maanantai 2. tammikuuta 2017

Joulu 2016

Joulun odottelu sujui jännityksen sekaisin mielin, eikä pelkästään positiivisessa merkityksessä, kun odoteltiin, että pääsevätkö mies ja Viia kotiin aatoksi. Viialta löytyi kaiken kaikkiaan koronavirus, parainfluenssa sekä keuhkokuume ja crp kävi parhaimmillaan yli 150:ssä, ennen kuin suonensisäiset antibiootit alkoivat tehota. Perjantaina mies kuitenkin onneksi ilmoitti, että crp oli laskenut sadan tienoille ja lupa kotiutukseen saatu. Myös ruoka oli hieman alkanut maistumaan ja yöllinen nesteytyskin virkistänyt olotilaa. Olivat siis kaksi yötä sairaalassa ja sen jälkeen hoito jatkui suunkautta otettavilla antibiooteilla. Joulun paras joululahja taisi olla se, että se saatiin viettää koko perheen voimin!


Kuusen alle ilmestyi perinteisesti muutama paketti mm. kummeilta odottamaan aattoiltaa. Ollaan haluttu antaa heille täysi kunnia lahjoista, eikä olla väitetty niitä joulupukin tuomiksi. Mieluisia ja ihania lahjoja saatiin lapsille tänäkin vuonna.


Äitini tuli miehensä kanssa meille tänäkin jouluna aattoa viettämään ja jäivät yökylään. Äidin ja Aavan kanssa käytiin haudalla sytyttämässä kynttilä muualla nukkuvien muistoksi. Hautausmaa sentään on ennallaan, vaikka palaneen kirkon tilalla onkin enää tämä "ulkoilmakirkko". Toisaalta karun kaunis tämäkin omalla tavallaan. Raunioilla oli järjestetty aattoyön messu, josta kuulin vasta jälkeen päin ja mietin, että olisi varmasti ollut jotenkin hieno kokemus osallistua siihen.


Päivällä käytiin tietenkin joulusaunassa ja sen jälkeen päästiin syömään! Mukana olivat kaikki perinteiset meidän perheen herkut, taas kalapainotteisesti kuten aina. Uutena tein tänä vuonna bataatti-omena-vuohenjuustolaatikkoa, joka oli ihan hyvää. Äitini puolestaan oli tehnyt piparjuurisilakoita, jotka yllättäen nousivat omaksi suosikikseni sinappi- ja valkosipulisilakoiden rinnalle.
Joulukattauksessa yhdistyivät tänä vuonna tuoreet havut, kävyt sekä valosarja vähän blinblingiä tuomaan. Kuvia viime vuoden joulukattauksesta pääset katsomaan tästä.


Tykkäsin itse tosi paljon tästä kauttauksesta, koska se oli sopivan yksinkertainen, mutta silti vihreytensä vuoksi sopi jouluun. Kynttilät ja valosarja toivat ripauksen sitä juhlallisuutta.


Ruokaliinoina meillä oli samat, itse ompelemani pellavaliinat kuin viime vuonnakin. Rengasliinat ovat oikeasti kolmen euron kynttilämansetit Halpa-Hallin alekorista. Oli tarkoitus tehdä itse tuollaiset helmistä, mutta ne olisivat tulleet todella paljon kalliimmaksi niin nappasin tämän ostoskoriini kun kerta silmiin sattui osumaan.
Ruuan jälkeen kävi joulupukki ja Aavakin uskaltautui syliin, vaikka alussa vähän jännitti. Viia ei uskaltanut syliin asti, mutta intoutui viemään pukille lahjoja siinä vaiheessa, kun niitä alettiin jakamaan. Veeti toimi tuttuun tapaan pukin apulaisena ja luki paketeista saajien nimet ja jakoi oikeaan osoitteeseen.


Veetin ainoa joululahjatoive oli Skylander pleikkaripeli, jonka olin fiksuna onnistunut ostamaan alesta, ennen kuin Veeti edes tiesi haluavansa sitä. Tuulettelin hyvää tuuriani siinä vaiheessa, kun joulupukin kirjeeseen kirjoitettiin vain yksi toive ja se oli tuo peli. Paras kommentti oli kuitenkin Veetiltä se, kun lahjat oli aukaistu ja Veeti totesi, että "toivoin vain yhtä peliä jonka sain ja sain sen lisäksi näin paljon muita hienoja lahjoja!". Veeti halusi myös ensimmäistä kertaa ihan itse ostaa Aavalle lahjan, joten laitettiin Veetille yksi lahja Aavan nimissä ja Veetihän kävi myös onnellisena halaamassa Aavaa ja kiittämässä, että oli saanut tältä lahjan.

Kaikin puolin onnistunut joulu! Ainut harmi oli se, että ei voitu Viian vuoksi lähteä käymään miehen kotona kun ei haluttu ottaa mitään riskiä siitä, etä Viia saisi reissusta jonkun pöpön vielä tuohon keuhkokuumeen päälle ja lasten serkutkin olivat sairaana, joten ei olisi heitä kuitenkaan pystytty näkemään. Kiitos kaikille vielä ihanista lahjoista, mitä saatiin! Ja hyvää uutta vuotta 2017! Toivottavasti tämä blogin hiljaiselokin katkeaisi tähän ja ehtisin päivittää vähän enemmän nyt, kun tilausompelukset eivät enää paina niin valtavana määränä päälle.

7 kommenttia:

 1. Onpa kyllä mahtavaa että saitte viettää joulun yhdessä! :)

  Minä oon ihan joulufani ja tätä postausta oon odotellu jo aika malttamattomana.

  Mitä kaikkea teidän joulupöydästä löytyi? Tuntuu että meillä oli niin tylsät ja perinteiset ruoat, kinkkua, laatikoita jne. Teillä näyttää herkulliselta!:) mitkä ruoat maistuivat lapsille? Meillä esikoinen tykkää jouluruoasta, mutta keskimmäinen ei oikein tykännyt mistään.

  Kurkkasin teidän viimejoulun kattauksen ja tykkään tosi paljon tästä 2016 versiosta:) mahdottomasti kasvanut teidän nuorimmainen kuvien välillä...

  Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on joulupöydässä aina näitä:
   kinkku, lipeäkala+valkokastike, puikulaperunat, italiansalaatti, rosolli+kastike, lanttulaatikko, imelletty perunalaatikko, porkkanalaatikko ja lisäksi joku muu kokeilulaatikko eli tänä vuonna tuo vuohenjuusto+bataatti, vihersalaatti, lohta eri muodossa (kylmäsavu, graavi ja nyt oli lohimoussea saaristolaisleivän kanssa), siian mäti, suolasiika, sienisalaatti, sinappi- ja valkosipulisilli, suutarinlohi (äitiä varten), aladoopia (kirjoitetaanko se lihahyytelö noin :D) ja sit leivät. Oiskoha siinä kaikki :D Aika paljon erilaisia, mutta kun eri ihmisille on ne erit pakko saada-jutut. Lapset söi tänä vuonna kinkkua, perunaa ja esim italiansalaattia. Veeti on ennen syönyt lohta mielellään, nyt se ei jostian syystä maistunut. Viiasta en vielä oikein osaa sanoa, kun jouluna ei vielä oikein ruoka maistunut. Meillä ei kuitenkaan tehdä lapsia varten koskaan jouluksi eri ruokia vaan saavat syödä noista sen mitä kelpuuttavat.

   Ja hei, teillä on varmaan siellä pieni vauveli? :)Näin asiasta poiketen.

   Poista
 2. Hei, mistä tuo olohuoneen verhokangas on? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat ihan valmisverhot, jotka löysin Halpa-Hallin alekorista joskus kesällä parinkympin hintaan :D Itse tykästyin tosi paljon. Olikohan se Artekin kangas joka on hyvin samannäköinen?

   Poista
 3. Vastaan tähän kun en jostain syystä pysty tuohon vastaukseesi vastaamaan :)

  On meillä vauva, pienestä en osaa sanoa kun on "jo" reilu 4kk:) itsestä tuntuu että iso tyttö kun soseitakin jo maistelee jne, mutta muiden silmissä hän voi olla vielä pieni. Hän on niin kiltti ja ihana ettei kyllä parempaa vauvaa olisi voinut tilata;) nyt ollaan pystytty aika hyvin kotosalla kun on niin paljon pöpöjä liikkeellä, tuntuu että vähän väliä joku sairastaa.

  Täytyykin ensi jouluna (siis tänä vuonna jo:D) panostaa enemmän salaatteihin! Mikä teillä oli jälkkärinä tai kahvilla?

  Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se aika pieni! Muistelin, että se la oli joskus alkusyksystä :) Onnea siis näin jälkikäteen! Meillä oli jälkkärinä tänä vuonna tyrnijäädykettä, sitä oon tehnyt toissajoulunakin muistaakseni, meidän herkkua. Tai itse asiassa jälkkäriä ei virallisesti ole eli ei syödä heti ruuan päälle vaan välissä käy pukki ja sen jälkeen keitellään kahvit ja syötiin jäädykettä.

   Poista
 4. Mitä teillä lapset sai lahjaksi?

  VastaaPoista