keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Arkihaaste 2/5

Muutamat asiat arjessä pysyvät suhteellisen samankaltaisina päivästä toiseen. Esimerkiksi ruokaa tehdään ja syödään joka päivä. Aavan eilinen ruoka koostui höyrytetyistä vihanneksista ja makaroonista. Porkkanat puuttuvat kuvasta, koska ne jäivät vielä hieman pehmenemään kattilaan.


Poikkeuksellisesti oli pelkkää sormiruokaa kummallakin aterialla. Normaalisti ainakin toisella ruualla syödään sosetta. Muistan aina ruoka-aikaan, että olisi voinu höyryttää tai keittää jotain ja sitten se on auttamattomasti liian myöhäistä.Mikähän lie hyötysuhde mahaan ja maahan menevän ruuan kanssa?


Välistä pitää yrittää tehdä jotain kotitöitäkin. Haastetta siihen tuo Aava, joka roikkuu nykyään koko ajan lahkeessa kiinni, jos yrittää laittaa lattialle. Säälittävänä sitten huutaa ja nykii lahjetta, että ota syliin. Siksipä useat hommat jäävätkin siihen, kun on päikkäriaika tai mies on kotona.

Pyykinpesu olisi muuten mukava homma, mutta jostain syystä pyykit eivät liiku itse kaappiin korista! Usein kyllä myös linttaan ne, mutta ne ovat näteissä pinoissa sitten korissa usean päivän. Sitten viimeistään on pakko viedä ne kaappiin, kun koria tarvitsee uusille pyykeille...


Eilen yritin siivota epämääräisiä läjiä pois lattioilta ja sohvalta. Mulla on myös huono tapa säilyttää kaikenlaista vaatetta ja peittoa kaukalossa, mistä tietenkin kippaan ne lattialle, kun pitää lähteä johonkin ja tarvitsen kaukalon käyttöön.


Eilen täyttelin myös läjän vaippoja valmiiksi kaappiin.


Käsityöt ovat alkaneet lisääntyä keskenään sohvalla ja valitettavasti pitää sanoa, että siinä ne ovat vieläkin. Ehkä jo tänään saisin aikaiseksi raivata ne pois tuosta. Isosta sohvasta ei ole hyötyä vaan enemmän haittaa, kun siihen voi jättää kaikkea tavaraa ilman, että se haittaa istumista. Siksi niitä ei tule siivottua pois niin herkästi.


Samanlaisia hommia eli ruokajuttuja ja pientä siivoilua tulee tehtyä joka päivä. Muut asiat ovat niitä, jotka sitten tekevät jokaisesta päivästä erilaisen. Nyt lähden paistelemaan pihvejä hamppareiden väliin ja ehkä puhallellaan muutama ilmapallo, kunhan Veeti herää päikkäreiltä!

2 kommenttia:

  1. Pakko sanoo että kuulosti ihan meidän elämältä :) Paitti et en tee käsitöitä :D Mutta kaukalossa säilötään kyl monet vaatteet ja asusteet ja pyykit odottaa puhtaina et joku veis ne kaappiin asti. Ja toi sormiruokailu kans aivan sama juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kuvitella, kun A on niin saman ikäinen Aavan kanssa :)

      Poista