sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Sovituskuvat talvivaatteista

Kaivettiinpas vielä toppakamppeet kaapista ja testattiin, että kaikki ovat varmasti sopivan kokoisia. Ei auta pakkaskelillä enää todeta, että "oho, haalari olikin pieni" :) Tässä Aavalla siis Molon haalari koossa 98cm ja Aavalla pituutta n.93cm. Sopivasti on vielä reiluutta ja kovasti toivon, että menee koko talven!


Meillä on aina ollut Molosta se ns. yhtä numeroa isompi koko eli 90cm pitkälle 98cm ja 100cm pitkälle 110cm jne. Se on minusta ollut sopiva koko, koska nämä Molot eivät ole kamalan isoa mitoitusta. Aava yllätti ja olikin kaksivuotisneuvolassa muutaman sentin pidempi kuin Veeti aikanaan ja siksi vähän jännitin, että meneekö tuo haalari päälle koko vuoden. Tuo ihana Fredriksonin tupsupipo oli valitettavasti vielä aika reilu, että jää ehkä ensi talveksi jemmaan.


Joku vinkkasi, että tuohon burgundin väriseen raitaan sopii tosin hyvin Gugguun pipo ja huivi. Kävin niitä kurkkaamassa ja hintaa olisi tullut melkein saman verran kuin haalari maksoi alessa, joten kauppaan jäi. Satuin kuitenkin löytämään melko samansävyistä lankaa, joten jospa kuitenkin saadaan sen väriset asusteet tähän ;)


Minusta tämmöinen kasvuvara on haalarissa hyvä eikä se luultavasti jää kesken talvea pieneksi. Lapsen ei kuitenkaan ole vielä vaikea liikkua haalarissa, vaikka väljyyttä onkin. Ennemmin tämän kokoinen kuin ne edellisen postauksen kittanan kokoiset haalarit, vai mitä?


Toppahousut hain Kappahlista alekupongilla. Nämä ovat ensimmäiset Kappiksen topat mitä meillä on. Kokona on 98cm ja pidempää ei voisi ostaa, koska lahkeissa ei ole kuminauhoja ja silloin lahkeet jäisivät kengän alle.


Hyvältä vaikuttaa ja säätöjäkin on sopivasti, että saa istumaan hyvin lapsen päälle.


Housujen kaveriksi ostin Racoonin toppatakin, joka ei nyt varsinaisesti omaan silmään ole ehkä maailman paras vaihtoehto, mutta koska yhdellä lapsella käytössä ollut takki maksoi vain 35e sisältäen postikulut, niin ostin sen meille. Toppatakilla on kuitenkin vielä nyt vähemmän käyttöä kuin haalarilla. Lähinnä kaksiosainen setti on meillä varalta, jos haalari pitää pestä. Tai sitten sitä käytetään esimerkiksi jos mennään vaikkapa kirjastoon kävellen ja siellä pitää saada  vähennettyä vaatetta niin takki on helppo ottaa pois ja jättää housut jalkaan. Takissa on myös koko 98cm.


Semmoiset olivat meidän topat Aavan päällä, miltä näyttää? Onko koot teidän mielestä oikeat?

4 kommenttia:

 1. Näyttää niin kivalta! Ja uskoisin kans, että punttia ja hihaa riittää koko talveksi :) Tuo tyttösateenkaari on niin pirtsakka, tykkään siitä ihan hulluna. Meillä on jäämässä sateenkaaritakki pieneksi, mutta toivon, että talvi tulisi pian, että saisi vielä käyttöön edes vähäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon myös, että menee koko talven :) Tää sateenkaari on onneksi ehkä vähemmän lian arka mitä se ihan vaalea mitä vk-vaatteissa on nyt ollut!

   Poista
 2. Meillä sama haalari suunnilleen samankokoiselle :) Asusteet myös mietityttää, Reimalla on ehkä yksi sopiva väri. Samaa mietin että onko järkeä maksaa hanskoista 30 e ja piposta 20 e, jos haalari maksoi noin 90 euroa... mutta tuo on kyllä söötti haalari, parempi kuin tämän talven Girly Rainbow.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää löysin Kelo-lankaa ton burgundin raidan sävyisenä ja tässä on nyt työn alla asusteet siitä niin ei tartte pulittaa itteään kipeäksi Gugguun vastaavista ;) Mulle ei iskenyt yhtään tän vuoden Girly rainbow. Jotenkin likasen värinen.

   Poista