lauantai 12. huhtikuuta 2014

Äiti vaihtaa vapaalle

Terveiset täältä Pyhäjoen mummulasta! Hurautettiin eilen tänne muksujen kanssa isin jäädessä kotiin. Oltiin kuuden maissa täällä, joten eilen ei tehty mitään sen kummempaa ennen lasten nukkumaanmenoa. Aavan nukahdettua kiskaisin lenkkikamppeet niskaan ja kävin juoksemassa vajaat kuusi kilsaa. Ehdin kuin ehdinkin ennen auringon laskemista ottaa yhden kuvankin. Samalla näin myös joutsenia, mutta puhelimen zoomi ei riittänyt niiden kuvaamiseen.

Tänään Veeti painui aamusta toisen papan kanssa mökille puuhommiin ja me käytiin Aavan kanssa vaunulenkillä. Aavan nukkuessa pihalla sain kaivaa ompelukoneen esille, mutta kaiken mukavan ompelun sijaan piti ommella omalle isälle pari verkonmerkkiä.


Tänään mummun tullessa töistä lapset jäävät tänne vielä yhdeksi yöksi ja minä menen takaisin kotiin, sillä meillä on tänään parin kaverin kanssa tyttöjen ilta! Sitä onkin odotettu pitkään ja hartaasti ja mies siellä kotona lämmittelee meille varmaan kohta paljua. Tiedossa siis ainakin paljua, hyvää ruokaa ja juomaa ja pieni baarireissukin ensimmäistä kertaa yli vuoteen! Ehkä saatetaan vähän Singstariakin lurauttaa... Mies lähtee evakkoon työpaikkansa juhliin.

Aava ei ole koskaan ollut vielä mummulassa yötä ja vähän jännittää, että miten menee. Muuten en usko olevan mitään ongelmaa, kunhan ei saa aamulla herätessään mitään vierastamiskohtausta, kun äiti tai isi ei olekaan paikalla. Onneksi Veeti on täällä niin on tuttu naama kuitenkin. Ja eiköhän se yksi yö mene vaikka päällä seisten. Minkä ikäisenä teidän lapset on ollut ekaa kertaa yötä pois kotoa?

Tiedän, että paljon on lapsia, jotka ovat vasta Veetin ikäisenä yökylässä ensimmäistä kertaa. Meillä on Veeti ollut epäsäännöllisen säännöllisesti mummulla kylässä vauvasta lähtien ja aina on mennyt hyvin. En muista, että koskaan olisi pitänyt äitin perään itkeä. Lähinnä äitille ei muisteta edes heippoja sanoa kun on niin kova kiire touhuamaan mummun kanssa. Kummasti jaksaa arkea sitten paremmin kun pääsee vähän tekemään jotain ihan aikuisten kesken. Ja saadaanpa viettää huomenna "laatuaikaa" kahdestaan miehen kanssa ennen kuin mummu palauttaa lapset kotiin.


En ole koskaan myöskään kuulunut siihen kastiin äitejä, jotka potisivat valtavan huonoa omaatuntoa siitä, että lapsi on silloin tällöin muualla yökylässä. Ei se lapsi siitä rikki mene eikä muista vanhempana sitä, että on vauvana ollut jossain hoidossa yhden yön. Ja mikäli vanhemmat ovat molemmat vuorotyöläisiä, joutuisi Aavaa muutaman kuukauden vanhemmat lapset jo nukkumaan öitä jo päiväkodissa. Siihen nähden tämä mummula on varmasti paras vaihtoehto. Jos anonyymit saisivat kommentoida niin luultavasti tähän tulisi nyt kommentteja tyyliin  "mitä olet lapsia tehnyt jos et voi kotona olla vaan menee jotku baarireissu lasten edelle!". Tokihan se kärjistettynä niin onkin, vaikkakaan ei baarit mene lasten edelle. Ihan hyvin se vapaailta voisi kulua jossain ihan toisissa merkeissä, mutta nyt päätettiin näin. Kaverit ovat myös pienten lasten äitejä, jotka harvoin missään käyvät, joten kaikille on varmasti pieni nollaaminen paikoillaan. Ja odotan kovasti tanssimaan pääsemistä!

Jos tilaisuus on päästä tuulettumaan, niin aion sen kyllä käyttää. Meillä harvoin on nimittäin talo sillä lailla tyhjänä, että siellä olisi mahdollista viettää tyttöjen iltaa ajamatta miestä jonnekin evakkoon. Nyt sattui sopivasti menoa molemmile samalle viikonlopulle. Miten siellä ruudun toisella puolella: olisiko haluja lähteä tuulettumaan tyttöjen kanssa vai onko kivempi viettää jokainen viikonloppu perheen kesken? Järjestyykö hoitopaikka tarpeen tullen? Ollaan kyllä siinä mielessä kiitollisessa asemassa, että meillä on vielä nuoret mummut, jotka mielellään lapsia hoitavat, jos hoitoa tarvii. Ilman heitä olisi meidän yhteiset menot kyllä pelkkää haaveilua. Ehkäpä me jossain välissä päästään tekemään jotain miehenkin kanssa ihan kahdestaan lasten ollessa mummulassa. Tällä kertaa nyt kuitenkin tyttöjen kanssa ja kyllä me varmaan miehen kanssa sitten illalla samaan baariin mennään, kun ei tuolla Ylivieskassa niin monta vaihtoehtoa ole! Hauskaa iltaa teillekin, missä ikinä sen vietättekin!

Nykyään Veeti odottaa ja laskee öitä mummulle pääsyyn, joten mielelläni annan tänne tulla.

2 kommenttia:

  1. Meillä ei Olga ole vielä ollut yökylässä ikinä, Einokin vasta pari kertaa. :) Miehen kanssa ollaan oltu viimeisen viiden vuoden aikana kerran yön yli reissulla kaksistaan, mutta silloin tuli hoitajat kotiin. Mutta käydään toki kumpikin "tuulettumassa" omalla tavallamme vuorotellen, ettei nyt ihan perheen kesken kotonakaan olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin Veetin ollessa vauva tuli äiti meille vahtimaan yön yli. Nyt haluttiin vaan viettää iltaa meillä, että päästiin paljuileen niin helpompi oli viedä mummulle. Ja hyvin oli mennyt onneksi! Mekin ollaan kyllä erikseen käyty niinkuin minä esim siellä ompeluleirillä. Jospa joskus taas pääsisi vaikka jonnekin pikkureissulle kahdestaankin tulevaisuudessa.

      Poista