tiistai 18. elokuuta 2015

Synttäreitä

Miehelläni ja äidilläni on synttärit samana päivänä, joten lucky me, kun tarvitsee muistaa lasten synttäreiden lisäksi yksi päivä vähemmän :) Miehelle leivoin kakun, jota äitini ei tosin päässyt maistamaan, vaan sai oman lahjansa vasta maanantaina.Tästä tuli varmaan yksi parhaimpia juustokakkuja, joita olen koskaan tehnyt. Hain inspiraatiota useasta eri ohjeesta ja tein lopulta oman ohjeen.

Raparperijuustokakku paahdetulla valkosuklaalla

pohjaan margariinia n.75g ja keksejä n.200g

Täyte:

1prk vaniljarahkaa
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1prk vispikermaa
raparperisosetta (keitettyjä raparpereja ja sokeria oman maun mukaan) noin 2-3dl
sokeria
4 liivatetta

Päälle

paahdettua valkosuklaata (varaa koko levy, koska kuitenkin napostelet siitä leivonnan aikana osan parempiin suihin)
mansikoita

Murskaa keksit ja sulata voi ja yhdistä nämä keskenään. Painele irtopohjavuokaan. Itse ruukaan öljytä vuoan reunat, jotta ne irtoavat paremmin. Laitan irtopohjavuoan yleensä suoraan tarjoilulautaselle, jotta vältyn kakun siirtelyltä.

Laita liivatteet kylmään veteen ja valmista täyte. Vatkaa kerma ja lisää siihen loput täytteen ainekset. Laita sokeria oman maun mukaan. Sulata liivatteet joko kattilassa tai laittamalla ne mikroon mikronkestävässä astiassa vesitilkan kanssa kunnes liivate sulaa. Anna liivatteen vähän jähtyä ja kaada pikkuhiljaa täytteeseen. Halkaise mansikoita ja laita niitä leikattu puoli vuoan reunaa vasten. Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Kun kakku on jähmettynyt, paloittele pellille valkosuklaa ja paahda uunissa 175 asteessa viisi minuuttia. Koristele kakku mansikoilla ja paahdetulla valkosuklaalla




Äidilleni tein samanlaisen meikkipussukan, kuin anopille äitienpäivänä. Äiti silloin puhui, että hänellä on käytössä joku ruma ilmaismeikkilaukku, joten pistin korvan taakse vihjeen ja tein samanlaisen. Kangas on samaan aikaan tuon anopin kankaan kanssa ostettu kirpputorilta ja on myös Marimekkoa. Itse asiassa olin tuon kankaan ajatellut äidilleni tähän tarkoitukseen käyttää, mutta koska tein äitienpäivänä jo paidan, niin päätin säästä tämän lahjaidean synttäreille.


Laukku on tehty Villa ja Villa-blogin ohjeella. Tuolla on muuten kätevä laskuri minkä kokoisia palasia pitää leikata kun tietää, minkä kokoisen pussukan haluaa tehdä. Muutenkin erittäin hyvät, kuvalliset ohjeet!


Mun pitäisi tehdä tämmöinen isompi myös itselle, mutta miksi se itselle tekeminen tökkii aina niin paljon enemmän, mitä muille tekeminen? Pakko varmaan nyt vielä muistin aikana tehdä, ennen kuin ompeluohjeet taas unohtuvat ja joutuu sitten taas kuvien kanssa ompelemaan, että osaa.


Vinkki! Lekmerillä on muuten nyt kaikki legot tarjouksessa -20-40% ja noihin kuuluu myös ne Lego säilytysrasiat, mistä postasin täällä!

*sisältää mainoslinkin

4 kommenttia:

  1. Kokeiluun menee tuo ihana juustokakku, kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä NIIIN hyvää! Onneks sain naapurilta raparperia vähän pakkaseen asti ja anopilta kans. Voi tehdä toisenkin :)

      Poista