keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Pisteestä pisteeseen

Kuvia tulee otettua meidän arjesta aika paljon. Niitä on myös kiva julkaista, mutta kamalan vaikeaa on keksiä kuvien ympärille jotain punaista lankaa, että teksti ei olisi ihan kamalaa sillisalaattia! Otetaan tässä nyt sitten langaksi meidän viime päivien tekemisiä. Ja käsitöitä ja jotain ja jotain. Eli aihe paisuu aina aiotusta! Ostin Kärkkäisen alekorista Veetille tuommoisen "yhdistä pisteet numerojärjestyksessä" - kirjan. Veeti osaa numerot jo niin hyvin, että kovin montaa minuuttia ei mennyt yhden kuvan tekemiseen ja pöydän äärestä kuuluikin tasaisin väliajoin "valmis!". Piti jo soittaa miehelle, että tuo toisenkin erilaisen kirjan töistä tullessaan. Sen verran vähiin alkoivat sivut jo käydä.



Ollaan myös ulkoiltu ja kovempien pakkasten aikaan sain myös sovituskuvan fleecevaatteista, mitkä tein jo viime kuussa. Fleece Kärkkäiseltä sitä edullista alle kympin kangasta. Paidan kaava Little Lamb muokattuna ja housut Ultimate casual. Veeti tykkäsi noista, kun ovat niin pehmeät ja haluaisi sisälläkin olla nuo fleecehousut jalassa.


Vetskari jäi vähän lyhyeksi, kun oli pakko päästä heti ja siinä paikalla ompelemaan, kun inspiraatio iski. Sen koommin se onkin ollut lahjakkaasti kateissa. Tänään ja eilen käytiin laskemassa mäkeä tuossa ehkä kilometrin päässä, kun siellä on melko iso mäki. Yhden laskun laskin Veetin kanssa rattikelkalla ja sen jälkeen Veeti uskalsi (onneksi) laskea yksinkin. Mentiin vaunuilla sinne ja takaisin niin, että vedin Veetiä samalla rattikelkassa. Hyvää hyötyliikuntaa! Tänään lisäksi leivottiin muffinsseja. Menin lupaamaan leipomisen, jos päikkäreille mennään sitten ilman tappelua. Pieni tutkailu kuivakaappiin paljasti kuitenkin sen, että meillä ei ollut ollenkaan vehnäjauhoja! Korvattiin sitten peruna-ja sämpyläjauhoilla ja ihan hyviä tuli niinkin. Ohjeen nappasin uusimmasta Pirkka-lehdestä. Niitä omnemuffinsseja siis tehtiin. Ja Veeti sen oikeastaan nappasi. Leipominen on kyllä kivaa ja Veetikin siitä tykkää. Nyt onkin leivottu ahkerasti lähiaikoina kun on tehty pullaa, muffinsseja sekä pannukakkua.

Leivotaanko teillä lasten kanssa ja mikä on yleisen yhteinen leipomus? Reseptivinkkejäkin voidaan ottaa vastaan!


Aikaisemmin surautin Aavalle kaksi jatkopalaa bodeihin, kun ei meinaa mennä enää haarukset kiinni tuohon kestovaipan päälle. Näitä voisi tehdä vielä yhden tai pari lisääkin kun tuntuu, että ovat aina pesussa kun niitä tarvisi. Sain myös muutaman kaupan bodeihin sopivan meidän ompeluryhmäläiseltä. Niitä kun ei valitettavasti voi tehdä itse, kun sen kokoisia neppareita ei saa kaupasta.




Aavan tukka on kasvanut lisää, eikä se vieläkään tunnu noudattavan mitään painovoiman lakeja vaan kasvaa suoraan taivasta kohti! Katsokaa nyt tuota töyhtökasaa.


Löysin tuolta neulelaatikosta myös yhden tupsupipon, jonka olen neulonut Aavalle varmaan jo ennen syntymää. Nyt näyttää olevan ihan sopivan kokoinen. Lisäksi olen koukuttunut taas virkkaukseen ja virkannut muutaman lipallisen tupsupipon, jotka pitäisi jaksaa laittaa myyntiin, sillä ei meilläkään miljoonaa pipoa tarvita!


Huomenna onkin taas sitten äititreffit parin kaverin kans ja pääsee nauttimaan aikuisesta seurasta. Tosin nyt on kyllä ollut mukavaa taas olla lastenkin kanssa, kun Veeti ei ole kiukutellut ihan niin paljon kuin vielä jokin aika sitten. Tänään ollaan myös mäenlaskun lisäksi luettu satua ja pelailtu muistipelejä. Siivosinkin eilen Veetin pelikaapin ja melko paljon niitä pelejä on kertynyt! Toisaalta pelataan niistä oikeastaan kaikkia, joten ei ne turhiakaan ole. Pelejä ja kirjoja kun tykkään ostaa meille mieluummin mitä semmoisia leluja, jotka jaksavat viehättää vain hetken.

Suosikkipelejä ovat tällä hetkellä ainakin muistipelit sekä Hippo-peli, jota me miehen kanssa inhotaan.  Pelataanko teillä lasten kanssa?



4 kommenttia:

  1. Eikös kaupan bodyihin käy baby roland merkkiset 9,7mm nepparit, joita saa ainakin kangastukusta tai kestovaippakaupasta? Ellet raaski ostaa testimielessä niin heitä minua meilillä, mulla on tuol paria "turhaa" väriä mitkä voin laittaa sulle testiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No saattaa käydä! Mut niitä ei saa pihdeillä kiinni ja mä en enää niihin tottuneena ala tuuskaan ilman kun ne menee aina kieroon :D Ja kun suurin osa bodeista on itse tehtyjä niin mulle riitää nuo kaksi kaupan bodeihin menevää. Mutta kiitti vinkistä, jos joku muu haluaa tehdä kaupan vaatteisiin!

      Poista
  2. Kotimäen puodista saa myös niitä kaupan bodyihin sopivia 9,7 mm neppareita, tosin olivat just loppu. Sieltä mä tilasin. Tosin löysin vasta sitten kun olin jo pari kulahtanutta bodyä uudistanut pelkiksi jatkopaloiksi ja yhden mustikkatahraisen katkaissut paidaksi ja jatkopalaksi. Ja tuo palmikkopipo on ihana! Mä kaipasinkin ideaa millaisen pipon tekisi kevättalvelle likalle kun huovutettu paksu pipo käy liian kuumaksi. Jotain tuollaista ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.ravelry.com/patterns/library/i-heart-cables tämä on muuten tuolla ohjeella tehty!

      Poista