sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Pikkujoulut, iso porukka

Vilinää ja vilskettä sekä helinää helskettä oli meillä eilen talo täynnä, kun vietettiin kaveriporukalla perhepikkujouluja. Meille kokoontui viisi perhettä eli yhteensä kymmenen aikuista, kolme vauvaa sekä viisi lasta. Kokattiin yhdessä hampurilaisia ja vaihdettiin kuulumisia. Lapsillekin oli leikkikavereita, kun perheistä löytyy samanikäisiä lapsia. Samalla vietettiin ehkä vähän myös yhden perheen läksiäisiä, kun he muuttavat etelämpään. Mielellään oltaisiin heidät täällä kotikulmilla pidetty ja ikävä tulee varmasti!


Porukalla tehtiin sitten ruokaa ja menu koostui valkosipulivuohenjuustopatongeista, salaatista, foccaciasta sekä hampurilaisista ja lohkoperunoista. Hampuriliset sai kukin täyttää haluamillaan täytteillä. Mietittiin, että hieman erilaiset pikkujoulut nykään kuin vertaa esimerkiksi pikkujouluihin noin viisi vuotta sitten, kun lähes kaikki olivat lapsettomia. Niin ne ajat muuttuvat. Mutta ehkä jossain vaiheessa päästään vielä viettämään niitä aikuistenkin pikkujouluja! Molemmat pikkujoulut ovat kivoja ja näiden perheystävällisempien seuraavana aamuna ei sentään päätä säre. Muuta kuin ehkä siitä melusta johtuen, mikä syntyy tuommoisesta ihmismäärästä.Jälkkäriksi meillä oli taivaallisen hyvää suklaakakkua kaurakekseillä. Tämä ohje oli kuulemma siitä Koko Suomi leipo ohjelmasta Andersin tekemä, että ohjekin varmaan löytyy jostain nelosen sivuilta. Itse en jaksanut sitä laiskana etsiä, koska kakku ei ollut mun tekemä. Tätä riitti hyvin pieni pala, sillä emme saaneet isolla porukalla tuota pientä kakkua syötyä.


Lisäksi paistettiin torttuja. Meidän perheelle nämä olivatkin vuoden ensimmäiset tortut.


Tällä hetkellä molemmat lapset vielä nukkuvat. Tosin Veeti pitää lähteä herättämään ihan juuri, että maistuu sitten myös yöunet. Ompelin äsken viimeiset tilaustonttulakit ja Aavalle joulumekon. Vielä voisi ainakin leikata parit kalsarit Veetille, kun kahdet ei tahdo riittää. Jos vaikka huomenna lasten päiväuniaikaan saisi sitten ne kasaan. Mitenkäs muiden viikonloppu meni? Oliko jo pikkujouluja? Itsellä nämä ovat vuoden ainoat pikkujoulut eli rauhallisissa merkeissä mennään. Miehellä on firman juhlat ensi lauantaina, joten taidetaan lasten kanssa lähteä mummua viihdyttämään !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti