tiistai 9. marraskuuta 2021

Vitosen kukkapöydän tuunaus

Tulipa tuunattua tässä yksi vanha kukkapöytä tai missä lie käytössä ollut ennen tätä! Olin miettinyt tuohon meidän keittiön ikkunan eteen jotain pidempää kukkapöytää, että voisin ostaa esim kaktuksia ja muita paahdetta sietäviä kukkia siihen. Kyselin muistaakseni instassakin vinkkejä pöytään ja olikohan heti seuraava päivä, kun useampikin seuraajistani oli meidän paikallisella Facebook-kirpparilla tehnyt mulle kaverivarauksen yhdestä pitkästä, vitosen maksavasta kukkapöydästä. Oli niin halpa, että tietenkin ostin sen kun mitat passasivat meille. Eiköhän sille paikka jostain löytyisi! Mahtavia seuraajia mulla, kun hoitavat tällaiset mun puolesta, vaikka itse pitikin maksaa :)

Alkuperäinen väri oli sangen mielenkiintoinen. Tuollainen melko kirkas vaalea violetti ja lautaosat maalattu myös jollakin kermansävyllä päältä ja violetilla sivuilta. Laudat olivat melko huonokuntoiset enkä jaksanut alkaa niitä hioa, joten haettiin Kärkkäiseltä kaksi liimapuulevyä, joiden mitat sopivat suoraan tuohon. Jätettiin ne tosin saman mittaisiksi kun alkuperäisessä alataso oli lyhyempi. Jos alkaa nyppiä niin lyhennetään.

Hioin metalliset jalat hiomapaperilla ja suhuuttelin ne mustalla Mastonin spraylla. Ihan vaan vinkkinä, että sellainen yhden asteen pakkanen ei taida olla ihainnollisin keli maalata ulkona, joten piti siirtyä sisätiloihin viimeistelemään. Puuosia ei nyt käsitelty kun ei ole oikein hyvää tilaa sille hommalle. Annetaan olla nyt puun väriset ja voi olla, että kesällä käsittelen nuo sitten terassiöljyllä mustaksi samalla kun käsittelen meidän istutuslaatikot. Puunvärissäkään ei ole vikaa, mutta pelkään, että nuo alkaa tuosta kellertyä ajan kanssa. Toki vaihtoehto olisi myös laittaa vaikka valkolakka noihin.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että ei tämä olohuoneeseen sijoittunutkaan vaan käytävälle. Tämä on kaksi metriä pitkä, joten tämä täyttää mukavasti pidemmän pätkän tuosta tyhjän käytävän seinästä ja nyt mahtuu sitten paljon kasveja riviin aurinkoa saamaan!

Alariville mahtuu myös kastelukannu, rottinkisessa ei mahtunut ja jouduin säilyttämään sitä aina lattialla silläkin uhalla, että Nuunuu (meidän robotti-imuri) sen kaataisi. Alhaalle laitoin myös muutamia pistokkaita juurtumaan lasiin. 


Tuohon päälle voisi joskus ostaa jotain tauluja tai teettää vaikka valokuvia. Vähän paljaan näköinen on nyt, mutta kaikki aikanaan. Ja kun ne on mun päättämistaidoista kiinni, niin todennäköisesti siihen ei koskaan tule yhtään mitään...

käytävä, kukkapöytä, isot ikkunat

En suinkaan kuitenkaan hävittänyt tuota meidän ihanaa, rottinkista kukkatelinettä, vaan se pääsi nyt tuohon keittiöön, mihin alun perin tuon uuden telineen piti tulla. Nyt ei (ehkä) ihan heti lopu tila kukilta kesken! Talvella saavat myös hyvin valoa noista isoista ikkunoista.

rottinkinen kukkapöytä

Me on jo kerran muuten ehditty pyöräyttää keittiön pöytä toisin päin täällä. Eli alun perin se oli just eripäin eli kohtisuorassa ikkunaan päin, mutta halusin kukkia tuohon eteen, niin vaihdettiin se sit kuitenkin näin. Näin myös jää vähemmän ehkä tyhjän näköistä tilaa keittiön ja ruokailutilan välille. Me on laitettu lampuille pistokkeet niin, että kääntäminen on mahdollista myös valaisimien kanssa. Tosin niitä valaisimia ei yllättäen vielä ole, kun en ole osannut päättää, että millaiset haluaisin. Minkälaiset/tyyliset ja väriset valaisimet sun mielestä tuohon sopis? Yksi vai kaksi? Kummallekin vaihtoehdolle on pistokkeet! Musta olisi varma valinta, mutta toisaalta joku koivun värinen tai muu puinenkin voisi olla vaihtoehto.

Musta on aina kiva kotiin tullessa ihailla tätä edessä avautuvaa näkymää. Kaunista mustaa keittiötä, vihreitä kasveja tuossa käytävällä ja lopulta tuota käytävän mustaa seinää ja meidän tummaa makkaria sen takana. Rakastan sitä, että tuo on niin yhtenäinen tuo näky noiden mustien osien kanssa.

Piti muutenkin nyt vähän kierrättää esineitä ja kukkia eri paikoille kun siirreltiin noita kukkapöytiä. Jäävät muutokset tosin kuvan ulkopuolelle. Käytävän iso fiikus siirtyi myös olkkariin/ruokailutilaan, kun se ei mielestäni enää oikein päässyt oikeuksiinsa tuossa käytävällä kaikkien muiden kukkien takana.Kiinnitettiin vihdoin myös tuon mun neulavehkan amppeli kattoon niin nyt se pääsee tuolla pikkuhiljaa luikertelemaan päätyseinää kohti. Tuo on ollut kyllä kiitollinen hoidettava! Kastelen kun muistan ja aina se vaan kasvaa ja kasvaa kasvamistaan. Tavoite ois, et sen seis luikertelemaan tuota mustaa päätyseinää pitkin kunhan se kasvaa tarpeeksi. Pitäisi vain laittaa jotkut mustat koukut sille seinään, et se pysyis siellä.


Meillä onkin jännä viikko tiedossa, kun torstaina meidän kotona järjestetään avoin taloesittely, jossa paikalla meidän rakentaja Jiirikoti, kalustetoimittaja Omegakeittiöt sekä sisustussuunnittelijamme Sisustus Trendosta. Facebookista löytyy tarkemmat tiedot, jos joku haluaa tulla tutustumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti