lauantai 9. marraskuuta 2013

Taikataikinaa

Tällä viikolla oli muutama sateinen päivä, eikä houkuttanut lähteä ulos ollenkaan. Sitten muistin lukijani vinkin taikataikinasta! Sitä meillä ei olekaan tehty ennen, joten etsin netistä ohjeen ja pyöräytin taikinan. Avuksi otettiin piparimuotit. Veeti tykkää kovasti leipoa ja viettikin varmaan tunnin värkkäillen taikinan kanssa.

Ja täytyy myöntää, että tuli kyllä itsekin leikittyä taikinalla. Tein muutaman "suklaahippukeksin" Veetille leikkeihin sekä munakkaan, joka on oikeassa yläkulmassa. Lisäksi piparimuotilla pari tähteä ja sydäntä. Ajattelin, että näistä olisi saanut kivoja kuusenkoristeita, jos olisi saanut jotain kuviointia tuohon taikinan pintaan. Yritin pitsinauhalla, mutta ei siihen mitään jälkeä jäänyt vaikka kuinka kaulitsi. Olisiko pitänyt olla ihan pitsiliin?Valmiit leivokset nakattiin uuniin 125 asteesee tunniksi. Jäähtymisen jälkeen Veeti sai maalata tuotokset ja maalasi päälle myös äidin maalamat. Ilmeisesti niissä oli jotain vikaa kun värit eivät sellaisenaan kelvanneet.


Kovasti näillä onkin leikitty nyt valmistumisen jälkeen. Joka päivä on tehty ruokaa, missä nämä ovat mukana. Olisi kiva tehdä jotain ihan oikean näköisiä ruokia tästä taikinasta, mutta mielikuvitus loppui tuohon munakkaaseen sekä kekseihin!Sen verran oli kivaa puuhaa, että taidetaan tehdä tätä toistekin! Että kiitos vaan vinkistä Johanna (jos en väärin muista)! Yritin muuten painaa samalla Aavan jalanjälkeä taikinaan, mutta se olisi ehkä vaatinut toisen ihmisen apua. Siitä saisi hyvin muotin, mihin valaa kipsi päälle. Veetillä oli semmoinen pakkaus, missä oli se muottiaine mukana. Ainut ongelma oli se, että jalkaa piti pitää massassa joku viisi minuuttia liikuttamatta ja miten se muka onnistuu vauvan kanssa, joka koko ajan kipristelee varpaitaan.. Ihmettelen vaan.

4 kommenttia:

 1. Voi että. Mulla ei varmaan ikinä riittäis hermot. Mutta voishan tuosta tehdä niitä porkkanoita ja perunoita ja vaikka mitä. Ja maalata lapsiturvallisella maalilla ettei haittaa jos vähän maistaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän tuossa tartte riittää hermot, antaa vaan lapsen askarrella! Enemmän mulla menee hermot kun se kitisee ja natisee, kun ei muka oo mitään tekemistä. Tuon kanssa saa tunnin hengähtää :)

   Poista
 2. Varmaan suunnitelleet sen kipsiaine-jalanpainamis-jutun sellaiset ihmiset, joilla ei ole ollut omaa vauvaa :) Mitä taikataikina ohjetta käytit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan 4dl jauhoja, 2dl suolaa ja 1dl vettä. Tosin lisäsin sit kyllä sitä vettä kun tuli niin kuivaa ja laitoin vielä öljyä, että ei jää joka paikkaan kiinni. Tuli parempi muokattava.

   Poista