perjantai 10. elokuuta 2012

Be careful out there ja talvivaatteiden sovittelua

Peruspaitojen ompelu maistuu välillä vähän puulta, joten selailin uutta Ottobrea ja etsin jotain kivaa kaavaa. Ja sieltähän se löytyikin, nimittäin Be Careful Out There, mutta koot alkoivat vasta 104 senttisestä. Niinpä otin samasta lehdestä aikaisemmin piirtämäni Little Lamb kaavan ja yhdistin tuon toisen kaavan hupun siihen pienentäen huppua jonkin verran. Kankaan olen ostanut jo varmaan alkukestästä/keväällä kangashamstereista, mutta en ole raskinut vielä tehdä siitä mitään. Niinpä se päätyi tähän hupparipaitaan.


Kaava oli muuten simppeli, mutta en millään hoksannut, että miten tuo vetoketjuhalkion pohja olisi pitänyt tehdä oikeaoppisesti! Nyt nurja puoli ei todellakaan kestä katselua ja en tiedä painaako se vetskarin pää siellä jos tätä pitää paljasta ihoa vasten. Vetskari voisi olla valkoisen sijaan musta, mutta tuo löytyi valmiina varastoista, joten käytin sen :) Huppuun käytin Metsolasta ostettua mustaa tähtitrikoota. Toivottavasti tämä on kiva päällä, tykkään väreistä itse niin paljon!

Kävin eilen läpi myös meidän talvi/syksyvaatteita ja katsoin, että sopiiko aikaisemmin talveksi jemmatut vaatteet meille vielä talvella. Ainakin välikausikengät tai jotkut lenkkarit joutuu syksyksi ostamaan, sillä Veetin Tutan nahkakengissä oli tosi vähän käyntivaraa ja kangastossuilla ei kohta enää voi olla, kun ne kastuu heti.

Molo kidsin alennuksesta ostettu 98cm haalari oli hyvän kokoinen ja menee varmasti talvellakin, koska lahkeissa ja hihoissa oli vielä kasvunvaraa. Viime vuotista haalaria en saanut enää testattua, että menisikö se vielä tänä talvena alkuvuodesta. Toista haalaria en aio hommata, vaan ostin housut ja takin toiseksi setiksi, niin saa haalarin välillä pesuunkin. Housut on ostettu jo viime talvena Kärkkäiseltä -40% alennuksesta ja merkki oli Luhta. Huutonetistä puolestaan on tulossa Mini A Turen toppatakki, otan kuvaa sitten kun se saapuu postista :)

Lastenvaateralli-blogista ostin Veetille käytettynä ihanat Bisgaardin nahkaiset pitkävartiset talvikengät. On muuten ihanat, toivottavasti myös lämpimät.


Kokeilin myös tuota ticketin 92cm haalaria ja on se vieläkin iso! Ehkä voi jo pitää kenkien kanssa, mutta ainakin meillä on jo ensi keväälle sitten haalari :D
4 kommenttia:

 1. Aivan ihana raitakangas ja hyvin sopii tuo valkoinenkin vetoketju.

  Pitäisköhän sitä iteki testailla pojalle talvikampetta, haalari ja pipo on ostettu, mutta kengät puuttuu. Myös ensi kevääksi löytyy jo haalari ja kengät :P

  VastaaPoista
 2. Toi kangas on kyllä ihana!! Tosi nami!
  Minunkin pitäisi alkaa katsomaan läpi talvivaatteet. Välikaudeksi taitaa suunnilleen olla. Vaan pitäisi nekin tarkistaa

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo tekemäsi paita. Minunkin mieleen on kovasti lapsilla nuo tähtihaalarit!

  VastaaPoista