tiistai 25. helmikuuta 2014

Aurinko!

Pitkästä aikaa pihalla pilkistelee välillä aurinko! Käytiin Aavan kanssa aamulla tunnin vaunulenkki siinä toivossa, että päästään auringonpaisteeseen kävelemään. No ei se aurinko sitten lenkin aikana paistanutkaan, mutta nyt paistaa. Piti heti kaivaa kamera esille ja ottaa muutamia kuvia, mitä en oo viittinyt pimeän tullen enää ottaa.

Aikaisemmassa postauksessa mainitsin, että olen painanut kangasta potulla. Mikäpä muukaan siitä kankaasta olisi tullut kuin tyynynpäällinen. Tästä tuli tosi kiva ja mietin jo, että pitäisi tehdä saunaan samanlaiset laudeliinat. Tosin siinä olisi jo paljon painamista, että saisi painettua kankaat kahteen pitkään laudeliinaan.




 Koska kangasta oli hieman naftisti niin päädyin laittamaan takapuolelle ihan nepparit, jotta tuo aukko pysyy kiinni. Tässä vaiheessa on kenenkään turha mainita mitään vetoketjusta, koska sitä en ole koskaan laittanut tyynyliinaan enkä jaksanut juuri nyt alkaa opettelemaankaan.


Lisäksi ollaan saatu vihdoin paikoilleen olohuoneen tauluhyllyt! Ostin nämä jo Ikeasta, mutta ovat lötköttäneet työhuoneessa inspiraatiota odottamassa. Sunnuntaina mies ne sitten ruuvasi seinään ja minä nakkasin jotain valmiina olevia valokuvia tuonne, että eivät ihan tyhjät olisi. Pitää teettää lisää kuvia ja muutenkin vähän miettiä, että mitä noihin laittaisi.




 Tauluhyllyt ovat siis tuolla ikkunan vastaisella seinällä. Tuo seinä on ollut aika orvon näköinen aikaisemmin ja nyt siihen tuli vähän ryhtiä. Hyllyt asteltiin noin, että ylempänä ei ole kuin yksi hylly. Näin tuohon toiselle alahyllylle saa tarvittaessa vähän korkeampia kuvia. Noihinhan ei saisi laittaa kuin 30cm korkeita kuvia, että ne eivät kaadu. Ratkaisin tuon ongelman sillä, että laitoin kuvan yläreunasta sinitarralla seinään. Ei kaadu, ei!



Pinterestistä sain idean tuommoiseen sydäntaulun, jossa on päivämäärinä lapsien syntymäajat. Kirjoitettuna rumalla kultatussilla, kun en omistanut muutakaan, joka olisi mustasta näkynyt.


Tulostelin myös pari lahjapaperia kehyksiin niin tuli tämmöisiä kivoja "tauluja".



Kirpparilta osti kivan keväisen värisen kukkaruukun, johon pitäisi kehitellä joku kukka.


Veetin makuuhuoneen paperivalaisin koki myös pientä uudistusta, kun pilkutin sen lyijykynän pyyhekumin sekä musteen avulla pilkulliseksi.


 Fanttityyny siirtyi myös itse painetun tyynyn tieltä Veetin sänkyyn muumityynyn seuraksi. Muumityynyn ompelin kirpparilta löytyneestä kangaspalasta.


Viime vuoden puolella tilasin Veetille myös tämän julisteen, mutta kuva siitä on jäänyt ottamatta. Kokokuvaa huoneesta en saanut, kun en jaksanut vaihtaa kameraan tähän hätään eri putkea ja tuolla 1.8/45 putkella on hieman vaikea saada pienessä tilassa minkäänlaista kokonaiskuvaa.


Lipaston reuna on saanut hieman käsittelyä liitutaulutarrasta.



Liitutaulutarraa pääsi myös leikkihuoneeseen sadepilven muodossa. Hella on nyt vähän edessä, kun pilvestä tulikin ehkä hieman iso. Kuvittelin sen olevan jotenkin pienempi, mutta totuus paljastui kun liimasin sen seinään.


Muuten kai tuo koko ei haittaisi mitään, mutta yläpuolella olevat hyllyt näyttävät vähän tyhmän pieniltä tuon yläpuolella.


Jouluna olohuoneessa ollut tähtinauha on nyt Veetin huoneen seinällä. Sain vihdoin ommeltua siihen uuden narun, kun mies sekoitti sen edellisen semmoiseen solmuun, että ei saatu sitä enää selväksi.


Tehtiin myös semmoinen muutos, että olohuonen Stockholm rand-matto siirtyi leikkihuoneeseen. Kyllä se keltaisuus tuossa valkoisessa lopulta haittasi silmää niin paljon, että vaihdoin päikseen näiden huoneiden mattoja. Todennäköisesti käyn ostamassa olkkariin Askon Block-maton ja olkkarista menee se Veetin vanha matto Veetin makuuhuoneeseen. Askossa on usein alennuskampanjoita, joten taidan odotta semmoista, koska ei ole mikään kiirus saada sitä uutta mattoa.

Leikkihuoneeseen tuo passaa hyvin eikä se näytä jotenkin niin keltaiselta tuolla tilassa kun siellä on vähemmän valkoista, kuin olohuoneessa.


10 kommenttia:

  1. Hienoja juttuja olet tehnyt! Meillä oli aikoinaan keittiössä kapat tuosta muumikankaasta, pitäisi kankaasta kehitellä jotain... Samainen aakkostaulu löytyy meidänkin poikien huoneesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo tuon tekijän julisteet on kyllä kaikki tosi ihania!

      Poista
  2. Kaunista! Tässä se taas näkyy että yksityiskohdilla on ihan mielettömän suuri merkitys. Tavallaan ihan pikkujuttuja varmaankin tehdä, mutta en mä ainakaan näitä oivalla ennen kuin näen valmiina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon on kyllä semmoisia ideoita, jotka on tosi helppon toteuttaa ja vielä kivan näköisiä, mutta en mä ite koskaan keksi mitään semmoista hienoa. Onneksi on Pinterest!

      Poista
  3. Aivan ihana tuo tyynynpäällinen! Mistä ostit ja millaisen kangasvärin? Ehkä haluan välttämättä laudeliinan tällä tekniikalla tehdä lahjaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärkkäiseltä Ylivieskasta ostin tuommoista aika edullista Schjerning textil color väriä kun se oli alle neljä euroa purkki.

      Poista
  4. Kivoja juttuja täällä sinun blogissasi.
    Hauskan oloista tuo liitutaulutarra. Itse maalasin juuri tulevaan lastenhuoneeseen kaapin liitutaulumaalilla, vielä pitäisi kuvat ottaa siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin hyvin helppoa ja halpaa :) Voi vaan repästä pois seinältä kun alkaa kyllästyttään!

      Poista
  5. Mahtava idea tuo tyynynpäällinen.. Meillä ellokselta tilattu mustavalkoinen matto, jossa samaa kuviota.. Täytyy varmaankin ryövätä tuo sun tyynynpäällisidea ja tehd maton kaveriksi pari samankaltaista.. :) Jään seurailemaan blogia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se matto onkin ihana! Harmi, että ei ole tarvetta sille missään ;/ Ja kyllä tuo munkin idea on muualta varastettu :D

      Poista