keskiviikko 23. joulukuuta 2015

4x DIY-joulukoriste

Kuten mainitsin viime postauksessa, on meillä tänä vuonna ensimmäistä kertaa sisällä kuusi ja siihen tarvittiin tietenkin koristeita. Ostin Kärkkäiseltä palloja ja muutaman muun koristeen ja sen lisäksi olen tehnyt itse koristeita. Tässä onkin pari vinkkiä helppoihin ja kauniisiin koristeisiin, mitkä voi toteuttaa vaikkapa lasten kanssa!

Ensimmäisenä ehkä kauneimmat näistä eli askartelumassasta tehdyt koristeet. Näissä voisi myös käyttää taika- tai soodataikinaa, joiden ohjeet löytyvät netistä. Itse olen käyttänyt myöskin Kärkkäiseltä ostettua askartelumassaa, koska sitä saa valtavan köntin alle neljän euron hintaan.

Taikina kaulitaan sopivan paksuiseksi ja otetaan kuvioita vaikkapa piparimuotilla. Itse rullasin kastehelmikynttiläkupilla pintaan kauniit kuvioinnit. Myös pitsiliinalla saa kivat pitsit pintaan! Reiän voi tehdä esimerkiksi ohuella juomapillillä.


Pienenä lisänä lisäsin koristeeseen puisia helmiä muutaman kappaleen. Myös nauhan värillä saa vaihtelua. Esimerkiksi punainen nauha tekisi tästä vielä jouluisemman!


Toisena itse tehtynä koristeena meidän kuusesta löytyy punainen puuhelmistä tehty sydän. Taittelin vain rautalangan sydämen muotoon ja pujottelin lankaan helmiä. Lopuksi sydän tuosta keskeltä kiinni ja koriste on valmis.


Kolmantena paperitähdet, joita jo viime jouluna kokeilin hieman erilaisena versiona. Nämä ovat kooltaan kuuseen sopivia, mutta olisivat varmasti kauniita myös isoina koristetähtinä!  Ohjeen taitteluun ja tulostettavan tähden mallin löydät ainakin täältä. Nämä olivat myös mukavan helppoja tehdä.


Itse tökkäsin näihin neulalla reiän ja laitoin narut niistä roikkumaan, että sain ne ripustettua kuuseen.Viimeinen koriste on loistava ompelijoille, joiden kaapit pursuavat pieniä kangastilkkuja! Leikkasin vapaalla kädellä hieman toispuoleisia sydämiä ja ompelin ompelukoneella jättäen pienen täyttöaukon pitkälle sivulle. Keskelle laitoin palan nauhaa kiinnitysrenksuksi. Sitten vanua sisään (tai vaikka saumurin leikkuujätettä) ja lopuksi täyttöaukko kiinni joko käsin tai koneella. Näin meillä on valmiina taas yksi muutaman minuutin koriste ja muutama jämäpala vähemmän :)Tämän myötä toivotan hyvää joulua kaikille teille ihanille lukijoille ja yhteistyökumppaneille tältä vuodelta! Nauttikaahan huomisesta joka solulla! Palataan sitten joulufiilistelyjen muodossa joulun jälkeen. Minä lähden paketoimaan vielä viimeisen lahjan tuolle miehelle ja laittamaan lasten kalentereihin viimeiset yllätykset. Huomenna otetaan rennosti, kokkailun ohessa tietenkin ;)

2 kommenttia:

 1. Saisiko vaikka joulupostaukseen kuvia myös lasten jouluaskarteluista tai kommenttiin kerrottuna. Millaisia juttuja lapset tekevät teidän jouluun vai tekevätkö? Tai onko teillä tapana muistaa lasten kummeja tai isovanhempia lasten tekemillä jutuilla. Niihin ei ideoita nimittäin ole koskaan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla tänä vuonna kamalasti tehty mitään jouluaskarteluja lasten kanssa. Veeti teki tuosta massasta omia juttujaan ja Aava muovaili samalla :D Oon aika huono keksimään mitään kummempaa askartelua. Yleensä ei olla myöskään tehty lasten kanssa kummeille tai mummuille mitään. Veetiä on vaikea saada korttia edes tekemään, saati lahjaa :D Haluaa tehdä omia askartelujaan ja pinna riittää ehkä minuutin hommaan ja sit kyllästyy ja haluaa tehdä muuta. Tänään teki "sytykeruusuja" pahvista.

   Paitsi kerran tehtiin äitienpäivänä mukit lasten kanssa posliinitussilla. Nehän voisi kyllä antaa joulunakin :) Ja luutut ollaan annettu olikohan viime jouluna! Siinäpäs ne, että ei ikävä kyllä ole antaa vinkkejä.

   Me saatiin viime vuonna omalta kummipojaltamme hauskat patalaput. Niihin oli mustalle kankaalle ajeltu jollakin autolla jonka renkaat oli ensin käytetty valkoisessa maalissa. Kivan mustavalkoinen meidän kotiin, mutta silti näkyi lapsen oma kädenjälki! Ne on ollut käytössä koko vuoden, juuri pesin ne :)

   Poista