maanantai 8. helmikuuta 2016

Laskematon laskianen

Niin se viikonloppu taas hurahti. Meidän talossa onkin ollut heti kunnolla trafiikkia kun ensin lauantaina tuli anoppi kylään ja sitten saatiin vielä ystäväperhe yökylään. Hulina oli sen mukaista, mutta kyllä oli vaan mukavaakin! Eilen sitten kävi toinen mummu ja pappa kylässä. Oli niin karsea ilma, että ei todellakaan lähdetty mihinkään mäenlaskuun kun vettä satoi ja keli oli muutenkin plussan puolella.


Ollaan kyllä käyty muuten mäenlaskussa useita kertoja. Tai yleensä mies vie lapset tuohon lähimäelle laskemaan, kun pääsee töistä. Olikohan se viime sunnuntai kun käytiin kuitenkin koko perheen voimin. Pakkasin Viiankin toppahaalariin, niin ei haittaisi jos päiväunet jäisi kesken.


Mentiin siis rattailla ja Veetikin pääsi rattikelkan kyydissä kun oli isi mukana vetämässä.


Viia pääsi ensimmäistä rattaiden kyytiin istumaan ja tyytyväisenä katseli kyydistä mitä ympärillä tapahtuu.


Vielä mahtui kirpparilta löydetty Ticketin 68cm haalari hyvin päälle. Haalarilla on tosi vähän käyttöä rattaissa nukkuvalle lapselle, jolla on lämpöpussi, mutta sitten juuri tämmöisiä tapauksia varten se on pakko olla. Jos Viia olisi ollut vain villahaalarissa pussissa, olisi herättyään varmasti puskenut yläkroppansa pois pussista ja olisi tullut kylmä.


Sen verran vietettiin laskiaista, että leivoin  kipaisin kaupan pakastealtaasta pullapussin ja työnsin uuniin ennen mummun ja papan tuloa, niin saatiin nauttia uunituoreita laskiaispullia. Ja se on tosiasia, että en ole koskaan onnistunut leipomaan yhtä hyviä pullia kuin nuo pakastepullat ovat.Kävittekö te pulkkamäessä? Ja oliko muuallakin Suomessa yhtä ankeat kelit kuin täällä?

2 kommenttia:

 1. Nuo kaupan pakastealtaan pullat on kyllä hyviä. En vaan ikinä muista ostaa niitä. Viime viikolla leivoin pullaa pojan pyynnöstä, ja niistä tuli tosi kuivia. Käytin kuivahiivaa, liekö siinä syy. Oon kyllä joskus harvoin onnistunu tekemään ihan pehmeitä pullia itekin, mut sillon oon käyttänyt tuorehiivaa.
  Meillä ei oo mäkeä missään lähellä, joten on taas jäänyt pulkkailut tosi vähälle. Isoveli tosin pääsee hoidossa laskemaan ku pihassa on iso mäki. Ihana Viia, niin sulonen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taikina pitäs osata jättää tosi löysäksi että tulis pehmeitä pullia, mutta ei niitä saa kyllä sitten leivottua!

   Poista