lauantai 5. huhtikuuta 2014

Pitkiä päiviä

Kuten Facebookiin jo päivittelinkin aiemmin, niin meillä on vietetty sairastupaa keskiviikosta asti. Keskiviikkona iski joku mahatauti ja kuume ja illalla sai halata pönttöä. Oksentaminen jäi onneksi kahteen kertaan, mutta tänään iski sitten jo yhden kuumeettoman päivän jälkeen se toinen muoto tuosta mahataudista, nice. Harmittaa, kun huomenna olisi pitänyt lähteä lasten serkkujen luo Jyväskylään, mutta reissu siirtyy nyt. Pidetään peukut pystyssä, että tauti pysyy poissa lapsista.


Voimat ovat olleet aika vähissä, kun ruoka ei maistu tai jos maistuu, niin ei pysy sisällä. Onneksi lapset ovat kerrankin olleet kiltisti päivät! Aavakin on alkanut viihtyä yksin lattialla, kun pääsee ryömimällä tutkimaan paikkoja. Saattaa myös tutkailla pitkän aikaa lelujakin yksikseen. Todella suuri helpotus, koska en tiedä millä voimilla sitä olisi hyppyyttänyt tuota sairaana sylissä tunnista toiseen, kun päikkäritkään eivät edelleenkään ole mitään kamalan pitkiä.


Veetikin on keksinyt itse tekemistä, eikä ole tarvinnut mua leikkimään kanssaan ja olen saanut rauhassa levätä sohvalla viltin alla.


Monta hetkeä on mennyt tämän synttärilahjaksi saadun magneettikirjainjutun parissa.


Koska ulkoilut ovat jääneet melko vähälle tällä viikolla niin lupasin Veetille jo perjantaina peliaikaa padilla, jos käy vähän aikaa yksin leikkimässä omalla pihalla ja kävihän tuo kun oli tarpeeksi hyvä houkutin. Ikkunasta seurailin ja näytti ainakin kiikkuvan ja kaivavan hiekkalaatikolla kaivurilla. Olen antanut myös katsoa joka päivä jonkun videon telkkarista, niin riittää tekemistä koko päivälle ilman, että mun tarvisi jaksaa sen kummemmin värkätä mitään.  Ja voin sanoa, että aika tehokkaasti on mennytkin päivät levätessä. Jospa tämä jo huomenna helpottaisi? Tehokas dieetti ainakin jos ei muuta. Päivässä on tippunut yli kiloa painoa. Harmi, että se tulee varmasti tuplana takaisin kun ruoka taas alkaa maistua.


Meillä onkin säilytty ihmeen hyvin taudeilta. Nuhia kyllä ollaan sairastettu kun Aavallakin on ollut varmaan jo kolme, mutta kaikki kuumeet ja mahataudit ollaan onnistuttu tähän saakka välttämään. Ja tietenkin se sitten iskee minuun, vaikka Veeti kulkee hoidossa osan viikosta ja siellähän ne taudit jyllää. Enkä tietenkään tarkoita tuolla sitä, että olisin tämän taudin mieluummin Veetille halunnut! Todella hyvä, jos pysyy vain ja ainoastaan minussa. Tauteja, varsinkin näitä mahasellaisia, on tuntunut olevan jotenkin ekstrapaljon syksystä lähtien. Onko teillä vältytty taudeilta vai onko pitänyt sairastaa useamman kerran kaikki mahdollinen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti