sunnuntai 23. elokuuta 2015

Lehtikaalipasta - hitti vai huti?

Vihaan lähes poikkeuksetta kaalia silloin, kun se on lämmitetty. Siis paistettu, keitetty höyrytetty... Tuoreena syön kaikenlaisia kaaleja, mutta se lämmitys tekee niistä omasta mielestäni jotenkin järkyttävän pahoja. En ole siis tähän ikään mennessä oppinut syömään esimerkiksi kaalilaatikkoa, vaikka joskus olen yrittänyt oppia siitä pitämään. Se aiheuttaa lähinnä rehellisen oksennusrefleksin. Lehtikaalta kokeilin siis melko skeptisellä asenteella. Sain äidiltäni lehtikaalta ja olin myös kaupasta ostanut sitä jo salaattiin aiemmin. Ensin tein lehtikaalisipsejä, joita on jo pidemmän aikaa hehkutettu vaikka ja missä. Ei ollut mun juttu. Ihan kamalan pahoja, ainakin se jälkimaku. Vaikka liekö tuo lehtikaali edes virallisesti kaali?

No, sitten luin tämän postauksen Mamma rimpuilee blogista (joka on muuten hervoton blogi, kannattaa tutustua) ja päätin kokeilla jotakin vastaavaa pastaa, koska se kuulosti ideana tosi kivalta. Hieman muokkasin ohjetta sen mukaan, mitä meiltä löytyi jääkaapista.

Lehtikaalta
3-4 valkosipulinkynttä
pari tomaattia kuutioina
aurinkokuivattuja tomaatteja
4dl kermaa
suolaa, pippuria, chiliä
tagliatelle-pastaa


Valmistus meni samalla tavalla kuin alkuperäinenkin ohje. Voin sanoa, että varmasti tuo vuohenjuusto olisi ollut piste iin päällä, jos sitä oli ollut!


Mutta hyvää se oli näinkin. Ehkä ensimmäisiä ruokia, missä on jotain rehua, jonka nimessä on kaali-sana ja tykkäsin siitä silti :) Suosittelen kokeilemaan, koska tämä valmistuu myös tosi nopsaa,


6 kommenttia:

  1. Olipas mielenkiintoinen ohje! Mitä luulet, onko pasta lasten mieleen - siis nirsoilijoiden, kuten A-muru? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meillä lapset söi sitä :) Keksit jonkun lapsia houkuttelevan nimen lehtikaalin sijasta ;)

      Poista
  2. Minä tykkään kaalilaatikosta, mutta lehtikaalta kohtaan mulla on jotain ennakkoluuloja. En kyllä tiiä mistä ne on tullut :D Pitääkin kokeilla tuota pastaa jonakin päivänä, vaikuttaa ihan kivalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siinä ainakaan paljoa menetä jos ei tykkää, kun ainekset on kuitenkin suhteellisen edulliset :)

      Poista
  3. Tein lehtikaali-vuohenjuustopastan ja hyvää oli. Lehtikaali keitettiin pastan joukossa kolmisen minuuttia. Kastikkeessa oli sipulia kuullotettuna, paseerattua tomaattia ja vuohenjuustoa ja vuohenjuustoa ja mausteita . Pastan kanssa toimi ja vuohenjuusto on aina hyvää ja sopivat tosi hyvin yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuohenjuusto on kyllä aina varma valinta. Meidän lempparipasta onkin sellaine, mihin tuli muistaakseni vain tomaattimurskaa, sipulia, vuohenjuustoa ja tuoretta basilikaa. Ainakin noita, tarkasti en nyt muista :)

      Poista