keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Lasten joululahjat ja auttamisen ilo

Meidän perheessä on tähän mennessä pyritty siihen, että ostetaan lapsille 1-2 lahjaa jokaiselle, koska lisäksi saavat muita lahjoja sitten sukulaisilta ja kummeilta. Tänä vuonna homma karkasi ehkä vähän lapasesta, enkä pysynyt tuossa yhdessä tai kahdessa lahjassa. Mielestäni jouluna on kuitenkin sallittua olla vähän höpsö näiden lahjojen kanssa, koska meillä ei osteta koskaan muutoin lapsille leluja. Synttäreillä saavat jonkun yhden jutun meiltä ja se oli siinä. Myin myös vasta Viian vauvalelut pois, koska Aavan lelut kiinnostivat huomattavasti enemmän. Olen myös yrittänyt miettiä semmoisia lahjoja, joilla tytöt voisivat leikkiä yhdessä ja jotka sopisivat molemmille.

Tytöt saavatkin yhteiseksi lahjaksi lastenhuoneeseen Ikean leikkikeittiön. Toivottavasti saadaan paljon kivoja leikkejä tällä aikaiseksi. Tämä on kummankin se yksi "isompi" lahja.

Keittiöön liittyen pakettiin sujahtaa myös Puisia leikkiruokia, joita tilasin Black fridayn alesta. Veetille ostettiin isommaksi lahjaksi Skylanders pleikkaripeli, kun senkin sai tuolloin Black weekin aikana puoleen hintaan. Tuolla voi tarvittaessa ratkaista myös seuraava synttärilahjaongelmat, kun tuohon saa ostettua lisää noita ukkeleita :D Lisäksi Veeti saa ison Aku Ankka-kirjan, eväsrasian sekä lakanat meiltä. Eväsrasia tarvitaan hoitoon, kun sieltä käyvät metsäretkillä perjantaisin ja välistä pitää viedä omat eväät mukana.

Viialle laitetaan myös lakanat pakettiin ja lisäksi ostettiin Viialle kumiankkoja kylpyleluiksi. Tykästyi serkkujen luona heidän ankkaan :) Varmaan toinen leikkiruuista menee Viian nimellä pakettiin, että pääsee repimään naruja. Jos ehdin, ompelen vielä isomman yöhaalarin.

Aava puolestaan saa Frozen-kirjan ja Frozen-mekon, jos se ehtii tulla tuolta Kiinan ihmeellisestä maailmasta. Olen myös ommellut tyttöjen baby born-nukelle uusia vaatteita jonkin verran.


Hedelmäsetti | Mansikkakakku | Pullo + eväsrasia | Frozen Elsa -mekko, 116 cm | Skylanders Imaginators -aloituspakkaus |

Vanhemmiltani on tytöille toivottu metallisia kattiloita ja pannuja leikkeihin ja joko Ryhmä Hau vahtitornia tai Frozen kosketinsoitinta. Kumman isäni näistä nyt sattui löytämään tai jos näitä ei löydy niin lasten musiikkilevyjä, kun nykyiset cd:t ovat kaikki niin naarmuisia, että pätkivät. Veetille pyydettiin Legoja, pienoismallia ja Geomageja. 

Näin kirjoitettuna tuo määrä ei kuulosta sittenkään mitenkään pahalta. Määrällisesti lahjoja ei kuitenkaan ole mitenkään älyttömästi ja kun itselläni ei ole sisaruksia, ei sieltäkään tule määrättömästi tavaraa. Mielestäni olemme myös osanneet valita semmoisia lahjoja, jotka ovat lapsille mieluisia ja joille varmasti tulee käyttöä. Aavan ainoat toiveet olivat Frozen-tiara sekä kaulakoru ja Aavan kummi sekä äitini ovat ostaneet, joten myös Aavan oma toive on toteutunut.  Vaikka lahjat nyt eivät olekaan joulussa se ainoa mukava asia, on niitä minusta ihana antaa. Muillekin kuin lapsille! Aina odotan yhtä innolla, että olenko onnistunut valitsemaan sellaisen lahjan, joka on saajalleen mieluisa yllätys. 

Sen lisäksi, että ostan omilleni lahjat olen osallistunut perinteiseen tapaan myös Jouluapua-keräykseen, kuten parina aiempanakin vuotena. Viime vuonna kirjoitin Blogiringin joulukalenterin ensimmäiseen luukkuun keinoja osallistua erilaisiin jouluaiheisiin keräyksiin vähävaraisten hyväksi. Siitä tulee joka vuosi aina yhtä hyvä mieli, kun saa tehdä jollekin toiselle joulun. Auttaminen on ihanaa, mutta siitä tulee samalla myös todella paha mieli. Tämä paha mieli tulee siitä, että tietää kuinka paljon täällä on perheitä, joiden jouluaatossa ei nähdä jouluruokaa lahjoista puhumattakaan. Ahdistus siitä, että kaikkia ei voi mitenkään auttaa. Yritän kuitenkin tehdä parhaani auttamalla edes yhtä tai kahta perhettä joka joulu. Tänä viikonloppuna täällä Ylivieskassa on myös mahdollista osallistua Joulupuu-keräykseen Halpa-Hallissa ja Kärkkäisellä, joten käykäähän tekin hakemassa joulumieltä auttamisen muodossa <3

Millaisia määriä lahjoja teillä on tapana ostaa lapsille ja ostetaanko teillä leluja ympäri vuoden?

*sisältää mainoslinkkejä

8 kommenttia:

 1. Minä rakastan lahjojen antamista! Musta on ihana nähdä toisen ilo, kun onnistuu valitsemaan mieluisan lahjan toiselle. Tänä vuonna ostettiin pojalle Lego City paloasema ja sen lisäksi elokuvia ja värityskirjoja. Yritin välttää tänävuonna lelujen ostoa, kun ei niitä tarvita. Poika on nyt innostunut pikkulegoista, joten tykkää varmasti lahjasta. Lisäksi laitan yleensö myös yhden pehmeän paketin, jossa yökkäri ja muita vaatteita, joita olisin ostanut muutenkin. Varmasti erehdyn ostamaan vielä jotain pientä kivaa, mutta yritän nyt kuitenkin pitää lahjamäärän maltillisena. Viimevuonna.ostettiin ihan liikaa paketteja. :) En vain osannut hillitä itseäni, kun on niin kiva ostaa kaikkea kivaa, kun tietää että toinen tykkää. Ja onhan hän perheen ainokainen ;) (vielä tämän joulun)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että joku muukin on yhtä lahjahöpsö! Musta on vaan ihan huippua nähdä kans se ilo, oli se sitten aikuisen tai lapsen kasvoilla, kun lahja on mieluinen. Meillä muina vuosina ovat saaneet vähemmän leluja, mutta nyt toivottiin sitten senkin edestä, kun niitä meillä ei kovinkaan paljoa ole. Meillä on kotona aina ollut perinne, että kaikki pienetkin jutut pakataan omaan lahjapakettiin, että tulee mahdollisimman paljon lahjoa :D

   Poista
 2. Meidän poika saa ryhmä haun hau auton jonka ostin kans black fridaysta samoin muovailuvaha juttuja ja ryhmä hau volume 6 dvd ja ryhmä hau paidan. Ison roska-auton saa veljeltäni ja mummi ja ukki osti poliisiauton. Sukulaisilta on myös tullut jotain. Tytär 1kk saa fisherprice vauvaleluja ja vaatteita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo auto olikin aika hyvässä alessa silloin monessakin paikassa. Oikea hinta aika suolainen!

   Poista
 3. Millaisia lahjoja teillä on tapana antaa sukulaislapsille tai kummilapsille? Paljonko on hyvä summa lahjaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkin verran olen tehnyt itse kummilapsille esim vaatetta ja tänäkin vuonna yksi sai itse tehtyä. Jos ostetaan kaupasta, niin hinta yleensä jotain maksimissaan parinkympin luokkaa. Yleensä mitä me on toivottu lapsille kummeilta on myös hinnaltaan maksimissaan se parikymppiä :) Meillä on sukulaislapsia vain kolme, koska itselläni ei ole sisaruksia! Kirjat esim ovat aika varma lahja. KYselen myös lasten vanhemmilta, että onko tarvetta jollekin oikeasti tarpeelliselle vai ostetaanko jotain lapsen toivomaa.

   Poista
 4. Ollaan ostettu yleensä 13-14 lahjaa koska sukulaisilta niitä tulee myös aika kivasti. 9 vuotiaalle tytölle ollaan ostettu lahjakortteja, kynsilakkoja, babylipsejä, ja samsungin tabletti,Keilat (voimisteluun)Koska edelliset meni rikki.En nyt tasantarkkaan kaikkia muista. Pienemmälle tytölle 3v. Frozen yökkärimekko ja housut, Frozen kitara, Frozen mikrofoni ja jumppatossut jossa prinsessan kuva. Hassua että jotkut samaistuu tähän lahjahupsuuteen 😃 Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frozen tuntuu olevan sielläkin samanikäisen suosikki :D Meillä kaikki flousen on nyt kans ollut pitkään tosi in! Meidän frozen-mekko ei vaan taida ehtiä Suomeen jouluksia, mutta on siitä varmasti iloa muulloinkin. Hyvää joulua sinnekin <3

   Poista