tiistai 4. elokuuta 2015

Päivitystä yökkärivarastoon

Aavan kaikki yöpuvut ovat tähän asti olleet malliltaan haalareita, koska ne ovat minusta niin helpot ja kivat pienellä lapsella. Yllättäen kevään ja kesän aikana kaikki ovat jääneet pieneksi, joten päivitystä yökkärivarastoihin tarvisi. Yhden "prinsessayökkärin" olen ostanut kirpparilta ja se on ollut sen verran mieluinen, että tein toisen matkien sen mallia.


Malliltaan yökkäri on pitkähkö mekko, jossa on tuollainen vähän rypytetty helma. Kankaan olen saanut joulukalenterivaihdosta ja se on odottanut mustaa pallokangasta kaveriksi, mutta teinkin siitä yömekon ja yhdistin raitaan.


Hyvin kelpasi Aavalle tämä prinsessamekko, vaikka värit eivät prinsessamaiset olekaan :)


Toisen yösetin tein Eurokankaan halvasta palalaarilöydöstä, joka on kyllä melko järkkyä ja tulee ehkä enemmän joku oma lapsuus mieleen kuin nykypäivä. Materiaali on vielä interlockia eli interlouskua tuttavallisemmin, enkä sitä käytä päällyvaatteisiin koskaan. Ihan kivan pehmeä yövaatekangas ja tärkeimpänä se, että se oli halpaa :)


Paita on Ottobren sivuilta löytyvä ilmaiskaava koossa 98cm muistaakseni ja housut ovat Saimit koossa 104cm. Pienempää kaavaa ei löytynyt, mutta saapa noissa olla kasvunvaraa ja yövaatteissa löysyyskään ei haittaa.


Samasta kuuden vai seitsemän euron kankaan palasta sain vielä pitkähihaisen paidan eli viileämmillä keleillä voi pitää sitä ja lämpimämmillä tätä hihatonta. Siitä ei kuitenkaan kuvaa ole, mutta eipä tarvi paljon mielikuvistusta, että sen voi kuvitella ;)


12 kommenttia:

 1. Ihania töitä. Varsinkin tuo "yömekko" on kaunis. Kivoja kuvia neidistä olet onnistunut saamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kivojen kuvien saaminen onkin päivä päivältä vaikeampaa :D Kerran otin tuossa nurkassa siitä kuvan niin nyt se menee aina siihen kun kaivan kameraa esille. Ei siinä muuten, mutta tuo on varmasti yks hämärämpiä paikkoja talossa :)

   Poista
 2. Ihania! Musta tuo sun halpa palalaarilöytö sopii kuin valettu yökkäriksi :D Siitä tulee heti assosiaatio yövaatteesta, ainakin mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei siitä kyllä päivävaatetta vois tehdä! ihan liikaa yökkärikangas :D

   Poista
  2. Jäin hullun kiilto silmissä selailemaan tätä "ompelu" välilehteä ja päätin, että opettelen itsekkin tekemään vaateita tytöille :D Ihania <3 Ja toi yökkäri, meillä on tytöillä juuri samalla/samantapaisella ruusu/kukkakankaalla Kappahlista hommatut pyjamat :D Ne on niin liikkikset, harmi, että ne on käymässä pieneksi :(

   Poista
 3. Ihania yökkäreitä. Koiramekko on niin soma, että sopisi ihan päivävaatteeksikin! Olet sinä taitava käsistäsi, suloinen Aava kuvissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin menis tosiaan päivämekkonakin! Onpahan varamekkoa jos kaikki päivämekot on likaisia ;)

   Poista
 4. Koiramekon tapaisia näkee paljon päivävaatteinakin :D eipä haittaa jos tulee joskus kiireaamu eikä ehdi vaihtaa vaatteita :D

  VastaaPoista
 5. Sinulle on haaste blogissani. Koiramekko menisi tosiaan ihan päivävaatteestakin, niin kaunis on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, pitääpäs perehtyä kun päästään kotiin täältä reissun päältä :)

   Poista
 6. aivan hirviän suloset silmät kaikilla teijän lapsukaisilla! :)

  VastaaPoista