsiäisen jälkeen, niin taidan hakea toisenkin paketin valkopohjaisia. Siinäpä meidän ainoat pääsiäiskoristeet.


Eilen käytiin lasten kanssa pääsiäismunajahdissa, joka järjestettiin safaripuistossa tuossa keskustassa. Aavakin pääsi ensimmäistä kertaa rattaisiin istumaan. Istuinosa noissa Teutonioissa on melko kalteva, joten Aava pystyi nojailemaan eikä tarvinut vielä istua selkä suorana koko aikaa. Tosin Aava pysyy jo pitkiäkin aikoja pystyssä istualleen ilman minkäänlaisia tukia.

Samalla pääsin testaamaan fb:n kirpparilta ostamaani Ticketin välikausitakkia ja hyvin pystyi jo tuota 74cm:stä käyttämään jo, vaikka ainakin haalarit Ticketillä on noin kokoa suurempaa mitoitusta mitä kokolappu kertoo. Jalkaan laitettiin Veetin vanhat välikausihousut. Olenkin etsiskellyt jotain puuvillaisia housuja vuorella tai ihan vuorellisia farkkuja, mutta en ole löytänyt vielä. Kappahlissa on hyviä, mutta niiden koot alkoivat vasta kasikutosesta, joka on vielä ihan liian iso.


Nykypuput kulkevat myös muodikkaasti consseissa näemmä... Ja osaavat soittaa Robinin biisejä.


Ennen jahtia oli alkulämmittely, tosin Veeti ei lämmennyt sille ollenkaan. Bongaa kuvasta meidän lapsi, eli se ainut, jota ei vaan kiinnosta tehdä mitään liikkeitä. Muut lapset puolestaan olivat intopiukkana mukana menossa.


"Mä mitään alkulämmittelyjä jaksa, ihan tyhmiä. Miksei voida jo alkaa etsiä niitä munia!?!?!Lapsille jaettiin pussit, mihin saalismunat sai laittaa. Veetin saldo oli kahdeksan pikkumunaa. Voittaja varmaan sai jotain palkintoa, mutta me lähdettiin ennen sitä pois. Ikähaarukka oli vähän laaja kun toisessa sarjassa kilpailivat 4-8-vuotiaat. Ei ihan niin nopeita nuo Veetin ikäiset kuin koululaiset...Pusikostakin löyty vielä yksi muna!Ihan hauska tapahtuma, vaikka itse jahti kestikin vaivaiset viisi minuuttia. Mukava, että täälläkin jaksetaan edes joskus järjestää jotain ohjelmaa lapsille.

Tänään olinkin hyvin reipas ja lähdin jo ysin jälkeen salille! Ajattelin, että siellä saa varmaan yksin treenata, mutta mitä vielä! Varmaan kaikki muut olivat ajatelleet samalla lailla. Ei onneksi ihan tungokseen asti ollut väkeä. Saa nähdä kuin kipeänä sitä on huomenna, kun on tullut useamman viikon treenitauko. Salin jälkeen laitoin muun perheen pihalle touhuamaan ja siivosin koko talon. Eilen jäi viikkosiivot tehtyä niin paikkasin sen sitten tänään. Veeti on nyt päikkäreillä ja pitäisi vähän pakkailla, että voi lähteä käväsemään mummulassa. Huomenna varmaan pistäydytään kokolla, sen kummempia suunnitelmia pääsiäiseksi ei olekaan.


Uusia lukijoitakin on taas liittynyt mukaan, tervetuloa! Ja samalla voikin jo toivottaa hyvät pääsiäiset kaikille teille siellä ruudun toisella puolella!

Onko teillä muuten mitään pääsiäisperinteitä? Täällä meilläpäin käydään siis kokolla lauantaina eli se on yksi meidän alueen perinteistä. Lisäksi oman äidin kanssa me ollaan vuosittain alettu leikkiä pääsiäismunan piilottamista, siis jo ennen lapsia. Kamalat kisat on aina siitä, että kumpi keksii paremman piilon. Munia on teippailtu kiinni sohvapöydän alle, laitettu pussissa hakaneulalla roikkumaan verhoihin jne. Ehkä me nyt voidaan jo luovuttaa ja antaa Veetin etsiä munat tänä vuonna. Lisäksi meillä syödään aina vähän paremmin pääsiäisenä. Tänä vuonna yllättäen jälkiruuat on mun harteilla. Teen mahdollisesti passionhedelmäpavlovaa. Saa nähdä minkälaista tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti