keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Virkattua, neulottua, hattua, myssyä...

Mainitsin aiemmin, että ompelukoneet ovat saaneet olla suhteellisen rauhassa viime aikoina. Vaikkakin olen kyllä innostunut leikkomaan vaatteita, en vain saa niitä ommeltua kasaan. Sen seurauksena sukkapuikot ja virkkuukoukku ovat heiluneet ahkerammin. Päiväuniajat olen jumittunut sohvalle katselemaan sarjoja ja samalla on pakko tehdä jotain käsillä. Enää ei oikein onnistu telkun katsominen ilman käsityötä, koska olo alkaa käydä levottomaksi! Käykö muille neulojille koskaan näin?

Olen neulonut muutaman vauvamyssyn ja etsinyt omalle käsialalle sopivaa silmukka- ja puikkoyhdistelmää. Tämä vaaleanpuna/ruskearaitainen on ihanan pehmeää dropsin Big merinoa. Himpun liian pieni tuli Aavalle, koska ei meinaa yltää ihan korville asti. Nämä lakit menevät myyntiin, joten hihkaise kommenttiin tai spostiin mikäli kiinnostuit. Voin tehdä mahdollisesti myös tilauksesta, jos on jokin toinen väri mielessä. Siitäkin voi laittaa spostia.

MYYTY

Nolona pitää myöntää, että lanka oli niin pehmeää, että silittelin myssyä tuossa sohvalla ja käskin miehenkin kokeilla, kuin ihanan pehmeää tämä on. Mies vaan tuumasi, että lankaahan se on siinä missä muutkin langat. Ei tainnut ihan hoksata mun silittelyä...


Toinen samanmoinen myssy vahingossa samaa kokoakin, mutta lankana puuvilla. Ihanan värikäs lakki vaikka kesävauvalle!

Hinta 18e


Lisäksi olen jäänyt koukkuun näihin ihaniin virkattuihin lippiksiin! En ole osannut päättää Veetille vielä väriä, mutta nyt on ainakin koko ja silmukat tiedossa. Monta testikappaletta tulikin! Aina tuli liian iso...

Sinapinkeltainen lippamyssy tupsulla, koko n. 50-54cm. Hp. 18e sis pkt.
 Tämä norjalaismyssy on samaa harmaanruskeaa lankaa, mitä raitamyssyn ruskeat raidat. Mielestäni todella kaunis sävy, vaikka normaalisti en niin ruskean ystävä ole. Tässä koko noin 2-3v.

Hinta 18e sis pkt
Musta lippapipo tupsulla. Koko noin 47-50cm. Hp. 18e sis pkt

Vaaleanpunainen kimallelippis koko noin 53-56cm. Hinta 18e sis pkt.


Tässä vielä kuva Aavan uudesta piposta. Musta vaan tuntuu, että tuo vaaleanpunainen ei ehkä tuossa sävyssä ole kaikista paras väri Aavalle. Pitää ehkä ommella vihreä maatuskapipo valmiiksi, kun sekin odottaa leikottuna tuolla pinossa.


7 kommenttia:

  1. Meille vois tulla tuo ensimmäinen norjalaismyssy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvä, laitako mulle postia ja osoitetiedot nauravanappi@gmail.com niin laitan sulle maksutiedot :)

      Poista
  2. Ihania myssyjä ja aivan suloiset mannekiinit! :) Mulla ei tule levoton olo telkkaria katsoessa, jos käsityö puuttuu. Päinvastoin tulee vähän liiankin levollinen olo ja nukahdan heti. :D Puikot siis viuhuu täälläkin telkkaria katsoessa! On se kummallista, kun miehet ei millään meinaa hiffata joidenkin lankojen erityislaatuisuutta..... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, mulle tulee eka levoton olo enkä malta istua paikoillaan ja puoli tuntia siitä nukahdan :D Että melko sama homma :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Piti vielä yksi tehdä omalle pojalle kesäksi, sitten siirryin suosiolla hetkeksi neuletakin pariin ;)

      Poista