tiistai 28. elokuuta 2012

Paitaa pukkaa

Kun nuo koneet nyt on niin nätisti levällään tuossa keittiön pöydällä, niin ajattelinpa sitten ommellakin Veetille uutta vaatetta. Muutamasta paidasta alkaa hihat jäämään lyhyeksi, joten uuttakin tarvitaan. Käytiin tänään neuvolassa hieman etukäteen hakemassa uudet mitat ja pituutta oli jo hurjat 90,5cm ja painoa 12,8kg. Edelleen on pikkumies kasvanut lähes sen sentin joka kuukausi, sillä vuodessa on nyt tullut 10cm lisää pituutta :)

Kaapissa pitkään ompeluinspiraatiota odotellut norsukangas pääsi paidaksi. Resoreiksi valitsin punaiset, koska eihän mulla tietenkään mitään sopivaa sinistä ollut tarpeeksi. Kangas on ostettu Oulapalsta Oulaisista ja on kyllä hurjan laadukkaan tuntoista! Koska puolesta metristä jää aina idiootin kokoinen hukkapala, niin surautin siitä vielä trikoopipon. Voiko niitä olla koskaan liikaa?? Kaava Ottobren Little lamb koossa 98cm pidennetyllä helmalla ja hihoilla.


Viimeisellä kirpparireissulla ostin lasten pitkän yöpaidan koossa 170cm ja hurauttelin siitä pari pipoa. Oikeanpuolinen on samalla mallilla tehty kuin Veetin norsupipo ja sitä on näemmä erittäin vaikea kuvata ilman mallipäätä. No pitää mallata vaikka Veetin päähän noita, kunhan päikkäreiltä herätään.


Eilen tein synttärilahjaksi neljävuotiaalle pojalle turkoosinvärisen Peso-paidan. Ne jotka eivät hahmoa tunnista niin voin valoittaa, että Peso seikkailee Oktonautit-sarjassa. Valitsin hahmoksi tuon, sillä muut olivat sen verran vaikeita applikoitavia, että omat kyvyt eivät ehkä olisi riittäneet...  Onko tämä liian lapsellinen tuon ikäiselle ja näyttääkö liikaa yökkärille? Turkoosi on luonnossa hieman tummempi, kuva vain vääristää. Trikoo Fabriinasta joskus tilattu ja applikoinnit velourpaloja omista varastoista. Pyysin tätä paitaa varten mitat äidiltä, sillä poika on hoikkaa mallia ja halusin, että paita ei ole mikään teltta. Tässä taas nähdään, että Ottobren kaavat on leveitä! Tämä on jostain vanhasta lehdestä, olisiko ollut joku Star-paita. Pienin koko 98cm oli hieman annettua leveysmittaa leveämpi, mutta pituuden sai ottaa 110/116cm koosta. Normaalisti poika taitaa käyttää jotain 104/110cm vaatteita...


Loppuun vielä muutama sovituskuva eilisestä mustasta hupparista. Tästä tuli just sopivan kokoinen! Yleensä onnistun tekemään vähän liikaa kasvunvaraa. Musta kolitsi Löytöpalasta ja raitatrikoo jostain joskus tilattu :)
Huomasin, että olen saanut myös pari uutta lukijaa mukaan blogiini. Tervetuloa vaan teillekin! :)

7 kommenttia:

 1. Punainen sopii tuon norsun kanssa tosi hyvin, tykkään!! Sininen oiskin ollu liian pllisu

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja kaikki, mäkin tykästyin punaisiin resoreihin tuossa norsupaidassa, värit on just sellaiset, että voisin ajatella omallekin pojalle! :)

  VastaaPoista
 3. Ei varmasti ole liian lapsellinen 4-vuotiaalle tuo Peso. Meidän pian 6-vuotiaskin katsoo oktonautteja ja hän sai Peso-housut.

  VastaaPoista
 4. Hienoja ompeluksia ja kiva huomata että joku muukin ompelee keittiön pöydällä ;D

  VastaaPoista
 5. Oton äitee tänne jotain kautta eksyi, kiva blogi ja älyttömän kätevä olet käsistäsi.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Oton äitee :) Onneks en tunne kuin yhden Oton ;)

  VastaaPoista