perjantai 19. helmikuuta 2016

Uni-matto

Alkukuusta pohdin erilaisia mattovaihtoehtoja meidän olkkariin. Päädyin tilaamaan Elloksen Uni-maton kokeiluun. Kannattaa tsekata muutkin Elloksen matot, sillä siellä on paljon kivoja vaihtoehtoja. Matto tulikin melko nopeasti ja päästiin sovittelemaan sitä olkkariin. Matto on ihanan iso, sillä kokoa sillä on 200x290cm, kun vanha taisi olla 170x240cm. Tykkään matossa siitä, että se todellakin on niin epätasaisen värinen, että siitä ei likatahrat juurikaan näy. Heti ensimmäisenä päivänä Viia puklasi matolle, mutta nyt en varmaan sitä kohtaa enää löytäisi pyyhkimisen jälkeen, toisin kuin entisestä matosta.


Kuvissa matto on ollut lattialla viikon verran, eikä se ole vielä täysin suoristunut. Kävin ostamassa liukuesteet, mutta niitä pitää hommata vielä yksi tuonne alle. Nyt matto pysyy kuitenkin hyvin paikoillaan, vaikka lapset ryntäilisivätkin sen päällä. Ennen liukuesteitä se oli aina vinossa pitkin olkkaria.


Jonkin verran tuo väri ehkä riitelee meidän sohvan kanssa, mutta ei tämä tule meillä varmasti loppuelämän matto olemaankaan. Tämä on juuri loistava matto pikkulapsiaikaan ja sitten kun lapset kasvasvat, voin panostaa johonkin hieman vaaleampaan mattoon. Tuo harmaan sävy on hassu, kun tuntuu, että se muuttuu vuorokauden ajasta riippuen eri sävyiseksi.


Nyt olen pähkäillyt, että miten tuo matto kannattaisi sijoittaa tuohon olkkariin? Nyt se on samalla lailla kuin vanha matto, mutta pitäisikö sen olla kohdistettuna telkkaritason kanssa, jolloin siitä osa menisi sohvan alle. Vai pitäisikö sen mahdollisesti olla kokonaan eripäin, eli vaakatasossa. Tai jos on noin, niin pitäisikö tuon sohvan kohdalla olevan reunan olla sohvan alla vähäsen.! Oon tosi huono tämmöisissä ja siksi musta ei varmaan koskaan vois tulla täyspäiväistä sisustusbloggaria :D Kertokaa te mulle, että miten se matto pitäisi sijoittaa fiksuiten!


Näin lyhyen käyttökokemuksen perusteella voin kuitenkin sanoa, että tämä on meille tällä hetkellä nappivalinta ja nyt voi sitten keskittyä etsimään Aavan huoneeseen uutta mattoa, kun tämä ongelma saatiin ratkaistua! :) Tuli muuten opittua sekin, että se jalustan kaivamisen vaiva tulee kyllä maksettua takaisin verrattuna siihen, että ei laiskana ota sitä esille ja sitten kaikki kuvat ovat tämmöisiä onnettoman kohisevia. Miksi tyhmä ei koskaan opi, että talviaikaan ei hyviä kuvia saa ilman?!?

Elloksella on tällä hetkellä menossa myös alekamppis, missä kaikista alehinnoista saa -30% lisäalea (myös merkkituotteita). Ale on voimassa 21.2.2016 asti koodilla 335710. Itse tykkään ostaa Ellokselta juuri sen takia, että sinne on lähes aina voimassa joku alekoodi, millä voi saada vähän säästöä :)


*Sisältää mainoslinkkejä

16 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Auttaiskohan tuohon suoristumiseen kevyt kostutus tuosta keskeltä taitoksen kohdalta? Mun mielestä tuo paikka on ihan hyvä noin, mut en ookkaan mikään ammattilainen tai sisustusbloggari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä, pitää kokeilla! Ja tää vissiin kuulemma ajan kanssa tasoittuu :)

   Poista
 2. Pitääkin katsastaa Elloksen tarjonta - meidän olohuoneen matto on jo reilun viikon roikkunut pihalla sen jäljiltä, kun Olga siihen oksensi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, kivoja mattoja ja sinne oli muitakin alekoodeja nyt!

   Poista
 3. Minä ehkä laittasin sen samaan linjaan telkkaritason kanssa eli osittain sohvan alle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kokeilla niinkin. Ottaa vaikka kuvat, että näkee sitten konkreettisesti vierekkäin sen eri paikoissa :)

   Poista
 4. Mä näkisin maton just toisinpäin niin että se olisi osaksi divaanin alla. :) Mut tää on vaan mun mielipide! Meillä on tuo sama matto ja ärsyttävästi langan pätkät törröttää, mutta tosiaan anteeksiantava tuo matto on - meidän 3v leikkasi siihen reiän, mutta sain sen paikattua harmaalla villalangalla eikä paikkausta huomaa ellei tiedä katsoa. Blogisi on uusi tuttavuus minulle, mutta tulen varmasti poikkeamaan toistekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin määkin ajattelin aluksi, mutta mies tyrmäs ihan kokonaan! Pakko kokeilla niinkin, silleenhän se selviää, että mikä näyttää parhaalta :) Tervetuloa toki toistekin!

   Poista
 5. Mää laittaisin sohvan alle vähän ja sohvan reunan kanssa samaan linjaan. Eikö se silloin olisi suunnilleen oikeassa linjassa myös oviaukkoon nähden? Näyttää hyvältä, vois tilata lastenhuoneeseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kummin päin, näin vai toisinpäin?

   Poista
  2. Niin ja tää ois varmasti täydellinen lastenhuoneeseen värin puolesta :D

   Poista
 6. Mö laittaisin vaakatasoon sohvan alle menemään osittain, minusta noin liian irrallisen näköinen :) jotenki musta maton kuulluu mennä vähän sohvan alle tai näyttää hassulta :D

  VastaaPoista
 7. Ehottomasti laitat toiste päin, että matto menee divaanin alle vähäsen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, piti miehellekin sanoa jo, että moni on ollut mun kans samaa mieltä siitä, että vaaka ois parempi :)

   Poista
 8. Minkä värinen tämä on? Saman maton tilausta miettinyt :)

  VastaaPoista