tiistai 21. tammikuuta 2020

Yksinkertainen juhlakattaus

Sainpa vihdoin ladattua koneelle kuvat meidän tämän vuoden joulukattauksesta! Mutta koska tämä kattaus ei ole mitenkään jouluisen näköinen, sitä voin hyvin hyödyntää muissa talven juhlissa ja miksipä ei kesälläkin voisi kynttilöitä poltella kattauksessa.


Tänä vuonna en jotenkin saanut niin suurta inspiraatiota kattauksen tekemiseen mitä aiemmin. Aiempien vuosien kattauksista teinkin viime vuonna koosteen ja sen löydät täältä. Tänä vuonna pysyin siis hyvin simppelissä linjassa ja ainoastaan ihana joulukimppu toi runsautta muuten niin pelkistettyyn kattaukseen.


Kukkakimpun ostin paikallisesta kukkakaupasta ja siitä tuli just täydellinen mun makuun. En halunnut perinteistä kukkakimppua ja siksipä tähän valikoituikin erilaisia vihreitä sekä noita punaisia marjaoksia ja lisäksi vielä vähän ruusukullan värisiä oksia ylellisyyttä tuomaan. Kimppu oli juuri sopivan kokoinen tuohon Marimekon Urnaan, jonka sain mieheltä hieman etukäteen joululahjaksi. Etukäteen siksi, että halusin ottaa sen mukaan meidän tämän vuoden joulukattaukseen.


Minä kun en ole hortonomi, niin minkään kasvien nimiä en tiedä. Mutta nuo punaiset marjat toivat kivan värin pilkahduksen muuten niin mustavalkovihreään pöytään.


Kukkien lisäksi pöydässä oli tietysti lautaset ja juomalasit sekä viinilasit. Lautasliinat ovat musta pellavaiset ja ne on mun itse ompelemat.


Kynttiläkipot ostin muutamalla eurolla Kärkkäiseltä ennen joulua, koska niiden muotokieli oli minusta hauska. Vähän kuin Kastehelmi, mutta ei kuitenkaan yhtään samanlainen.Väriä kattaukseen sain havujen avulla. Tällä kertaa nämä ovat tosin muovisia, joten niitä saatetaan käyttää myös tulevien vuosien joulupöydässä! :)


Hyvin simppeli oli kattaus, mutta toisaalta myös hyvin mun tyylinen kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kun on toisiinsa sopivat, kauniit astiat niin eipä sitä paljon muuta tarvitse. Paitsi sen hyvän ruuan, mitä syödä niistä!


Ruuista ei tullut juurikaan otettua kuvia, mutta meillä katetaan aina kaikki ruuat tuohon saarekkeen päälle ja myös ne laitetaan kauniisiin tarjoiluastioihin. Takimmainen kulho on vaarini vanha ja halusin äitini tuovan sen meille italiansalaattia varten. Samalla olisi joku muisto lapsuuden jouluista pöydässä, sillä tuossa kupissa vaarillani taisi aina olla rosolli.Milloin teillä katetaan pöytä vähän paremmin vai katetaanko milloinkaan? Meillä joskus viikonloppuna saatetaan laittaa kynttilät ja servetit. Se on lapsien mielestä jotenkin siistiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti