perjantai 11. joulukuuta 2015

Bumbleridet umpihangessa

*yhteistyöpostaus Kiddex

Vielä viikko sitten täällä satoi runsaasti lunta ja parhaimmillaan yön aikana tuli jopa 15-20cm uutta lunta. Tuolloin päästiin testaamaan vihdoin ja viimein rattaita kunnon talviolosuhteissa. Kävin lykkimässä tuossa meidän pihalla, joka oli vielä tuolloin auraamaton, niin sain parhaan kuvan siitä, että liikkuvatko nuo mihinkään jos lunta on reilusti. Tuossa pehmeässä, vasta sataneessa puuterilumessa rattaat rullasivat mielestäni ihan samalla lailla kuin meidän muutkin vaunut. Yllätyksekseni rattaat kulkivat paremmin eturengas auki  mitä lukittuna. Olisin kuvitellut, että tuollaisella kelillä kannattaa rengas lukita. Myös mies testasi ja päätyi samaan lopputulokseen eturattaan osalta.

Toki kärryt ovat huomattavasti kevyemmät kuin perus yhdistelmät, joten senkin takia niiden lykkääminen on kevyempää, vaikka olisi paljonkin lunta. Kuitenkin sitä lykättävää painoa on vähemmän. Kuvasin pienen pätkän videota teille havainnollistamaan :)


Kaikista huonoiten rattaat kulkivat semmoisella tiellä, johon oli ensin kertynyt tiiviisti lunta ja kun kelit lämpenivät, niin se lumi muuttui pehmeäksi ja rattaat upposivat lumeen. Silloin eturenkaan lukitus auttoi hieman asiaan. Toisaalta harvemmin tulee lähdettyä pitkälle lenkille jos näkee, että tiet ovat vielä auraamatta ja kamalassa kunnossa. Normaali juuri satanut loskalumi sen sijaan oli helpompi lykittävä.

Se mikä ero näissä on aiemmin käyttämiini rattaisiin on kuomun paksuus. Se on näissä tosi paljon ohkaisempi tai ei välttämättä ohkaisempi, mutta yksinkertaista kangasta kun ainakin Emmaljungien kuomuissa on vuorikangas erikseen. Ehkä nämä on tehty kuumempiin olosuhteisiin ja siksi se omaan silmään näytti kylmemmältä. Toisaalta lapsi on hyvin suojassa kuomun alla toppapussissa, niin kertaakaan ei ole tarvinut vielä kylmää vauvaa ottaa vaunuista pois.

Talveksi kaipaisin tosiaan sitä jalkapeitettä. Onko kukaan tilannut Pinkieshopista tai muualta jotain yleismallin jalkapeitettä, joka sopisi näihin rattaisiin?

Se mikä myös ihmetyttää yleisesti rattaissa, on niiden heijastimien puute! Sadesuojassa on kunnon heijastimet, mutta meillä ainakin aika harvoin sitä käytetään. Niinpä teippasin vähän heijastinteippiä runkoon ja tarkoitus on laittaa vielä vähän lisää. Testasin kännykän kanssa pimeällä, että miten nuo heijastimet näkyy ja kyllähän tuo näkyvyys on noiden kanssa parempi mitä ilman. Itsellä kuitenkin on lenkkeillessä pimeällä vielä lisäksi heijastinliivi.


Pst, tänään ehtii vielä osallistua Instagramin puolella söpön robottisäästöpankin arvontaan!

5 kommenttia:

 1. Hei! Kommentti ei liiy tähän postaukseen, mutta tästä ehkä huomaat parhaiten. Eksyin blogiisi kun etsin ideoita keittiön toteutukseen (raksaprojekti siis menossa). Teillä on simppelin ja toimivan näköinen keittiö. Osaatko sanoa (tai voitko mitata) paljonko teillä on saarekkeen etäisyys muista keittiönkaapeista (siis tuosta kaappirivistä jolla on tiskipöytä ym.)? Kiitos paljon jos viitsit antaa tarkat mitat...niitä on niin vaikea muutoin hahmottaa. Ihanaa joulunodotusta kauniiseen kotiinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saarekkeen etäisyys on meillä n.95cm, mikä on riittävä työskentelyyn. Voisi olla enemmänkin, mutta nyt menee nätisti samassa linjassa kylmäkalusteiden kanssa. Harvoin kuitenkaan täytyisi aukaista yhtä aikaa saarekkeen ja tiskipöytärivin kaappeja :)

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksesta 😊 Keittiöfirmat suosittelevat 120 cm:n etäisyyttä, mutta mukava kuulla että vähemmälläkin pärjää...onko saarekkeen syvyys muuten 100cm? Näyttää toimivan kokoiselta.

   Poista
  3. Kiitos, tästä oli paljon apua suunnitteluun :)

   Poista