lauantai 26. joulukuuta 2015

Paljonko on sopivasti lahjoja?

Tänä vuonna taisi olla sellainen vuosi, että lapset saivat eniten lahjoja tähänastisista jouluista. Ollaan itse yleensä ostettu yksi tai kaksi lahjaa per lapsi, mutta tänä vuonna lapset saivat meiltä useamman paketin. Toisaalta meillä ei oikeastaan koskaan osteta leluja muuten vaan. Synttäreillä saavat jotain ja jouluna. Joskus sitten Veeti on esimerkiksi itse saanut ostaa omilla rahoillaan Legon. Mutta aika vähän ostetaan itse lapsille mitään. Monesti tulee toivottua lapsille myös lahjaksi jotain järkevää.


Myös mummu ja pappa olivat innostuneet ostamaan tänä vuonna lahjoja. Meidän lahjat, kummien ja isovanhempien lahjat yhteen laskettuna paketteja tuli aika monta. Kaikki olivat tosi mieleisiä ja sellaisia, mille varmasti tulee käyttöä.

Ollaan yleensä ostettu lapsille yksi isompi lahja ja sitten muut ovat olleet pienempiä. Meiltä Veeti sai Lego suopoliisiaseman isona lahjana. Lisäksi paketeista löyty uudet farkut (löysin Lindexin puoleen hintaan hyllystä kun ehdin niitä Aavan sukkiksia), palapeli sekä Tatu ja Patu-kirja, jonka ostin aiemmin kirpparilta vitosella.
Aava puolestaan sai isompana tuon aiemmin täällä mainitun Duplotalon ja lisäksi Merida-nuken ja mun tekemän yökkärin. Yhteiseksi lahjaksi lapset saivat Afrikan tähden sekä Minions leffaboksin. Kummallekin oli siis 3-4 pakettia meiltä vanhemmilta. Viialle me ei ostettu mitään vaan annettiin kummien ja isovanhempien hoitaa se puoli.

Aava sai meidän antamien lahjojen lisäksi kirjoja, Muumitalon, oman pyyhkeen, sukkia, otsalampun sekä sakset ja tuommoisen kirjan, missä harjoitellaan leikkaamista. Tuo oli Aavan joulun suosikki ja uskotteko, että meillä ollaan vaan leikattu, leikattu ja leikattu. Tuo kirja oli tosi hyvä, oikein silmissä näkee kuinka Aava kehittyy saksien käytössä. Kirja alkaa siitä, että vaan kirjan sivua hapsutetaan ja etenee vaikeampiin tehtäviin. Itse en ole edes tiennyt tuollaisia olevan. Tässäpä siis loistava vinkki, jos pitää tuommoiselle kaksivuotiaalle hommata lahja!


Veeti sai myös paljon erilaisia kirjoja, Legoja, otsalampun, geomageja ja sukkia. Lisäksi lapset saivat äidin miehen vanhemmilta yhteiseksi koiran, joka tottelee käskyjä! Me ollaan miehen kanssa tosin taidettu toistaiseksi leikkiä sillä enemmän. Koira kun ei meinaa lasten käskyjä totella ;)

Kieli keskellä suuta isin kanssa leikkaamassa.

Viia sai kummeiltaan kirjoja ja ihanan, itse tehdyn talvilakin, joka toiveena olikin! Lisäksi mummu ja pappa olivat ostaneet vauvapulkan ja toinen mummu vaatteita.

Vaikka lahjoja oli paljon, olivat kaikki tosi mieleisiä. Omasta mielestäni me ostettiin lapsille ihan sopivasti lahjoja, kun isoja lahjoja oli vain yksi ja sitten oli myös vaatetta, mitä pitää muutenkin ostaa sekä kirpparilta ostettuja leluja. Itse voisi ostaa vain yhden jos olisi varma siitä, että joku muu sitten ostaa niitä lelujakin. Olisi hieman ankeaa, jos lapsi ei saisi jouluna yhtään lelua, kun kaikki olisivat ostaneet jotain käyttötavaraa! Vaikka joulun perimmäinen tarkoitus ei ole ollakaan mikään kulutusjuhla, on itsestä ihana katsoa lasten iloa kun paketeista paljastuu mieluisia juttuja. Ihan samalla lailla kun tykkään aikuisten ilosta, jos olen onnistunut pakettiin jotain mieluista kääräisemään.

Paljonko teillä ostetaan lapsille lahjoja itse? Mikä on sopivasti teidän mielestä, mikä liikaa? 

Itse ajattelisin, että jos joku vuosi lapset saavat jotain tosi kallista, niin silloin se olisi ainoa lahja. Auttaa myös, jos lahjoja ostelee pikkuhiljaa pitkin vuotta, jotta kaikkea ei tarvitse välttämättä maksaa kerralla. Aion ensi vuonna ehdottomasti hyödyntää Black fridayta, jos on jotain semmoista, mitä netistä olen muutenkin tilaamassa! Tässäkään asiassa ei varmasti ole mitään oikeaa tai väärää tapaa hoitaa asia. Ehkä jos ostettaisiin lapsille jatkuvasti muutenkin uusia leluja, ei jouluna tulisi sitten juuri hankittua mitään. 

11 kommenttia:

 1. Musta tuntuu, että meillä oli nyt aika maltillisesti paketteja vaikka itse intouduin ostamaan lapsille useamman paketin kuin oli tarkoituskaan. Ihania lahjoja ovat teidän lapset saaneet! Mustakin pakettien määrä on vähemmän tärkeää kuin laatu - toisinaan kertyy enemmän pienempiä ja toisinaan vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää taas oon äitin kanssa semmonen että paketoidaan kaikki aina eri pakettiin, kun niitä on niin kiva aukoa! Eikä silleen, että sukat ja kirja samaan vaan tietty eri pakettiin :D Toki mielellään silleen että vaikka yks parempi lelu eikä neljää ekana päivänä rikkimenevää. Siinä mielessä ehdottomasti laatu!

   Poista
  2. Minä laitan toisinaan jotain yhteen ja toisinaan erikseen. Mua vähän ahdistaa se roskan määrä niin teen välillä valintoja senkin mukaan, että saisin silpun määrää vähemmäksi :) Mutta tarkoitin siis sitä, että mielummin satsaa laatuun ja ostaa yhden kuin monta höpöhöpötilpehööriä.

   Poista
  3. Joo niinpä! Höpöhöpötilpehööri on ihan turhaa. Varsinkin semmonen turha muovikrääsä, joka ei maksa mitään, mutta kestää sen päivän!

   Poista
 2. Jos jokainen ostaa paketin,niin äkkiä niistä sitten kertyy isokin kasa.Meillä pienin sai joitakin leluja,sitten vaatteita.Isommat saivat kosmetiikkaa,asusteita ja lahjakortit.Kiva on lahjoja antaa ja saada;vaikka joulustressi joskus iskeekin lahjoja pähkäillessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon tässäkin asiassa silleen järjestelmällinen, että mulla on parilta vuodelta ylhäällä esim mitä oon antanut vaikka kummeille tai omille vanhemmille, että en ainakaan samaa anna uudestaan :D Samaan vihkoon merkkaan sit ideoita seuraavan vuoden lahjoista tai jos ostan tosi hyvissä ajoin (lue tammikuussa) niin merkkaan ylös, että sitten jouluna muistan jos ostaneeni jotain :D

   Poista
 3. Meillä on puolison kanssa molemmilla neljä sisarusta ja molempien puolella yhdellä sisaruksella lapsia. Joten meidän kolme lasta saa lahjoja sediltä, enoilta, täteiltä, isovanhemmilta ja isoisovanhemilta. Ja meiltä. Ja kyllähän niitä vaan aikamoimen läjä.tuli taas.

  Mun porukat ostaa monta kallistakin. Mikä on ihan kiva näin opiskelijaperheenä. Muuten melläkään ei leöuka osteta kuin synttärilahjaksi. Ja vaatteetkin ompelen itse/ ostan 1-2 mieluista toiveiden mukaista vuodessa +sukkia, ulkovaatteita (esikoiselle jolta ne kiertää seuraaville).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kun itsellä ei ole sisaruksia ja miehellä on kaksi niin sen puolesta ei onneksi kerry valtavia määriä. Opiskelijana tosiaan on kiva kun lapset saa joskus jotain arvokkaampaakin lelua, jota vanhemmilla ei muuten ole mahdollisuutta ostaa. Lelut on muuten älyttömän kalliita! JOskus katsoin semmoista pientä Ryhmä Hau asemaa ja sekin maksoi jonkun 70e! Järkyttävä hinta semmoisesta pienestä tavarasta :/

   Poista
  2. Niinpä :/ Rattikelkkaa (*2 kp+ vauvapulkka), suksia, legoja, babybornia, junaradan osia, jne on vanhempani näinä vuosina ostanee + pienempää tavaraa vaikka olenkin sanonut ettei pakko ole :)

   Poista
 4. Meillä Eino sai tuon suopoliisiaseman. :) Meillä saivat tänä vuonna varsin maltillisesti lahjoja. Mä ostan itse aina vaan jotain tylsää ja tarpeellista, mies sitten jonkun lelun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me on yleensä ostettu yksi lelu kun just saa muiltakin, mut kun sattu pieni sekaannus kummipojan lahjan kans niin sit tuli toi leffa meille sen takia ja mies halusi ostaa pelin. Kirpparikirjan laitoin pakettiin, vaikka oisin voinut antaa sen muutenkin :) Meillä ei nyt oikein ollut tylsää ja tarpeellista hankintalistalla, muuten niitä ois varmaan toivottu mummuilta :)

   Poista