tiistai 6. lokakuuta 2015

Vaatteen kipuraja?

Kiertelen aika paljon kirppareilla muuten vaan. Ilman, että etsisin mitään tiettyä. Tykkään jotenkin siitä, että on mahdollista löytää jotain kivaa ja yllättävääkin ja vielä halvalla. Tai ainakin halvemmalla, mitä vastaava tuote kaupassa maksaisi. Ainakin täällä on kirppareilla välistä aika kovakin hintataso. Varsinkin vaatteen kuntoon suhteutettuna. Perus henkkamaukan ja Lindexin bodyt esimerkiksi voi maksaa sen kolme euroa. Hennesin uusi ei taida paljoakaan enempää olla, jos on ota kolme maksa kaksi-tarjous.


Itse en ole oikeastaan asettanut kirpputoriostoksille mitään tiukkaa hintarajaa, vaan raja on hieman häilyvä sen mukaan, että mikä tavara/vaate on kyseessä ja myös merkillä ja laadulla on väliä. Perusbodysta maksan mukisematta vaikkapa 2e ja vitosen voisin maksaa bodysta, jonka ovh olisi vaikkapa parikymppiä eli jo selkeästi kalliimman merkin vaate. Toisaalta tämän vitosen bodyn pitäisi olla jo melko uudenveroinen tuolla hintaa.

Täällä meillä päin liikkuu todella vähän mitään ns. merkkivaatetta, joten sen puolen ei ole tarvinut niitä kalliimpia vaatteita kirpparilta edes haaveilla ostavansa.


Kengistä voisin maksaa hieman enemmän, ehkä 15e jos on kyse lasten kengistä, jotka ovat vaikka nahkaa tai vedenpitävät. Tänään ostin Aavalle kuomat kympillä, koska olivat todella hyväkuntoiset. MLL:n lastenvaatekirpparilla viime lauantaina katsoin samanlaisia, kantapään kohdalta sisältä rikkinäisiä ja hinta sama. Se tuntui melko suurelta hinnalta rikkinäisistä kengistä. Kuomista maksaisin mielelläni vain vitosen, mutta eipä ole sopivaa kokoa kävellyt vastaan, niin löysytin kukkaron nyörejä ja ostin kympillä.


Sitten joskus tulee niitä vaatteita, jotka on kerta kaikkiaan pakko saada. Hinnalla millä hyvänsä. Jokainen varmaan on joskus kirpparilla kokenut sen tunteen, että ei tästä oikeasti kannattaisi maksaa tämmöistä summaa, mutta kun minä haluan! Siinä tilanteessa on järki kaukana ja kipurajat paukkuu. Harvoin maksan lastenvaatteesta kirpparilla kymppiä. Siis sisävaatteesta. Viime lauantaina tuolla samaisella MLL:n kirpparilla tein kuitenkin poikkeuksen ja ostin Aavalle tämän Pomp de luxin mekon kympillä.

 Ihailin sitä pöydässä, mutta jätin sen aluksi ostamatta, koska olin varannut mukaani käteistä luistimia varten. Oli siis pakko kiertää loput myyntikojut, että löytyykö niitä luistimia. Koska jos olisin ostanut mekon niin seuraavassa pöydässä olisi varmasti ollut luistimet, joihin raha ei olisi enää riittänyt. Kun luistimia ei löytynyt, kipitin takaisin pöytään sydän pamppaillen. Olisiko joku ostanut tuon viiden minuutin aikana mekon vai odottaisiko se rekissä vielä minua? Ja niinhän se lähti Aavan vaatekaappiin.

 Tuo mekko on ihanan laskeutuvaa trikoota ja menee mielestäni niin arjessa kuin juhlassa.  Helma on vuoritettu ja pussittaa hieman. Harmi, että en saanut tästä parempaa sovituskuvaa tällä kertaa.

Olen muuten tehnyt melko loistavia löytöjä itsellenikin kirpparilta, mikä on melko harvinaista! Yritänpä kuvailla niitäkin tänne.

Onko teillä kirppareilla kipurajaa ja onko se sama riippumatta siitä mikä tuote on kyseessä? Onko omien vaatteiden kipuraja korkeampi kuin lasten?


9 kommenttia:

  1. Kuljen kirppareilla sillä mielellä että hyvästä kannattaa maksaa.Henkkamaukat jätän käytettyinä ostamatta koska niitä saa alesta uutenakin melkein samoilla hinnoilla.Mulla on omat hyviksi todetut lempparimerkit lastenvaatteissa ja tiedän niiden hintatason uutena.Jos niitä löydän sopivassa koossa hyväkuntoisina niin olen valmis maksamaan aika paljonkin.En sen sijaan maksa haalistuneista m&i - paidoista mitään! Miten sellaisista pyydetään jopa 10€?? Järki hoi,ei ne nyt niin ihmeellisiä ole.Pelkän merkin perusteella en siis osta mitään jos laatu on kehno.Toi sun Pompin mekko sen sijaan on sellainen löytö mistä itsekin oisin mukisematta kympin maksanu. Mulla ei siis varsinaista kipurajaa ole ollenkaan vaan vertaan tuotetta lähtöhintaan ja kuntoon.Likaiset,rikkinäiset,kulahtaneet ohitan.En sellaista itse vie myyntiin enkä myöskään osta.Allergisena myös harmittaa että vaatteet on pesty usein hajustetuilla pesuaineilla ja joudun ne sitten kotona pesemään pariinkin kertaan peräkkäin ja käyttämään ylimääräisiä huuhteluita että hajun saa pois ja voin ottaa käyttöön.Tarkka nenäni myös haistaa homekodin tuotteet ja niihin en koske.Mm.kirjoissa on silloin tällöin aivan selvä homeen haju. Tarkkana saa siis olla,mutta usein kirppareilla tekee myös hyviä löytöjä.Oispa vaan aikaa käydä useammin!
    Sara F

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan totta, että järkyttävää pyytää likaisesta/haalistuneesta tai rikkinäisestä vaatteesta paljon vain sen vuoksi, että se on jotain merkkiä! Mutta joskus olen nähnyt ikilikaisen Lindexin bodynkin hintaan 5e. Siis 5e, oikeasti?!?! Ite yritän katella viedessäni tavaraa, että ne ois semmosta mitä kehtais ite ostaa tai sit joku jolla on oikeasti tarve ja vähän matalampi seula sais sit edullisesti perusvaatetta. Tuo on kyllä hyvä, jos tietää suunnilleen paljon tuote maksaa uutena, niin voi paremmin suhteuttaa siihen sen pyydetyn hinnan.

      Poista
  2. Harvoin ostan kirppareilta itselleni mitään, koska en vaan jaksa kahlata läpi kaikkia niitä rekkejä ja hyllyjä. Kontti on poikkeus, ja sieltä olen tehnyt itselleni PALJON hyviä löytöjä, mm. Creamin uudenveroinen neuletakki 8 €, uudet CATin nilkkurit 6,5€ jne. Aivan upouusia kenkiä - siis sellaisia joissa on laputkin vielä paikallaan - olen ostanut monet, ja suorastaan älyttömän halvalla. Samaten uudenveroisia nahkaisia laukkuja olen ostanut useamman, mm. Dumondin ihan uusi laukku 8 €. Lapsille Kontista ei taas tee niin hyviä löytöjä, mutta tavan kirpparilta joskus kyllä. Oma linjani on, että merkistä en pelkästään maksa, vaan jos tuote on todella hyväkuntoinen/uudenveroinen voin maksaa hieman enemmän kuin vastaavasta bulkkituotteesta. Esim. nuo mainitsemasi Kuomat, olen ostanut useammat uudenveroiset 2-8€, ja Kavat sekä Bundgaard uudenveroiset sandaalit löytyivät hintaan 2€/pari. Olen lisäksi huomannut, että kannattaa kytätä Prisman alehyllyt ja -rekit, sillä siellä on koko ajan tavaraa -50-70% alella. Eli jos saan vaikkapa uudet Vikingin goret alle 20€ Prisman alesta, en todellakaan maksa samaa summaa käytetyistä kirpparilla. Itselläni on myydessäkin ollut se "politiikka", että esim. perus Lindex ym. bodyt, paidat ja housut on 0,5-1,5€ ja jos uusi tai uudenveroinen max. 3€.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on varmaan suhteessa aika vähän tarjontaa, joten kuomistakin varmaan maksetaan enemmän. Täällä kahdella eurolla oli tarjolla saman kokoiset, mutta todella kuluneet yksilöt :/ Prisman alehyllyistä olen itsekin ostanut kenkiä juurikin -70% alella ja siksi tuntuu myös tyhmältä maksaa samaa hintaa käytetyistä :) Täällä ei konttia ole ja muutenkin vain muutama kirppis. TUntuu, että täällä on todella paljon liikkeellä vielä jotain ysärilastenvaatteita :D Ehkä tullaan pikkuisen perässä näiden kanssa ja miikkaria kyllä löytyy törkyhintaan käytettynä, mutta ei mitään ns. tällä hetkellä pintamerkkejä.

      Itse oon muuten kans tosi huono selaan rekkejä! Siksi en varmaan huippulöytöjä juurikaan tee.

      Poista
  3. Meillä on melkein kaikki vaatteet kirpparilta (paitsi ommellut, kankaatkin monesti) kymppi on oikeestaan kipurajoilla sisävaattesta, en varmaan ole koskaan maksanut enempää. Jotain popin hyväkuntoisia ulkovaatteita olen ostanut 15-20 €. Raahessa on niin hyvä kirppistarjonta, ettei tarvi kalliita ostaa kun löytyy kohtuuhintaisiakin.joku me& on niin p* laatua, etten osta vaikka halvalla sais. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miikkaria ei kyllä munkaan ostoskoriin enää päädy. Paitsi vanhat vitosen joogapantsit, koska ne kestää :) Ajattelinkin ehkä lauantaina käydä siinä Pattijoen kirpparilla. Vieläkö keskustassa on kirppis vai mitä suosittelisit?

      Poista
    2. Minun vakkarit on pattijoen löytötori ja saloisten kirppis. eurokirppis on ilmeisesti lopettanut, mutta siinä prisman lähellä on myös kirppis, en ole käynyt. Jos lastenvaatteita etsii niin tuo pattijoki on aika varma paikka, koskaan en ole tyhjin käsin lähtenyt. pattijoella on myös kierrätyskeskus, en muista onko lauantaisin auki, siellä oon välillä tehnyt superedullisia löytöjä.

      Poista
  4. Mulla ei oo mitään tiettyä kipurajaa kirppisvaatteille. Ostan jos satun löytämään oikeankokoisen ja hyväkuntoisen tuotteen, jonka hinta on kuitenkin ok suhteessa uuden vastaavan hintaan. Oon aika laiska kiertelemään kirppareita enkä yleensä osta itselleni mitään kirppiksiltä. Kuomista voisin kyllä hyväkuntoisena maksaa 10€, jos ei halvemmalla löydy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta 10e kuomista oli jo aika kallis kun miettii niiden alkuperäistä hintaa. Mutta onhan se silti hyväkuntoisista vähemmän mitä uusista :)

      Poista