sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Mekkotytöt

En oikein osaa pitää tytöillä talvella lyhythihaisia mekkoja, koska olen onneton neuletakkien pitäjä. Tai siis itse rakastan pitää neuleita, mutta en jostain syystä oikein osaa niistä lapsilla pitää sisällä. Kummankin tytön kaapit kaipasivat siis uusia pitkähihaisia mekkoja ja niitä olenkin tässä jo muutamat ehtinyt ommella. Ja jos järkevä olisi niin ompelisi pelkkiä mekkoja, koska ne ovat niitä vaatteita, mitä tytöt aina vaativat kaapista päälleen. Sovituskuvat ovat aina paljon havainnollisempia kuin pelkkä tasokuva, joten käytiin tyttöjen kanssa viettämässä vähän tyttöjenkeskistä aikaa ja napsimassa muutamasta mekosta kuvia.Aavan mekkokangas on ostettu Nappinjalta jo keväällä ja se on siitä asti odotellut kaapissa inspiraatiota. Ja se tuli vasta nyt. Mekko on kaikin puolin sellainen saksimalla kokeiltu versio. Pohjana tässä on sama Ottobren kaava, jolla tein aiemmin jumppapaidan. Lisäsin hieman väljyyttä keskietuun että ei ihan makkara olisi. Koska tässä on valmiiksi tuollaiset hieman lasketut hihat niin piirsin niihin sopivat hihat jonkun toisen kaavan hihalla. Väliin lisäsin täysympyrän malliset frillat.


Helmasta tein reilumman, että on kerrankin mekkomittainen. Yleensä tuppaa tulemaan tunikoita, vaikka mekkoja yrittää :)


Kangas on siinä mielessä hauska, että sen pariksi sopii melko monen värinen alaosa kun kankaasta löytyy niin monta eri väriä.


Aika hyvän mallinen ja nätisti istuva tästä tulikin, vaikka moneen kertaan kesken projektin mietin, että joudunkohan uusiokäyttämään kankaan johonkin pienempään Viian vaatteeseen. Tällaiset "ei valmista kaavaa"-jutut eivät ole oikein mun pala kakkua.


Viialle ompelin tosi simppelin mekon joka on tehty vain paitakaavalla, jota on jatkettu tunikamittaan. Viia kun on niin hoikka niin tuollaiset kapoisen malliset tunikat sopivat hyvin, joiden helma ei levene alaspäin ollenkaan.


Kangas on Vimman lettiä, jota satuin saamaan paikallisesta Pentikin liikkeestä Louna homesta. Sinne on tullut oman Louna Home-nimen alle myös muita kuin Pentikin tuotteita ja yksi muista merkeistä on Vimma jonka valmiita vaatteita myydään kankaiden lisäksi. Voi mikä pettymyt kun liikkeeseen tulikin aluksi pelkkää puuvillaa, mutta pian perästä saatiin myös trikoita. Itsellä on Vimman kankaat jäänyt ostamatta parin vuoden ajan kun suositut värit ovat aina myyneet niin nopsaa loppuun ja lisäksi postit olivat ennen melkein kympin luokkaa. Kun kankaan metrihinta on 30e niin tuohon kympin postit tekevät kankaista melko tyyriitä...

Sieltä palojen joukosta nappasin mukaani kahta eri lettikangasta, joista toinen oli tämä kaunis laventeli (?). Tätä kangasta oli pienen virheen vuoksi leikattu vähän reilummin, joten sain siitä kummallekin tytölle mekon.

Edelleen ihastelen niitä rauhallisen tunnelman omaavia kuvia, mitä muiden lapsista on netissä. Meillä se meininki on lähes aina tämän kuvan mukaista... Otappa siinä sitten kuvia kun lapset laukkaavat kuin villi sonnilauma pellolla!Tajusin näitä kuvia katsoessani, että Viian tukka on kasvanut hurjan paljon ja se on oikeasti jo pitkä! Se on vain niin hentoinen, että ei jotenkin tajua sen pituutta. En kyllä tiedä keneen siitä tukasta on noin ohut tullut! Aavalla kun on ihan selvästi mun paksu tukka niin tää on jotain ihan eri luokkaa. Vaan voihan se tästä vielä paksuuntua iän myötä.Näin valokuvaukseen liittyen asensin koneelle vihdoin Lightroomin ja sain kaverin tänne kyläilemään lapsensa kanssa sen tiimoilta. Lapset leikkivät ja isä opetti mulle ihan perusjuttuja kuvankäsittelystä. Minusta tuo ohjelma itsessään on niin luotaantyöntävän näköinen, että ei ole itsellä riittänyt yksin motivaatio opetella sen kanssa yhtään mitään. Kuitenkin sen automaattikorjauksilla saa jo melko paljon tehtyä kuville. Olen ennen käyttänyt vain ilmasta Photoscapea ja silläkin korjannut lähinnä valkotasapainoa tai kirkkautta. Saapa nähdä miten innostus riittää opettelemaan uutta ohjelmaa. On tuossa paljon näppäriä ominaisuuksia, joilla saa peruskäsittelystä ehkä nopeampaa kuin tuolla aiemmalla ohjelmalla.  Harmi, että ei se pelkkä ohjelmakaan ihmeitä tee jos kuvaaja on huono :D

4 kommenttia:

 1. Onpa kivoja mekkoja/tunikoita. Huolittelitko frilloja mitenkään? Mulla yks kangas ootellu piiiitkään inspiraatiota ja ei kyllä ole hyvää kaavaakaan valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole huolitellut frilloja, koska trikoo ei purkaannu pesussa. Voisihan niihin laittaa rullapäärmeen, mutta olin liian laiska vaihtamaan saumurin asetuksia :D

   Poista
 2. Nättejä! Miulla odottaa tuossa mekko-ompelut myös, juuri myin ison pinon kirpparilla pois pieniä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ne meneekin varmasti hyvin kaupaksi kun ovat niin ihania! Täällä ainakin liikkuu itse tehty aika hyvin ja kalliimmalla kuin kaupan vaatteet.

   Poista