perjantai 29. toukokuuta 2015

Tehosteena vaaleanpunaista

Ihan nurkan takana kolkutteleva kesä on saanut haluamaan sisustukseen hempeämpiä värejä mustan ja valkoisen kaveriksi. Takaraivossa on pesiytynyt idea vaaleanpunaisesta vessan matosta. Äitini kanssa kävimme maanantaina Kärkkäisellä ja siellä sattui olemaan ihanan vaaleanpunaista trikookudetta edullisesti. Mietin kyllä, että mitähän se mies sanoo, jos menen vaaleanpunaista ostamaan, mutta ostin sen silti. Tällä viikolla olen hoitanut toista sairaspotilasta, joka on kyhjöttänyt kainalossa katsoen piirrettyjä. Samalla virkkasin pienempään vessaan tuosta trikookuteesta maton.


Halusin tehdä pelkistetyn pyöreän, koska vaaleanpunainen on jo ihan riittävän romanttinen ilman sen kummempia krumeluureja. Hieman meinaa tuo reuna nousta ylös, mutta jospa se asettuisin ajan myötä? Mielestäni musta ja vaaleanpunainen on kiva yhdistelmä! Huomasin myös kuvia ladatessani koneelle, että hieno BabyBörnin mainos tuli näistä kuvista...



Vaaleanpunainen oli melko haastava kuvattava pienessä vessassa, mutta noissa väri on semmoinen melko hailakan vaaleanpunainen, melkein persikkainen. Trikookude maksoi muistaakseni 6,9e/800g ja tähän meni jonkin verran toisesta rullasta, eli ei ole kallis mattokokeilu. Lopusta voi tehdä vaikka säilytyskorin Aavalle.


Vaaleanpunaista löytyy kotoa muutenkin tällä hetkellä pienissä määrin. Eteisessä on vaaleanpunainen kynttilä, samoin kuin olohuoneessa ja keittiössä.


Keittiön pöydällä on jo viime viikolla Lidlistä ostamani Lilja-kimppu. Leikkasin siitä vain pois ne punaiset heteet, kun ne sotkevat ärsyttävästi joka paikan tippuessaan.


Suosittelen kyllä tsekkaamaan Lidlin kukkavalikoiman. Siellä on todella kivoja kukkia edullisesti! Tämä kolmen liljan kimppu maksoi 3,9e. Semmoisia todellä isoja kukkakimppuja saa reilusti alle kympillä ja niistä voi jakaa kukkia useampaan maljakkoon.




Jostain syystä keskeneräiset käsityötkin tuppaavat olla jotain vaaleanpunaisen sävyä. Kesken on nimittäin ainakin kaksi työtä noissa sävyissä :)


Meidän pari viime viikkoa on siis mennyt melko lailla jonkun sairastaessa. Itse sain viime viikonloppuna flunssan, joka on yrittänyt tulla päälle koko ajan. Aava sai varmaan Veetin taudin ja oli mun kans kotona keskiviikon ja torstain. Keskiviikkona olikin melko naatti koko päivän ja nukahti sohvalle jo kymmeneltä aamulla!


Torstaina oli onneksi jo oma itsensä ja tauti meni jo ohi. En tiedä johtuiko nopea sairastaminen siitä, että annettiin heti sairastumisen huomattuamme Precosaa Aavalle. Veetille hoksattiin ostaa tuota vasta usean päivän sairastamisen jälkeen. Itse olen syönyt samaa nyt ihan ennaltaehkäisevästi. Suosittelen kyllä hommamaan tuota kaappiin jos mahatauti iskee ja samaa voi myös käyttää esimerkiksi ulkomaille matkatessa ennaltaehkäisevästi. Maitohappoja vedettiinkin koko perhe kun Veeti sairastui, mutta eivät estäneet taudin tarttumista Aavalle.


Tää alempi kuva pikkuapulaisesta on niin mahtava! Harmi kun tuli vähän sumea kuva. Aavalla on oma läppäri meidän läppärin edessä :D Ja kattokaa tuota asentoa ja ilmettä!



Tänään molemmat lapset on sitten hoidossa ja tuossa vähän siivoilin, mutta imurointi teki kurkun kipeäksi. Taidan siis hakea kuumaa "mummun mehua" ja keskittyä johonkin vähän rauhallisempaan loppupäiväksi. Neuvolassakin kävin ja kaikki oli vauvalla ihan ok. Seuraava kontrolli ensi torstaiksi, mutta jospa tämä osaisi ennen sitä vaikka syntyä :) Vielä ei ole mitään merkkejä ollut, vaan eipä niitä edellisistäkään etukäteen ollut....

6 kommenttia:

  1. Ihanan värinen! Itsekin tahtoisin jotain tuollaista meille, mutta toistaiseksi mies laittanut niin kovasti vastaan :D
    Ehkäpä, jos syksyllä saataisiin taloon naisvalta, niin sitten ;)

    http://yhtakuinkolme.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi kun ei kysy vaan hommaa vaan ;) Meillä ei ainakaan sanonut mitään kun matto oli jo ilmestynyt lattialle!

      Poista
  2. Minäkin hamstrasin samaa kudetta kun se oli tarjouksessa. Tuliko lopputuloksesta tasainen, itselle tämä on ensitutustuminen trikookuteeseen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo oli musta melko tasaista, oon paljon epätasaisempaakin virkannut. Lisäksi to on aivan ihanan pehmyt ja semmoinen liukas, eli miellyttävä virkattava. Mäkin oon yleensä tehnyt ontelokuteesta.

      Poista
  3. Hei pitääpä käydä Lidlissä, kiitos vinkistä! Meillä on aika paljonkin vaaleanpunaista. Kai mies on jo siihen tottunut, kun en edes mieti, mitä siitä ajattelee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minä mietin että mitähän se tykkää, mutta ostin silti eli en ajatellut :D Mutta ehdottomasti kannattaa käydä Lidlissä kukkaostoksilla, naurettavan halpaa verrattuna ainakin täällä esim Prisman kukkiin!

      Poista