maanantai 17. syyskuuta 2018

Henkselihame ja sydänmekko

Käytiin toissaviikonloppuna Kalajoella Tyngän maalaismarkkinoilla. Ollaan käyty tuolla aiemminkin, mutta tänä vuonna meidän ostosaalis jäi kyllä vähän surkeaksi, kun ei saatu nahkiaisia eikä rieskaa, mitä haaveiltiin. Samoilla tulilla ajeltiin hiekkasärkille ja käytiin rannalla sekä vähän puistoilemassa leirintäalueen puistossa. Samalla kuvattiin tyttöjen uusia vaatteita. Sattui vielä kiva keli niin tarkeni olla ilman takkejakin rannalla, kun aurinko paistoi niin lämpimästi.


Mun innostus valokuvaukseen kasvoi kesällä ja olen nyt ottanut enemmän kuvia kuin aiemmin ja yrittänyt opetella vielä paremmin kameran säätöjä. Lisäksi ostin itselleni Lightroomin, jotta voisin myös muokata kuvia paremmin.


Melkoista opettelua se onkin ollut kun ohjelma ei ole mulle entuudestaan ollenkaan tuttu ja nytkin tiedän siitä vain pintaraapaisun! Mutta jospa sitä käyttämällä kehittyisi ja oppisi, että mitä ja miten kannattaa säätää. Säädin myös blogissa kuvan leveyttä hieman isommaksi. Tästä johtuen vanhimmat postaukset saattavat näyttää melko kaameilta, mutta älkää antako sen häiritä! :)


Pitää yrittää käyttää hyväksi vielä nämä valoisat päivät, koska pian se pitkä ja pimeä talvi on täällä taas ja itselleni se on valokuvauksen kannalta huonoin vuodenaika. En osaa oikein käyttää salamaa ja ilmankaan ei oikein saa hyviä kuvia liikkuvista lapsista.


Kummallakin tytöllä on näissä kuvissa jotain uutta päällä ja Aavan vaatteet ovatkin näemmä sukkiksia lukuunottamatta mun tekemät! Hame on ihanasta harsokankaasta, jota ostin Kärkkäiseltä kesällä. Viialla on myös olemassa samanlainen hame, siitä ei vain ole kuvaa. Alla oleva paita on viime vuonna ommeltu Noshin violetista trikoosta Kaikon inspiroimana.


Tuo hame on ommeltu ilman kaavaa ja haastavin on aina saada nuo henkselit sellaiseen kohtaan, että ne pysyvät ylhäällä, eivätkä jatkuvasti valahda alas. Yleensä joudun niitä ensimmäisen ompelun jälkeen vielä hieman lyhentämään. Tässä hameosa on vain suorakaide, jonka yläreunaan on tehty kuminauhakuja, jonka avulla yläosa on kurottu sopivaksi. Henkseleissä on välissä tukikangas, että ne eivät mene kovin rullalle pesussa.


Myös rusetti on kiinteästi kiinni hameessa eikä edes tuota rusettiosaa saa irroitettua hameesta. Tästä olisi ihana tehdä lisääkin vaatetta, mutta millaisia pitkähihaisia tästä joustamattomasta, ohuehkosta kankaasta voisi tehdä? Kesävaatteisiinhan tämä on ihan täydellinen materiaali!


Aava löysi rannalta hauskan kiven, joka oli ihan sydämen mallinen. Siitä piti myös saada kuva :)Viialle puolestaan tein melko simppelin yksivärisen mekon. Tämä on tehty Cocoon dress-kaavalla, mutta pituus on muutamaa kokoa pidemmästä kaavasta kuin leveys. Tässä on kaunis malli ja olen tehnyt tällä jo tosi monta mekkoa, välillä frilloilla ja välillä ilman.


Edelleen tuollaisen pyöristetyn helman käänteen teko on viheliäistä puuhaa, vaikka kuinka ensin ompelisi rypytyslankaa ja kääntäisi sen avulla helman. Tahtoo aina tulla tuollaista ruttua tuohon käännöksen kohdalle.Otin tytöistä tosi paljon kuvia ja niitä kivoja kuvia oli niin paljon, että oli tosi vaikea valita tänne vain osa. Mutta kukaan tuskin jaksaisi katsoa samasta paikasta ja kohteesta jotain viittäkymmentä kuvaa! :)


Koska mekko on yksivärinen, halusin siihen vähän jotain piristystä ja leikkasin niskaan glitterikalvosta tuollaisen geometrisen sydämen.Sellaisia ompeluksia tällä kertaa omille tytöille. Ajattelin, että syksyn ompeluleirillä voisin yrittää panostaa Veetin ja ommella hänen vaatekaappiin täytettä pitkästä aikaa :)


1 kommentti: