tiistai 5. toukokuuta 2015

Raskauskuulumisia ja vauvanvaatteita

Tänään on menossa raskausviikko 36+6, jonka tiedän ainoastaan siitä, että tänään oli lääkärineuvola ja viikot lukevat kortissa. Olen kyllä ollut niin pihalla noista raskausviikoista tässä raskaudessa, että huhhuh. Onneksi neuvolakäynnin jälkeen olen aina kärryillä hetken aikaa siitä, missä mennään :)

 Lääkärineuvolassa ei sen ihmeellisimpiä tapahtunut. Painoa oli tullu kolmessa viikossa +900g eli suhteellisen maltillisesti siihen nähden mitä ajattelin. Tuli nimittäin syötyä vappuna useampi munkki ja juotua simaakin melko kiitettävästi. Vauvan koko vastasi aika hyvin viikoja. Hauska seurata lasten mittoja eri viikoilla, kun ne menevät melko samalla kaavalla jokaisella. Laitan tähän jokaisen mitat tuosta lääkärineuvolasta niin näkee kyllä hyvin, miten samankokoisia vauvoja teen :) Tämänkin paino siis todennäköisesti syntyessään jotain 3,2-3,5kg riippuen viikoista millä syntyy!

Vauva 36+6 LM 91 (36+6)    AC 326 (35+6)   FL 70 (36+0) Painoarvio 2,9kg
Aava   37+1 LM 91,4 (37+1) AC323 (36+2)    FL 73 (37+4) Painoarvio 3kg
Veeti   37+4 LM 91 (36+6)   AC 328 (36+5)    FL 71 (36+1) Painoarvio 3,019kg

Alla tämän päivän mahan tilanne. Sf-mittaa ei lääkärineuvolassa otettu, joten siitä en tiedä mittaa. Viime neuvolassa se oli himpun pienempi mitä Aavasta aikoinaan. Tällä kertaa otettiin myös streptokokkinäyte, joka nyt uutena otetaan kaikilta odottajilta raskausviikkojen 36-37 tienoilla. Tämä on mielestäni erittäin positiivista, kun pienellä ja vaivattomalla näytteellä voidaan jopa pelastaa vauvojen henkiä kun osataan esimerkiksi synnytyksessä pistää antibioottitippa tippumaan.


Maha on hyvin samanmallinen kuin aikaisemmissakin raskauksissa eli tuossa edessä tönöttää, eikä ole oikeastaan juurikaan levinnyt sivuille. Itsehän en itseäni takaapäin näe, mutta veikkaisin että sieltä suunnasta katsoessa ei välttämättä pysty sanomaan, että olenko raskaana vai en. Omat vanhemmat aina päivittelevät, että kai tuolta nyt varmaan kaksoset on tulossa, mutta itse olen kyllä nähnyt paljon isompiakin mahoja näillä viikoilla. Itsellä on todella lyhyt selkä, mutta en tiedä vaikuttaako se mahan kokoon? Kun on vähemmän sitä pituutta mihin maha voi levittäytyä :)

Kaiken maailman kivut ovat pysyneet poissa ja olen pystynyt käymään lenkillä monta kertaa viikossa edelleenkin ja se vasta mahtavaa onkin niin pitkän liikkumattomuuden jälkeen! Viikonloppunakin kävin parhaimmillaan pari kävelylenkkiä kun aamulla kävin nukuttamassa Aavan rattaisiin ja iltapäivällä käytiin vielä mummun ja lasten kanssa kävelyllä.


Lääkärin jälkeen kipaisin vielä kirpparille ja mukaan tarttuikin läjä vaatetta vauvalle ja Aavalle. Aava sai Name it:n farkut, kesäksi tuommoisen lyhythihaisen mekkoyökkärin, peruspaidan, syksyksi ohuella vuorella olevat kurahanskat sekä kahdet leggarit koossa 98cm. Vauvalle ostin yhden 74cm mustavalkoisen mekon, lyhythihaisen bodyn sekä hellehaararin ja housut. Lisäksi ostin yhden Myllymuksujen uuden kestiksen hintaan 1e, koska tuon mukana tuli myös myllymuksujen puuvillabambuimu ja hitaista imuista on ollut vähän pulaa. Halvempi ostaa tuo vaippa mitä uusi imu :) Kohta niitä imuja kuitenkin menee enemmän kuin vaipatettavia on kaksi. Koko kasa vaatteista kustansi 14e.


Olen myös pikkuhiljaa alkanut laittaa vauvan tarvikkeita paikoilleen. Viime viikolla kävin vaatteita läpi ja vein kodinhoitohuoneen kaappiin pienimmät koot 50-62cm muistaakseni. Viisikymppisiä vaatteita ovat ainoastaan nämä alla olevassa kuvassa olevat. Näistäkin bodyt ovat aika lailla kaverilta lainassa olevia.


Tässä puolestaan 56cm kokoisia bodeja, haalareita sekä parit housut ja yöpuku sekä kaksi unipussia.


Kokoa 62cm alkaa olemaan enemmän. Vasemmalla housuja ja oikealla bodeja sekä kolme haalaria kokoa 56/62, mutta vastaavat varmasti enemmän kokoa 62cm, koska ovat itse tehtyjä.


Yökkäreitä tässä koossa kolme, joista kaikki ovat käytettyjä. Raidallinen on ollut jo Veetillä aikoinaan ja sen jälkeen Aavalla ja keskimmäinen Aavan vanha ja alin kirpparilta. Bodeista vain yksi taitaa olla Aavan peruja ja muut joko kirpparilta tai omatekoisia.


Tässä vielä kokoja 50-56cm. Tyttö ja nukenvaunut-haalari oli Aavalla kotiintulovaatteena. Saa nähdä mitkä vaatteet vauvalle valitsen siihen tarkoitukseen.



Alimpana hieman isompia, noin kokoa 68cm olevia vaatteita. Tätä kokoa olevia bodeja ainakin saisi ommella lisääkin.


Myös pikkuvaipat on käyty läpi ja viety kodariin odottamaan käyttäjää. Vielä pitäisi kasata pinnasänky ja sitten alkaa olemaankin melkein kaikki tavarat kasassa. Pieni vaippapaketti pitää vielä muistaa ostaa. Maidonkerääjän kävin ostamassa eilen kun sattumoisin sen muistin. Vauvan tai vaihtoehtoisesti Aavan sänky tarvitsee uuden päiväpeitteen, koska vain toiseen on tällä hetkellä päällinen.

Tänään olen kuitenkin käynyt eteisen kaappeja läpi ja siivonnut pieniä kenkiä laatikoihin ja jaotellut niitä myyntiin meneviin sekä vauvalle säilytettäviin. Hyvin olen muistanut myös vain laiskotella. Olen kuitenkin ottanut melkein joka päivälle jonkun pienen tekemisen, jonka olen tehnyt pois alta. Näin tulee tehtyä jotain hyödyllistäkin, mutta silti otettua vain rennosti.

8 kommenttia:

  1. Onnea odotukseen ja toivottavasti kaikki menee hyvin:)

    VastaaPoista
  2. Hui miten ihania vaatteita! <3 Harmi kun meillä ei oo tyttöä.. Tulipa niin oma loppuraskaus ja viime joulukuu mieleen tätä lukiessa. Tsemppiä viimesiin viikkoihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä, niitä varmasti tarvitaan kun yöunet alkavat olla mitä ovat :) Ehkäpä teilläkin on joskus pieni tyttö vielä ;)

      Poista
  3. Söpö masu. Vähän haikeudellakin ihastelen - itse tuskin enää saan kokea niitä ihania muljahduksia ja potkuja. Tosin olenhan se jo neljästi kokenut, joten voin aina palata muistoissani niihin aikoihin. =)

    Ai streptokokki näyte otetaan nykyään kaikilta. Ei tosiaan huono juttu. Itse ihmettelin esikoistamme odottaessani usein kivikovana ollutta vatsaani, kunnes (sukulais)terkkari laittoi varmuudeksi lähetteen streptokokki b -testiin, ja useammalla plussallahan se oli. Eli kivuttomia suppareita oli tosi tiuhaan (ja jos en nyt ihan väärin muista, niin kaikissa neljässä raskaudessa ollut jo raskauden puolen välin kieppeillä). Synnytyksissä sitten antibioottitippa, ja kaikki vauvat säästyivät tartunnalta. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haikeudella täällä ollaan itsekin, koska tämä on melko varmasti viimeinen raskaus!

      Joo se on muuttunut nyt ihan lähiaikoina, koska Aavan aikana sitä ei vielä otettu. Sinänsä niin pieni ja harmiton koe, että hyvä vaan kun testaavat. Meilläkin neuvolalääkäri sanoi, että siitä ollaan vieläkin kovasti eri mieltä lääkäripiireissä, että pitäisikö ottaa vai ei! Pahimmillaan luin, että se strepto voi päästä hoitamattomana lapsiveteen ja aiheuttaa kohtukuoleman :/ Että sinänsä hassua, että sitä ei välttämättä hoideta mitenkään raskausaikana vaan vasta synnytyksessä.

      Poista