keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Maailman nopein ja helpoin huiviohje

Tein viikonloppuna itselleni varmasti ainakin melkein maailman helpoimman kaulahuivin. Olin haaveillut itselleni mustaa, paksua huivia pidettäväksi esimerkiksi ihan ulkoilutakin kanssa. Kaikki langat tuntuivat vain olevan liian ohuita. Sitten satuin bongaamaan Kärkkäiseltä tämän Novitan Pehmo-langan, jota käsin neulomiseenkin käytetään. Lanka on akryylia, mutta mua se ei haittaa, kun halusin vain saada muhkean ja kivan näköisen huivin eikä niinkään paukkupakkasten lämmittäjää.

huiviin tarvitset kerän tätä lankaa sekä numeron 12 sukkapuikot. Itselläni on pyöröpuikot, niin ei karkaile silmukat puikon toisesta päästä pois. Luodaan puikoille 12s ja ensimmäisellä kierroksella neulo 1o1n koko kerros. Seuraavalla kierroksella neulo oikeat silmukat nurin ja nurjat oikein. Toista tätä niin kauan, että langasta on jäljellä ehkä metri. Varaa se huivin päättelyyn ja päiden yhteen ompelemiseen. Tadaa, huivi on valmis! Mikäli käsialasi on todella tiukka, kannattaa ehkä ostaa vieläkin isommat, vaikka koon 15 puikot.

Minun käsialalla huivin koko on n. 17x150cm eli siihen voi vähän verrata kun tekee omaa huivia. Huivi oli alussa mielestäni lyhyempi eli jonkin verran löystyy käytössä ja kasvattaa pituutta.

Lopputulos näyttää kutakuinkin tältä:
Tässä vielä muutama pihalla kuvattu otos, että näkyisi paremmin tuo neulepinta. Musta kun on aina hieman haastava kuvattava, varsinkin neuleissa.


Mikäli testaatte ohjetta niin linkitkäähän kommenttilootaan, jos postaatte huivia. Olisi kiva nähdä teidänkin tekemiä tuotoksia. Ja Sonja, sullakaan ei mene tässä kahta viikkoa, lupaan! ;)
8 kommenttia:

 1. Ostin kuukausi sitten tätä samaa lankaa ja on pitäny ettiä joku ohje. Ikinä en oo huivia tehny mutta meidän 5v. sanoi että haluaisi että teen sille talveksi huivin niin eihän tässä muu auta kun tehdä! Täytyy kokeilla tällä ohjeella, kiitos ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, tämähän tuli sitten kuin tilauksesta sulle! :)

   Poista
 2. Hah, ens talveen menee ku väännän vieläkin niitä seeprasukkia :D Oon taatusti purkanut enemmän kuin neulonut.. Mut ihana huivi on ja tarvisin kans tämmösen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kato teet tämmösen välissä niin tulee onnistumisen iloa ja uudella innolla niiden sukkien kimppuun sit! Tai jos et, niin pistät multa tilaukseen ;)

   Poista
 3. Voi ku kivan näköinen ! Uskaltaiskohan tämmönen superkädetön testata :D

  VastaaPoista
 4. Onpa kivan näköinen ja vielä nopea tehdä. Täytyykin laittaa työlistalle.

  VastaaPoista
 5. Kiitos ohjeesta! Uus huivi vois auttaa haluan uuden talvitakin -olotilaan ;)

  VastaaPoista
 6. Ostin heräteostoksena tätä Pehmoa, kun se oli tarjouksessa. Pakko päästä kokeilemaan sitä käsivarsineulontaa :) Hienon huivin olet tehnyt!

  VastaaPoista