perjantai 8. toukokuuta 2015

Helppo munakasrulla sekä leipävinkki!

Tein tällä viikolla pitkästä aikaa munakasrullaa tai jos on nirsoja lapsia, niin pannukakkurullaa. Kuulostaa nimittäin lapsen korvana paljon herkullisemmalta, jos ruuan nimessä on sana pannukakku! Munakasrulla on siitä kätevä, että sinne voi sulloa sisään kaikki jääkaapin tähteet. Munakasrulla on myös kohtuullisen nopea ja helppo tehdä ja siitä jää vielä iltapalaksi tai seuraavan päivän lounaallekin ruokaa.

Pohjan tein näin:


5dl maitoa
5 munaa
vajaa tl suolaa
pizzamaustetta
2dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta.

Sekoita munat ja maito keskenään. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää munamaitoon. Lisää haluamiasi mausteita. Tähän kävisi myös esimerkiksi silputtu, tuore basilika! Paista pohja ensin 200 asteessa alatasolla noin 25min ja lisää sen jälkeen täytteet levylle ja rullaa. Päälle voit ripotella juustoraastetta halutessasi!

Täytteeseen laitoin tällä kertaa:

savukinkkusuikaleita
paprikaa
purjoa
aurajuustoa
ruohosipuli- sekä valkosipulituorejuustojen jämät (yhteensä ehkä paketillinen)

Täytteeseen sopii loistavasti myös esimerkiksi tonnikala ja raejuusto. Tai vaikkapa jauheliha tulisella tuorejuustolla. Vain mielikuvitus on rajana! Nautitaan raikkaan salaatin kaverina.



Olen unohtanut tyystin vinkata teille myös hauskasta sämpyläohjeesta. Tai no ohje itsessään ei ole mitenkään normaalista poikkeava, mutta en tehnytkään perussämpylöitä vaan tuommoisen "kierrekranssin". Ohje on Kinuskikissan Helpot suosikit-kirjasta Porkkanaspiraali. Samainen taikinaohje näyttää löytyvän myös Kinuskikissan sivuilta . Linkissä taikinasta on vain tehty tavallisia sämpylöitä. Nämä olivat oikein maukkaita ja tuosta spiraalista oli hyvä murtaa aina sopiva palanen sämpylää. Omaani olisi saanut meidän uunilla kuitenkin paistaa hieman kauemman aikaa ja nyt tuntui, että taikina jäi hieman liian kosteaksi paikoitellen.


1 kommentti:

  1. Kuulostaa ja näyttää tosi herkulliselta, pitäiskin joskus kokeilla kinkkutäytettä munakasrullaan. Kiitos vinkistä :) Niin, ja huippu idea tuo "pannarirulla" :D

    VastaaPoista