lauantai 28. helmikuuta 2015

Päivä Tukholmassa ja Junibacken

Ollaan vietetty tämä viikko talvilomaa ja aiemmin jo päätin, että olisi mukava käydä koko porukalla risteilemässä, koska ei olla käyty kuin miehen kanssa kahdestaan Tallinnassa aiemmin. Valittiin laivaksi uudistunut Silja Symphony, joka on saanut maineen lapsiperheiden laivana. Eikä vähiten sen vuoksi, että siellä on noin 300 neliöinen lasten leikkitila....


Ajeltiin maanantaina Helsinkiin, mistä laiva lähti viideltä Tukholmaan. Hieman hätä meinasi tulla pysäköinnin kanssa kun Olympiaterminaali sekä Tähtitorninmäen parkkihalli olivat molemmat täynnä. Jälkimmäisen työntekijä opasti meidät sitten Kluuvin parkkihalliin, mistä käveltiin satamaan.


Onneksi oltiin hyvissä ajoin liikenteessä niin ehdittiin vähän seikkailla parkkitilaa hakiessa.


Leikkitila olikin todella hyvä ja siellä oli touhua monen ikäisille leikkijöille. Sen verran oli porukkaa liikenteessä, että pienempi tila olisi ollut todella ahdistava!
Veeti viihtyi suurimman osan ajasta naulittuna katsomassa kun isommat lapset pelaavat pleikkaria.  Myös tuo legopaja oli mieluinen.Meillä oli ihan tavallinen hytti, koska ei raskittu ostaa sitä melko tyyristä perhehyttiä. Otettiin hytistä näkymä tuohon pääkäytävälle ja lapset istuivatkin paljon ikkunalaudalla katsellen ihmisten menoa alapuolella.


Sanoisinko. että Aavan nukuttaminen pieneen hyttiin oli suoraan sanottuna melko mielenkiintoista. Lopulta jouduttiin menemään miehen kanssa vessaan lukemaan, että Aava malttoi rauhoittua. Eihän siitä mitään tullut, kun yritettiin makoilla siinä metrin päässä matkasängystä aluksi. Onneksi nukahtaminen lopulta onnistui ja kun meillä on hyväuniset lapset niin pystyi sen jälkeen juttelemaan ja lukemaan kirjaa ihan normaalisti ilman, että lapset olisivat heränneet.


Meillä oli kumpaankin suuntaan varattuna buffet-illallinen sekä aamiainen ja kyllähän tuolla sai syötyä sen verran, että eilen neuvolassa vaaka taas kiitti!Lapsille oli järjestetty laivalla erilaisia ohjelmia, mutta me käytiin ainoastaan Harri Hylkeen discossa, joka oli hitti ainakin Aavan mielestä. Veetikin innostui alussa kun oli vapaata tanssia, mutta ohjatut jutut eivät yllättäen kiinnostaneet yhtään. Aava tanssi menemään isompien joukossa ja melko hienoja mooveja nähtiinkin :)
Tiistaina oltiin päivä maissa eli me suuntasimme Junibackeniin. Ajelimme sinne taksilla ja taksikuski taisi hienosti kusettaa meitä kun hinta oli perillä eri mitä terminaalin edessä oli puhetta ja lisäksi taisi olla joku veronkiertäjä, kun kortti ei käynyt, vaikka korttilaite autossa oli. Bussillakin olisi päässyt, jos olisi muistanut katsoa etukäteen, että mikä bussi ja mistä sinne Junibackeniin lähti :)


Junibacken oli paikkana sellainen, että en oikein keksi sille kuvaavaa sanaaa. Olisiko viehättävä kaikista lähinnä? Kaikki paikat oli todella huolellisesti tehty pienimpiä yksityiskohtia myöten. Tuohan on siis Astrid Lindgrenin kirjoihin perustuva "elävä satutalo", jossa on myös muita satujuttuja, kuten muumeja.


Osan saduista tunnistin lapsuudesta, mutta osa jäi tuntemattomaksi, kun kirjoja en ole pienempänä lukenut tai sitten ne ovat vain uudempia.Tilat olivat hieman pienet sille väkimäärälle ja tungos oli aikuisesta ahdistava. Lapset kuitenkin viihtyivät hyvin. Itse sai olla tarkkana, että Aava ei katoaisi jonnekin siellä ihmisvilinässä.

Ensimmäisessä huoneessa oli mm. Mikko Mallikkaan talo, Viirun ja Pesosen talo, jostain Agenttitoimisto-kirjasta tutut kahvila ja korukauppa jne.

Tässä näkyy vähän huoneen kokoa ja sitä väkimäärää, mikä pieneen huoneeseen oli sulloutunut.Alla olevat kuvat puolestaan ovat muumihuoneesta.


Huoneessa pääsi tutustumaan myös muumitaloon ja olihan se aika symppis!


Sieltä löytyi jopa pienen pieni ompelukone!

Yläkerrassa puolestaan oli Peppi Pitkätossun Huvikumpu. Normaalisti tuolla on myös satujuna, joka harmiksemme oli juuri meidän vierailun aikana huollossa ja siten suljettu.


Lasten kanssa ei jaksettu lähteä tällä kertaa ollenkaan keskustaan, joten käveltiin hissukseen Junibackenista takaisin terminaalille.Ja samalla otettiin todella edustavia kuvia :)

Mukava reissu oli ja jos olisi ollut kesäaika, oltaisiin varmaan pyöritty keskustassa. Meillä Aava on huono istumaan rattaissa ja varsinkin toppakamppeet päällä jossain kaupoissa pyöriminen olisi ollut vähintäänkin mielenkiintoista, joten senkin vuoksi skipattiin keskusta kokonaan. Olisi kiva päästä käymään Tukholmassa joskus ilman lapsia, tai vaikka vain vauva mukana, että voisi käydä myös kaupoissa ja kierrellä rauhassa keskustaa. Ehkä joskus saadaan siksi aikaa muksut mummulaan, että voidaan tehdä toinen pikavisiitti!

Onko kukaan muu käynyt Junibackenissa ja mitä tykkäsitte? 

8 kommenttia:

 1. Me käytiin reilu vuosi sitten Junibackenissa. Se satujuna oli kyllä huikean hieno - vaikkakin pienemmille aika hurja. Noin muuten en erityisemmin tykännyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luin, että turhan pelottava monelle jopa viisvuotiaalle. Musta tuo oli jotenkin tosi ihana kun ne talot oli niin symppiksiä, mutta lisää tilaa olisin kaivannut!

   Poista
 2. Hih, luulin jo, että oltiin samalla laivalla, sillä mekin oltiin tällä viikolla Siljalla ja Junibackenissakin, mutta Laiva oli Serenade. :) Junibackenissa oli muuten ihan hurhasti porukkaa, vähän liikaakin, vaikka muuten paikka oli ihana ja lapset tykkäsivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kans tykkäsivät, mutta tosiaan ihan liikaa porukkaa! Oliko Serenade hyvä?

   Poista
 3. Kuinka kauan kannattaa mielestäsi varata aikaa Junibackeniin? Olemme menossa eskarilaisen kanssa sinne piakkoin ja päivän muita suunnitelmia mietitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin paikan päällä varmaankin ehkä parisen tuntia jos en ihan kamalasti valehtele. Isompi olisi varmasti viihtynyt kauemminkin, mutta piti saada pienempi päikkäreille niin käytiin sitte vielä siellä syömässä ja lähdettiin käveleskelemään pois päin. Veikkaisin että jos sen kaksi tai kolme tuntia maksimissaan varaa niin sillä saa jo melko kauan leikkiä noissa parissa huoneessa :D Riippuu haluaako lapsi vain katsella paikkoja vai innostuuko leikkimään enemmänkin. Tuossa ajassa käy jo syömässä samalla.

   Poista
 4. Hei! Tosi kiva blogi sinulla! :)

  Voisitko joskus kirjoittaa kummastakin lapsesta postauksen...esim. mikä on lempileikki, päivärytmi, luonteet yms.

  Minulla on 7v ja alle 1-vuotias niin varsinkin pienemöän jutut kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hauska postausidea, laitetaan ehdottomasti nyt korvan taakse. Kiitos vinkeistä!

   Poista