sunnuntai 16. elokuuta 2015

Mistä tietää, että syksy lähenee?

Omalla osallani ainakin siitä, että tekee mieli kaivaa langat ja puikot tai koukut kaapista. Tänä vuonna viileän kesän vuoksi tuo tunne tuli ehkä normaalia aiemmin ja olen ehtinyt jo kesän aikana tehdä parit pipot, sukat, vauvaneuleita ja mitähän vielä. Iltaisin lasten mentyä nukkumaan tulee kaivettua useammin neule esille ja jumitettua sohvan nurkkaan telkkaria katsellen, mitä ommellen. Ensimmäinen neuloosin tuotos taisivat olla nämä räsymattosukat itselleni. Hyvä polvisukkien perusohje seiskaveikka-paksuiselle langalle löytyy Omin pikku kätösin-blogista.


Niksi puolestaan näihin raitasukkiin ilman valtavaa päättelyurakkaa on se, että käytetään kahta tai kolmea valmista raitalankaa sekaisin, jolloin sukat raidoittuvat tuolla lailla hauskasti.
Itsellä oli tässä kolmea eri raitalankaa ja yhdellä kudoin aina neljä kierrosta ja vaihdoin. Muut kaksi kuljetin aina työssä mukana, niin pääteltävää ei tullut kovinkaan paljoa.


Oma käsialani on hieman löysä, joten olisin voinut tehdä tuon aloitusresorin hieman pienemmällä silmukkamäärällä, niin pysyisi sukat vielä paremmin jalassa. Aika vekkulit tulee näin raidoittamalla ja valmistuu erittäin nopeasti!


14 kommenttia:

 1. Ihanat sukat. Itsellä ei taidot tai hermot riittäisi tekemiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei meinaa hermot riittää tämmösiin perussukkiin :D

   Poista
 2. On kyllä aivan ihanat sukat! Tekniikka ei sinällään oo mulle uusi, mutta en oo tainnut vielä koskaan ite tehdä tällaisia. On kutkuttavaa, kuinka kerällä tosi ruma lanka muuttuukin jonkun muun langan kaverina aivan mahtavaksi räsymattoneuleeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en oo kyllä itse hoksannut yhdistää noita raitalankoja keskenään :D Ja totta turiset, monet noista raitalangoista on aika järkkyjä yksinään, mut kivoja näin :)

   Poista
 3. Ihanat sukat! Aattelin tilata äitiltä sellaset "marimekko"- sukat mut nääkin ois kyllä huiput. Ihanat tulis sellaisista hempeistä pastelleista raidoista myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullahan on semmosetkin, juurkin äitin tekemänä kun ei jaksanut ite alkaa miettiä kuviointeja ja silmukkamääriä :D

   Poista
 4. Voi miten ihanat! Pitäiskö itsekin kaivaa jo puikot ja langat esiin! :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat raitasukat! Pitääkin vinkata äitille kun se lupas jossain välissä neuloa mulle sukat. :) Mun käsityöinnostus ei oo vielä yltänyt neulomiseen asti, vaikka ompelusta tykkäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ja kun nää on vielä aika nopsa tehdä kun ei oo mitää palmikoita sun muita :)

   Poista
 6. muistutapa kuule, että kaivan sulle joku kerta mun jämälankoja. Tai saattaa sielä olla liki täysiäki keriä. Mulle ei neuloosi oo iskeny, vaikka joskus niin toivoin.... Nää sukat on kyllä ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, joo! Mulle on iskenut kamala neuloosi ja koko ajan mietin, että mitä tekisin seuraavaksi :D

   Poista