perjantai 18. joulukuuta 2015

DIY silkkipaperipussukka

Ostin viime viikolla kaupasta pari hyasinttia. Viimeksi olin hienosti nimittänyt näitä blogin puolella narsisseiksi! :D Onneksi tarkkasilmäinen ystäväni oli huomannut aivopierun ja sain korjattua virheen. No, eniveis ostin siis hyasintteja, joille ei löytynyt sopivan pieniä ruukkuja. Muistelin, että olin joskus törmännyt ideaan silkkipapereista tehtyihin pussukoihin, joihin laitettiin ledikynttilät. Samaa juttua voisi käyttää näissä ruukunsuojana. Ja kun muistiani kaivelin, löytyi idean alkuperäkin Valkoinen harmaja-blogista.. Niinpä käytin viime viikolla perjantai-illan yksin kotona olemisen hyväksi ja askartelin muutamia pussukoita.


Pussukan teko on tosi nopsaa. Siihen tarvitset silkkipaperia, sakset, liimaa tai teippiä ja jonkun esineen, joka on suunnilleen sen kokoinen kun haluat pussukan olevan. Mulla sattui olemaan kaapissa kameran objektiivin laatikko, joka oli täydellisen kokoinen!


Aseta laatikko silkkipaperin päälle ja ala paketoida samalla tavoin kuin lahjaa. Jätä toiseen reunaan reilusti tilaa, niin saat käännettyä reunaa lopuksi. Ylimääräisen voi myös leikata pois, mutta liian matalaa on hankalampi saada kasvatettua takaisin.Teippaa pohja ja sivusauma ja pussukka on reunan taittoa vaille valmis!


Taita reunaa sen verran, mikä itsestä näyttää hyvälle. Omissani taitoin kaksi kertaa. Sitten vain sujautat suojaruukun pussiin ja ruma muovinen ruukku peittyy. Kukkia kastellessasi muista ottaa pussukka pois, koska muuten vesi valuu paperiin ja pilaa sen. Been there, done that.


Ja koska kunnon hamsteri kerää kaikki mahdolliset pakkausmatskut, joita voisi joskus käyttää jossakin myöhemmin niin tein pari valkoista pussukkaa kynttilöille silkkipaperista, joka tuli Liberon retrovaipan pakkauksessa :D Samasta pakkauksesta olen käyttänyt myös kaunista kimallepaperia erääseen toiseen projektiin.


Näissä voi polttaa siis vain ledikynttilöitä, että ei tule kunnon tulipaloa! Ostin tätä projektia varten pari ledikynttilää jo viime vuonna, mutta pussukat jäi silloin tekemättä. Onneksi löysin kynttilät vielä kaapista. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan vai mitä?


Ei näitä juuri oikeasta erota silloin kun ovat tuolla pussin sisällä, koska ledikynttilä lepattaa samalla lailla kuin oikeakin. Turvallinen ratkaisu lapsi- tai kissaperheeseen.
2 kommenttia:

  1. Kiva idea tuo suojaruukku! Just viikonloppuna tuskailin kun ei löytynyt kivaa ruukkua hyasintille. Harmi vaan kun ei oo silkkipaperia valmiina kotona, mut vois kai moisen tehdä vaikka lahjapaperista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahjapaperikin varmasti käy, jos on tarpeeksi taipusaa, että ei repeä! :)

      Poista