perjantai 8. marraskuuta 2013

Nenäpäivä + lastenhuone = ?

Tänään vietetään taas nenäpäivää, mutta tiedätkö miten lastenhuone liittyy tuohon päivään? Ensimmäinen kuva olkoon pieni vihje ja jos et vielä hoksaa, niin kerron kohta...


Vaihdoin hieman järjestystä lastenhuoneessa ja näin sain samalla enemmän leikkitilaa keskelle lattiaa. Siirsin siis vain nuo Ikean pikkupöydät tuosta vasemmalta seinält tuonne ikkunaseinälle ja käänsin hellan tosin päin. Samalla huoneeseen on ilmestynyt uusi säilytyskori leluille hellan viereen. Vanha, pilvikuvioinen kori on edelleen huoneessa ja se pilkottaakin tuolla oikeassa reunassa hyllyn takana. Siellä on nyt Brion junaradan palikat sekä eläintarhaleikit.


Tuo uusi säilytyskori on tehty Citymarketista ostetusta nenäpäivän kestokassista. Idean nappasin Hupsistarallaa-blogista. Linkistä pääset suoraan ohjeeseen. Mustavalkoinen kori pienellä punaisella piristeell sopii loistavasti meidän lastenhuoneeseen! Hintaa korille tuli 4e ja tuli samalla tuettua nenäpäivää. Periaatteessa korin ompelu oli yksinkertainen projekti, mutta ompelukone ei ollut oikein yhteistyökykyinen ompelemaan tuota muovia ja sauma onkin aika mutkilla, kuten kuvasta näkyy!


 Kori on todella tilava ja sinne on meillä nakottu vain kaikki epämääräiset lelut säilytykseen. Tuohon hellaan vertaamalla saa hyvin käsityksen koosta. Musta on kiva, että eri leikkeihin kuuluvat lelut ois suunnilleen samassa paikassa, jolloin niitä on helppo käyttää. Esimerkiksi kun meillä kauppaleikki ja nykyisin ravintolaleikki ovat suosiossa, niin niihin kuuluvat leikkiruuat sun muut ovat samassa laatikossa. Brion junaratajutut yhdessä, sekalaiset lelut yhdessä ja legot sitten myös omassa laatikossaan. Erilaiset laatikot myös helpottavat siivousta, kun illalla voi lelut nakata laatikkoihin, eikä niitä tarvitse alkaa järjestelmään mihinkään hyllyyn siististi.
Pöllöjuliste muutti myös toistaiseksi hellan yläpuolelle. Vieläkin olisi haaveissa tehdä seinälle kollaasi kuvista ja julisteista, mutta enpä ole saanut hommattua mistään kivoja, edullisia ja värikkäitä julisteita. Vinkkejä otetaan vastaan! Lisäksi toiselle seinälle haluaisin jonkun hyllyn, johon saisi esille kivoja leluja ja muuta tavaraa, jolla ei välttämätä juuri sillä hetkellä leikitä. Niinkui esimerkiksi nyt Brion puiset vauvalelut.

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen lastenhuone! Tuota koria pitänee kokeilla itsekin. Ohjeen tarkennusta; Sitä reunoina olevaa kassia ei siis halkaista pystysuunnassa ollenkaan? Ja toisesta kassista tulee pohja ja yläreunan kaitale?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei tartte halkaista, jos onnistu saamaan siitä pohjasta sen kokoisen, että se menee suoraan siihen reunapalaan kiinni. ja tosiaan toisesta tule pohja ja se yläreuna.

      Poista