tiistai 16. marraskuuta 2021

Little Missy neulepaita ja Julie tunika

 *sisältää mainoslinkin

Meillä lapsista Viia on kaikista herkiten paleleva ja vaatetta saa olla aina monta kerrosta päällekkäin. Pakkaskelejä varten neuloin Dropsin Merino Extrafine-langasta Viialle uuden neuleen pakkaskeleille. Itse asiassa Viia toivoi uutta villapaitaa kun oltiin Kärkkäisellä lankahyllyllä. Kysyi nätisti, että voisiko saada uuden paidan, joten pakkohan äidin oli suostua. Valittiin pikaisesti yhdessä ohje Dropsin sivuilta ja Viia valitsi sen jälkeen paidan värin. Tuleepahan ainakin mieleinen kun pääsee itse osallistumaan prosessiin!

Tämä ohje on ilmainen Dropsin Little Missy. Kannattaa muuten tsekata noi Drops designin sivut, siellä on aivan hullun paljon ilmaisia neuleohjeita! Toki ne on Dropsin langoille, mutta voi hyvin soveltaa muillekin merkeille, kun katsoo, että tiheys/metrimäärä täsmää.

  
Puikot: 3 ja 4

Tein paidan koossa 5/6 ja mitoin vähän neuloessa, että tulee tarpeeksi pitkät hihat ja helma. Muuten tein paidan ohjeen mukaan ja ohjeen mukaisilla puikoilla, mutta en tehnyt hihojen lisäämisen jälkeen vartalo-osaan lisäyksiä ollenkaan. Viia on niin hoikka, että olisin voinut tehdä vaikka kokoa pienemmän, eikä olisi ollut yhtään liian pieni. Tänne mahtuu nyt kuitenkin kivasti vaatetta alle kylmemmilläkin keleillä. Mulla on muuten Viian viime vuoden neule kuvaamatta, se mahtui vielä myös päälle, joten pitäisi ehkä napata siitäkin kuva, vaikka se ei ihan täysin odotusten mukaan onnistunut.

Tuo Dropsin merino on kivaa neuloa ja se sopii jotenkin mun käsialalle. Nämä on ollut muutenkin vuosia mun suosikkimerinoita, koska eivät kutita, ovat tosi pehmeitä ja hinta on kohtuullinen. Jos teillä päin ei myydä näitä missään kivijalkaliikkeessä, niin itse olen tilannut näitä paljon *Adlibrikselta.

Tämä neule valmistui nopsaa kun lanka ja puikot oli paksuhkot ja se pääsi heti meidän Rukan reissulle mukaan syyslomalla ja Viialla olikin se päällä reissussa. Pitäisi yrittää napata joku sovituskuvakin tästä joskus. Helpoin on kuitenkin aina kuvata vaan pelkkää neuletta ilman lasta, kun se ei liiku ja illistele kameralle! :)

Hoksasin tässä samalla, että en muistanut ollenkaan viime keväänä jakaa teille tätä Aavalle tekemääni ihanaa neuletta! Löysin kuvat kuitenkin vielä, joten jaetaan nyt molempien tyttöjen neuleet tässä samassa postauksessa.

Aavan neule on Klompe lompe Talvilapset-kirjasta Julie tunika. Muuten aika simppeli neule, mutta hihoissa on kaunis pitsikuvio. Langan ostin paikallisesta lankakaupasta Ylivieskan kotikutomosta, jolla on nykyään myös nettisivut. Lanka on Sandnes Garn KlompeLOMPE Spøt. Tämä on tuntumaltaan vähän villaisempi kuin merinovillat (luonnollisesti, koska ei ole merinoa!), mutta ei kuitenkaan yhtä kutittava kuin vaikkapa Novitan villalangat. Väriä en valitettavasti muista, mutta tällainen vanha roosa tämä on. Kuvissa ehkä liiankin vaaleanpunaiseen taittava. Noissa alimmissa hengarikuvissa on varmaan kaikista lähimpänä oikeaa sävyä tuo neule.


Viime vuonna Aava ei ehtinyt tätä enää kovin paljon pitää, mutta onneksi tämä mahtui vielä tänä vuonna päälle! Aava on aika kuumaverinen, joten ei voi pitää tällaisia arkikäytössä juurikaan, mutta retkeillessä ja laskettelutouhuissa on hyvä lämmmike ohuen merinopaidan päälle. Viime vuonna ei oikein innostunut tästä, mutta onneksi nyt on kelpuuttanut tämän päälleen! En tehnyt niin pitkää kuin ohjeen mukaan olisi tullut, että on helppo npitää toppahousujen kanssa.


Malli: Klompe lompe Talvilapset kirjan Julia-tunika
Lanka: Sandnes Garn  KlompeLOMPE Spøt
 

Nämä lasten neuleet ovat kivoja kun niissä menee niin paljon vähemmän aikaa kuin omissa neuleissa. Ja onneksi ovat nyt suostuneet pitääkin näitä, koska niitä on kiva kutoa! Tästä Aavan paidasta on kirjassa muuten naistenkin versio ja sekin näyttää ihanalle.

2 kommenttia: