keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Mummokakku?

Olen varmasti alkanut mummoutua, koska mieleni tekee leipoa koko ajan jotain kuivakakkuja! Niitähän leipoo vain mummot vai voiko joku väittää, että ne olisi erityisen nuorekkaita ja trendijuttu nykypäivänä? Tai ehkä olenkin vain aikaani edellä! Annoin kuitenkin viikonloppuna vallan sisäiselle mummulleni ja tein Kinuskikissan kirjasta fariinikakun. Kuvassa se näytti niin herkulliselta, että oli pakko kokeilla.


Mies oli sitä mieltä, että ei kyllä tehdä meidän perheelle kokonaista kakkua, joten ratkaisin ongelman ja kutsuin Viian kummitädin perheineen meille kylään. Eipä tarvitsisi syödä omalla porukalla kokonaista kakkua. Näin sain hyvän tekosyyn testata tätä herkullisen näköistä ohjetta.


Sen lisäksi, että kakku oli herkullisen näköinen, se myös maistui herkulliselta. Sopivan mehevä kuivakakuksi, ei ollenkaan siis kuiva. Tai en tiedä, onko tämmöinen piimään tehty maustekakku sitten virallisesti kuivakakku vai piimäkakku vai mikä. Ohje löytyy siis tuosta Kinuskikissan helpot suosikit-kirjasta. Suosittelen muutenkin noita Kinuskikissan kirjoja, mikäli leipominen kiinnostaa. Kirjoista löytyy kattavasti ohjeita ja kuvia ihan perusteista koristeluun.


Tuntui tuo kakku maistuvan vieraillekin, joten eiköhän se ollut hyvää myös muiden kuin minun mielestä. Myös paisto onnistui, toisin kuin täytekakkujen kanssa! Saatoin ottaa ehkä iltapalaksi myös palasen, hups...


7 kommenttia:

 1. Oi miten herkullisen näköisiä kuvia! NAM MIKÄ KAKKU! Rupesi juuri ärsyttämään ruispeltileipä tuolla uunissa! :D Suklaa olisi kivempaa nyt tähän olotilaan! ;)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana mummokakku <3 Slurpsis vaan :D

  VastaaPoista
 3. Ai nami ku näyttää hyvältä! Inhoan nimitystä kuivakakku, se kuulostaaki jotenki niin pahalta, kuivaa ja mautonta. :) mielummin käytän sanaa vuokakakku. :) tuo ei näytä ollenkaa kuivakakulta.

  VastaaPoista
 4. Ihanalta näyttää! Jouluksi voisin leipoa sellaisen! Onko vinkkejä? Voiko kakun leipoa etukäteen päiviä ennen? Entäs kuorrutus,pitääkö tehdä ennen tarjoilua vai miten se pysyy hyvänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luulen, että tämän voisi tehdä pakastimeen ja ottaa sitten sulamaan vaikka edellisenä iltana ja koristella joko päivää ennen tai vaikka samana päivänä :) Ei ainakaan kuivuisi liikaa!

   Poista