sunnuntai 26. elokuuta 2012

Illan ompelut

Täytyy myöntää, että ompelukoneet ovat saaneet pölyttyä melko rauhassa lähes koko loman ajan. Tänään sain sitten innostuksen ompeluun, kun piti kaivella kangaskasoja, että löytäisin sopivaa kangasta miehen veljenpojan lahjaan. Veetin jumpsuitista jäi reilusti kangasta yli ja olenkin kaivannut Veetille jotain neutraalin väristä hupparia, että voisi käyttää paremmin värikkäitä alaosia. Mustan kanssahan sopii kaikki yhteen!

Koska en halunnut tehdä tylsää yksiväristä hupparia, tein piristeeksi raitataskut ja hupun. Vähän aikaa sai taas käännellä, että muisti miten tuo huppu vuoritetaan siten, että kaikki saumat jää sisäpuolelle piiloon. Hihojen resorit tein trikoosta, saa nähdä oliko hyvä idea?
Ihan kiva tästä tuli, vaikka pitäisi melkein silittää jatkossa nämä vaatteet ennen kuvausta, niin eivät olisi aina niin ruttuisen näköisiä. Vetskarinlaiton jätin viimeiseksi, koska luulin, että mulla ei todellakaan ole sopivaa vetskaria. No kappas, tottakai just silloin löytyi musta juuri sopiva vetskari. Eihän siinä muuten mitään, mutta tuon yläpään olisi saanut nätimmin kiinni, jos olisi laittanut vetskareiden päät huppujen väliin... Tikkasin myös ensimmäistä kertaa taskut kiinni tuohon päälle hunajakenno-ompeleella. Näin jäi pois yksi ärsyttävä vaihe, eli noiden pyöreiden taskujen reunojen kanttaus. En jaksanut myöskään silittää tukikangasta vetskarin alle ja luotin siihen, että onni on kerrankin myötä ja kangas ei ala kupruilemaan. Ja eihän se onneksi alkanutkaan!

Kaavana Ottobren Panda koossa 92cm, mutta reilusti pidennettynä ja hihoihinkin lisäsin mittaa. Lisäksi jätin resorikanttauksen pois ja laitoin vetskarin neppareiden sijasta. Huomenna sitten sovitusta :)

4 kommenttia:

  1. Kiva huppari! Hauskalta ainakin näyttävät noi raita"resorit". Toivottavasti kestävät käytössäkin hyvänä. :)

    VastaaPoista
  2. Voi kun joku tekis kuvallisen ohjeen tuosta hupun vuorituksesta!! Siis miten se tehdään jos ei halua vuorittaa takkia, vaan pelkän hupun. Ihana huppari :)

    VastaaPoista
  3. Hyvän näköinen huppari. Miekin joskus tuskailin tuon hupun vuorittamisen kanssa, että miten ne saumat saa piiloon..mutta sehän olikin ihan helppo homma; hupuista vaan oikeat puolet vastakkain ja huppari sinne väliin ja surautetaan kiinni.. :)

    VastaaPoista