lauantai 25. elokuuta 2012

Play-Doh

Loman aikana ollaan muutaman kerran kaivettu taas muovailuvahat esille. Meillä on siis noita Play-Doh-merkkisiä muovailuvahoja, jotka olen ostanut ihan Kärkkäiseltä. Varmasti isommat marketitkin myyvät tätä sarjaa. Sarja on myrkytön ja sen vuoksi uskalsin sitä Veetillekin jo ostaa. Tosin tänään oli ensimmäinen kerta, kun Veeti yritti vähän maistella. Liekkö syy se, että muovailtiin normaalin sinisen sijasta punaisella, joka on herkullisemman värinen :) En ole siis antanut useampaa väriä kerralla, kun ei Veeti osaa sitä vielä vaatia. Pysyvätpä värit paremmin erillään...Meillä muovaillaan yleensä Jyskistä ostetun kirkkaan pöytäliinamuovin päällä. En löytänyt mistään semmoista isoa alustaa, minkä päällä voisi esimerkiksi sormiväreillä maalata tai muovailla niin ollaan sitten käytetty tuota. Ostettiin lisäksi tuommoinen setti, joka sisältää kaulimen ja erilaisia muotteja, joita voi käyttää tuon muovailuvahan kanssa. Maksoivat ehkä jonkun vitosen. En muista enää.


Toiset muotit ovat tuommoisia tavallisia painettavia. Eihän se Veeti näitä vielä osaa kunnolla käyttää, mutta epämääräisten möykkyjen päälle painaa noilla :)


Lisäksi on tuommoisia muotteja, joihin voi kaulita päälle vahaa ja sitten tulee eläimiä ja sun muita kuvioita, kun irrottaa vahan.


Demonstroin teille yhden kivan sammakon kuvaa varten :)


Veeti malttoi väkerrellä poikkeuksellisen kauan näiden kanssa, varmaan puoli tuntia! Itsekin innostuin muovailemaan, tosin huonolla menestyksellä, kun Veetin piti saada itselleen kaikki, mitä yritin tehdä. Meillä on menossa ihana "minäminäminä-kausi".  No sainpahan tuon nuhanenän pysymään hetken rauhassa.Aamulla käytiin puistoilemassa ja vietettiinkin hyvin kansainvälinen tunti, sillä saatiin puistoseuraksi eräs minulle entuudestaan tuntematon puolalainen nainen ja hänen poikansa. Poika oli 3½v ja hyvin luisti yhteiset leikit, vaikka poika puhui englantia ja Veeti suomea. Välistä Veeti matki englanninkielisiä sanoja ja poika suomenkielisiä :)

Niinpä minä höpöttelin sitten englanniksi pojan äidin kanssa tunteroisen. Poika oli siis opetettu puhumaan äidinkielenään englantia, jota äiti opettaa täällä sen lisäksi, että opiskelee. On kuulemma helpompi niin, mitä että lapsi puhuisi vaan puolaa. Hyvinhän tuo taas englanninkieli palautui mieleen, kun pääsi käytännössä puhelemaan. Toivottavasti nähdään heitä toistekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti