keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Normisettiä

Tänään on ollut hyvin tavallinen päivä. Semmoinen meille erittäin tyypillinen päivä. Paitsi siltä osin, että Aava nukkui kasiin asti ja heräsi ensimmäisen kerran vasta aamulla syömään! Tällaisena tavallisena päivänä menään pihalle tuossa kymmenen maissa. Tänään oltiin ihan vain omalla pihalla ja haravoinkin jo vähäsen. Veeti veti kamalat kilarit, kun ei saanut sahata jotain puupalikkaa.

Ihanan aurinkoinen päivä oli ja tein myös kahvakuulatreenin samalla kun Veeti kiikkui. Pitäisi muistaa käydä kiinnittämässä lautakiikku vielä tuohon meidän telineeseen ja tarkistaa samalla, että pitääkö siihen uusia narut. Ei ole siis sitä lautaosaa vielä käytetty ja ollaan ostettu tuo käytettynä Veetin entiseltä hoitotädiltä.

Pihalta tultiin sisälle puolentoistatunnin jälkeen tekemään ruokaa, joka oli tänään tomaattista kanakasiketta paprika&sipuli-tuorejuustolla ja lisukkena spagetti.Oli muuten maistuvaa ja helppoa, kun tomaattisuuden ruokaan teki siis tölkki tomaattimurskaa.

Ruuan jälkeen on mm. leikitty kauppaa ja Hoplopleikkiä, joka on varmaan suosituin leikki tällä hetkellä. Siinä matkutetaan sänkyautolla Hoploppiin Ouluun ja mukaan pitää tietenkin pakata evästä ja muuta tavaraa. Sitten käydään ostamassa liput ja mennään laitteisiin. Onneksi oltiin asuntoautolla liikenteessä, niin mahduin viikkaamaan pyykit samalla kun matkustettiin. Poimittiin myös Aava-liftari matkalla kyytiin.Tässä autokuski valmiina ajamaan meidät Hoploppiin ja kuten huomaatte, meillä asuu edelleen pupu.


Löysin Kärkkäisen taloustavaraosastolta tämmöisiä pieniä ostoskoreja ja alle kuuden euron hinnalla ostin meille yhden kauppaleikkeihin ostoskoriksi. Tämä oli näistä koreista isoin ja sinne mahtui hyvin äidin ostokset eli rasvaa, teetä, karkkia, xylitolpastilleja sekä vitamiineja. Mukana myös varmaan kaksikymmentä vuotta vanha lompsa ja leikkipuhelin.


Vitamiinit menivät meidän pienelle asiakkaalle.Lisäksi Veeti halusi pumpata ilmaa vesi-ilmapalloihin, että voi sitten päikkäreiden jälkeen leikkiä niillä. En ymmärrä miten se muisti niitä olevan tuolla yhdessä kaapissa, kun ne on laitettu laatikkoon varmaan viime syksynä Veetin synttäreiden jälkeen.

Veeti meni puoli kolmen maissa päikkäreille ja nukkuu edelleen. Aava mutustaa syöttötuolissa riisikakkua välipalaksi samalla kuin kirjoittelen tätä. Samalla vahtaan sivusilmällä, että ei mene ruokaa henkeen. Vaikka kyllä tuosta syömisestäkin kuuluu sen verran iso ääni, että sen kyllä kuulisi, jos henki ei kulkisi! Samanlainen on kuin veljensäkin, että jopa syödessä on kamala älämölö päällä koko ajan.

Veetin ja mun istuttamat ohratkaan eivät ole kovin häävisti vielä kasvaneet. En tiedä johtuuko siitä, etä unohdin peittää siemenet mullalla istutuksen jälkeen...Siirsin tuon tähtitarjoittimen kynttilät eteisen metallivadille ja laitoin tuon tarjottimen nojalleen seinää vasten. Yhdessä kynttilöiden kanssa miellän sen jotenkin niin jouluiseksi tai talviseksi, mutta tälleen erillään ovat kivat!

Toinen tummanruskean puun värinen kynttilänjalka on myös saanut päälleen mustan maalin. Tällä kertaa kiiltävän kun toinen on matta.


Laitoin pihalle narsisseja ja ostin sisällekin vielä uuden, kun vanha kuoli jo aikapäiviä sitten.


Sen kummemmin meillä ei mitään ihmeellisiä pääsiäiskoristuksia ole. Tänää tussasin muutaman mignonmunan ja laitoin ne tuohon kynttilänjalkaan, joka on muuten myös aika vasta kirpparin ilmaislootasta poimittu. Alunperin se oli puunvärinen myöskin.


Ehkä voisi ostaa noihin Nappuloihin jotkut keväiset kynttilät?Nyt tässä Aavan kanssa odotellaan, että kuinka pitkään se Veeti meinaa nukkua. Iltapäivällä mennään käymään entisten naapureiden raksalla katsomassa, että miltä siellä näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti