maanantai 12. syyskuuta 2016

Maalaismarkkinoita ja muuta viikonlopulta

Nyt kun olen taas aloittanut töissä käynnin, tuntuvat viikonloput enemmän "joltain". Toisaalta on mukava vain olla kotona porukalla, mutta samalla tekisi mieli tehdä jotain vähä normaalista poikkeavaa, koska arkena ei oikein ehdi. Viime viikonloppuna ehdittiin tehdä kumpaakin ja olikin oikein mukava viikonloppu. Perjantaina Aavan ja Viian hoitopaikalla juhlittiin pienimuotoisesti Aavan synttäreitä ja Aava sai hoidosta lahjaksi omat sormivärit, joita Aava ehti jo testatakin.Lauantaina sain ompeluryhmästämme vinkin, että Tyngällä on maalaismarkkinat ja sinne suunnistimme lounaan jälkeen. En ole ennen tuolla käynytkään ja koska olimme paikalla vasta puoli yhden maissa, oli osa tavaroista ehtinyt jo loppua. Markkinoiden aukioloaika oli siis yhdeksästä kolmeen. Tuoretta leipää olisin halunnut ostaa, mutta sitä me mattimyöhäiset ei saatu ollenkaan. Aamu meni siivotessa, niin siksi lähtö viivästyi. Mun kotona ollessa meillä oli siivouspäivä aina torstaisin, mutta nyt lapsilla on torstaina heti puoli viideltä jumpat, joten ei koskaan ehditä silloin siivota ja se venyy näemmä lauantaille.Aavalle markkinoiden kohokohta taisi olla traktoriajelu, johon mentiin lasten kanssa. Isi jäi Viian kanssa odottelemaan meitä.Enpä ole minäkään tuommoisessa kyydissä ennen käynyt, koska Veeti ei ole koskaan halunnut noihin mennä. Tämä olisi tosi kiva kuva, jos Veetikin olisi mahtunut tuohon tarkkuusalueelle ja mulla ei ois noin kamala juurikasvu! Istunkin tässä juuri hiusväri päässä kirjoittamassa tätä juttua. Sain miehen houkuteltua värjäämään mun hiukset pitkästä aikaa ja olipa luksusta kun pystyi samalla itse lukemaan kirjaa, kun toinen teki työn :)


Meidän ostokset olivat aika laihat, mutta ehkä sitäkin herkullisemmat. Olin nimittäin täysin unohtanut, että sehän on nahkiaisaika! Markkinavieraat eivät ilmiselvästi olleet ymmärtäneet hyvän päälle, kun muut kalat oli myyty ja nahkiaiset olivat vain jäljellä! Yleensä kalamarkkinoillakin myydään niiden osalta eioota. Lisäksi ostettiin pari kiloa puikulaperunaa ja niitä käytettiinkin jo tänään, kun tehtiin ryppyperunoita.

Väsy yllätti Viian autossa markkinoiden jälkeen.

Ollaan ehditty myös käydä pitkällä Pokemonlenkillä pyörillä ja minä sain tehtyä tilaustöitä kun tytöt nukkuivat tänään yhtä aikaa päikkärit.


Olen kunnostanut tutulta ostettua Lundbyn nukketaloa Aavalle synttärilahjaksi ja oli tarkoitus antaa se vasta viikon päästä kun juhlat ovat, mutta Aava sattui näkemään tämän vaatehuoneessa, joten annettiin lahja jo nyt ja aika kauan se Aava tuolla leikkikin. Asukkaita meillä ei vielä tuonne ole, joten Aava leikki pikkuotuksilla, joita löytyi valmiiksi.


Ihan ei tuo "tapetointi" mennyt kujin strömssössä, eikä lopputulos kestä läheltä katselua, mutta ehkäpä se Aava ei osaa semmoiseen kiinnittää huomiota. Viia ehti käydä vaatehuoneessa jo leikkimässä tuolla sen verran, että repi noita portaita irti sillä seurauksella, että lattiasta on lähtenyt pienestä kohtaa maalit irti.

Perheen miehet ovat ottaneet parikin Monopolimatsia viikonlopun aikana. Veeti on hoidossa tykästynyt juniori-versioon ja toivottiinkin sitä lapsille yhteiseksi lahjaksi.


Viikonloppu kruunattiin hyvällä illallisella ja Veetin pyynnöstä syötiin kynttilänvalossa. Pakkohan se on laittaa kynttilöihin tuli kun toinen kysyy, että "voidaanko syödä hienosti ja laittaa kynttilät pöytään?". Suloista :)  Tehtiin tosiaan pitkästä aikaa noita ryppyperunoita ja mojo-kastiketta ja kaveriksi oli arkisesti ihan jauhelihapihvejä. Jälkkäriksi oli kerroskiisseliä eli vaniljakiisseli ja omenakiisseli. Lapset tykkäsivät ryppyperunoista kuin hullut puurosta ja Veeti tykästyi myös mojokastikkeeseen. Kaikki keittämäni perunat syötiin parempiin suihin, joten note to self: keitä ensi kerralla enemmän!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti