lauantai 9. kesäkuuta 2018

Vilinää vilskettä

Viimeiset pari viikoa on sujahtaneet ohi sellaisella vauhdilla, että ei mitään järkeä! Ensin piti miettiä Viian synttärijuttuja ja sitten kaikkia reissujuttuja. Mies yritti saada työhommat johonkin kuntoon ennen kuukauden kesälomaa, joten se tiesi pitkiä työpäiviä ja me oltiin lasten kanssa paljon keskenään.


Kelit muuttuivat takaisin sellaisiksi, mihin viime kesinä onkin jo totuttu ja välikausihanskat sai kaivaa takaisin kaappiin. Vaikka on ollut kaikenlaista hommaa, ehdittiin käydä yksi ilta tyttöjen kanssa puistoilemassa Raudaskylällä. Tytöt tykkäävät tuosta puistosta kovasti, kun siellä on monenlaista laitetta ja parkour-puisto samassa.


Nämä valokuvat kyllä kuvastavat niin hyvin tätä suomalaista kesää kun takit, hanskat ja lakit päässä poimitaan kukkia! 


Olen myös ommellut reissua varten sekä tytöille että itselleni vaatetta. Laittelen osasta kuvia sitten erikseen tänne kun saan ne koneelle.Tytöille ompelin lippiksien kaveriksi ohuemmat, yksinkertaiset turbaanit kun ne vanhat ovat kaksinkertaista kangasta. Tarvitsee niitä pipoja kuitenkin kesälläkin viileämmillä keleillä ja ulkomailla suojaavat sitten koko pään toisin kuin pelkkä panta. Tosin nekin kyllä pakkasin mukaan.


Torstaina hurauteltiin Ruukkiin juhlimaan kummmitytön ja hänen pikkusiskonsa synttäreitä. Olikin mukava pitkästä aikaa jutella, kun harvemmin tulee nähtyä. On muka niin kamalan pitkä tuo tunnin ajomatka! Tosin mulle tavallaan onkin, kun oon ihan onneton ajamaan autoa. Mua nukuttaa ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen ja on tosi vaikea pysyä hereillä ja se on tosi ärsyttävää kun pitäs yksin ajaa johonkin eikä ole toista aikuista pitämässä seuraa.


Nyt olen keksinyt, että pysyn vähän paremmin hereillä, jos kuuntelen jotain äänikirjaa samalla. Saa myös näppärästi suodatettua lasten tappelun ääniä kun lyö napit korville ;) Mulla on ollut nyt kuukauden koejakso Bookbeatista ja itse asiassa ladattiin se Veetillekin matkaa ajatellen. Sieltä kun löytyi myös lasten kirjoja ja ne saa ladattua offline-tilaan niin saa lentokoneessa sitten kuunnella. Itsekin latasin niitä niin voi käydä vaikka lenkillä ja samalla kuunnella kirjaa.


Tykkäisin kuunnella ja lukea noita kirjoja maksullisista palveluista, mutta hinta tuntuu vähän kovalta kun aina ei välttämättä ehdi lukea yhtään kokonaista kirjaa kuukaudessa. Jotenkin vielä olisi järkevämpi, jos se toimisi saman perheen sisällä usealla laitteella. Nyt jos minä luen, niin Veeti ei esimerkiksi voi lukea samoilla tunnuksilla vaan pitäisi ostaa toinen 17e palvelu mikä on minusta vähän tyhmää. Aika kallis jos useampi perheenjäsen haluaisi tuota kautta lukea.


Eilen ajattelin aloitella pakkaamista, mutta tajuttiin, että eihän meillä ole edes toista matkalaukkua! Oltiin tyystin unohdettu, että meillä oli Thaimaan reissulla lainassa miehen kaverin laukku. Jouduttiin sitten lähtemään iltapäivällä Kärkkäiselle laukkuostoksille tyttöjen kanssa. Onneksi löydettiin järkevän hintainen laukku matkaan. Pääsin sitten aloittelemaan pakkaamista ja nyt tässä tänään olen laitellut loput vaatteet. Jonkin verran olisi vielä pakattavaa, mutta pitää odotella, että kone pesee pyykit ensin :)


Onhan tässä vielä aikaa, kun vasta illalla tarvitsee lähteä! Ajetaan yötä vasten Helsinkiin niin lapset saavat nukkua autossa yön ja aamusella ollaan sitten perillä. Menee lasten osalta kivuttomimmin tuo matka noin. Tullessa sitten joudutaan ajamaan keskellä päivää, mutta pitää sitten varustautua padeilla ja puuhapusseilla autoon niin ei menisi pelkäksi tappeluksi.


Äitini aloittaa sopivasti työt täällä Ylivieskassa, joten saadaan kätevästi talovahti kun luvattin hänen asua täällä meidän poissa ollessa. Saa sitten kastella meidän kasvimaan ja sisäkukat samalla sekä tyhjennellä postilaatikkoa! Ei tarvitse sitäkään miettiä, että talo olisi tyhjillään pitkiä aikoja.


Mutta nyt takaisin pakkailun pariin. Hauskaa viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti