tiistai 26. toukokuuta 2015

Epätoivoinen yritys...

....istuttaa basilikaa multaan. Ostin kaupasta siis purkissa olevan basilikan ja lykkäsin sen toissapäivänä multaan. Nyt olen peukut pystyssä, että se pysyisi hengissä edes viikon. Villi arvaus on se, että huomenna se on jo kuollut. Ei kovin virkeältä näytä, vaikka olen nyt kastellut sitä tiheästi nyt alussa niin kuin netistä jostain luin. Alussa on kuulemma tärkeä pitää kasvi kosteana tai jotain. Nuo kivat ruukut ostin paikallisesta rautakaupasta erittäin edullisesti, sillä maksoivat yhteensä alle yhdeksän euroa.


Pienempi ruukuista on vielä tyhjänä, kun en ole keksinyt, että mitä tuohon laittaisi. Se voisi olla purkka- tai pastillikuppi, mutta kun siinä ei ole kantta. Toisaalta niitä syödään kyllä joka päivä, että en tiedä ehtisivätkö päällimmäiset kovin pölyttyä. Toisaalta kuppi on ehkä hieman liian iso siihen tarkoitukseen. Ideoita?Ruukut laitoin tuonne saarekkeelle, koska ajattelin basilikan tarvitsevan valoa. Ainakin näin alussa. Muuten laittaisin sen tuonne seinän viereen. Olisi kiva koota sinne joku pieni asetelma tavaroita, keittiöön liittyen tietenkin. Mies oli vain hieman eri mieltä asiasta ja oli sitä mieltä, että tasolle ei kerätä mitään ylimääräistä.
Ompelin tänään läjän naaman- ja käsienpyyhintärättejä ja mietin, että eikö meillä ole mitään kivaa astiaa, mihin ne laittaisi käden ulottuville, mutta piiloon. Sitten hoksasin, että osaanhan minä semmoisen ommella itsekin. Ei muuta kuin kaivamaan taas kaapista tuota loppumatonta Ikean raitakangasta ja ompelupuuhiin. Kori ommeltu samalla lailla kuin aiemmin tekemässäni tutoriaalissa.
Väliin laitoin ohutta tukikangasta, vaikka tuo markiisi itsessään on jo niin paksua, että olisi varmaan kaksinkertaisena pysynyt ilmankin pystyssä noin pienessä koossa.

Korin sisäpuolella raidat ovat pystyssä ja ulkona vaakatasossa. Halutessaan korin voi siis kääntää toisin päin ja saa hieman erinäköisen ratkaisun. Joku hurja olisi laittanut kokonaan eri kangasta sisälle ;) Siellä ne kirjavat rätit nyt ovat, eivätkä näy ulospäin. Käytön jälkeen luutun voi sitten nakata suoraan pesuun.


 Kirpparilta olen ostanut myös tuon kannellisen String-hyllykön alatasolla olevan purkin ja sitä olen myös miettinyt, että mitä siihen laittaisi. Siinä olisi kansi niin siihen voisi laittaa jotain ruokajuttujakin. Se voisi siten olla sitten yksi osa sitä tavara-asetelmaa.


Isommassa lasipurkissa on Jyskistä ostettuja kauniita luutuja, jotka valitettavasti olivat vähän huonon tuntoisia eivätkä oikein ainakaan pöytäluutuiksi ole kovin ihanteellisia. Ehkä enemmän semmoisia pölyrättejä. Jospa niille siivouksessa jotain käyttöä löytyisi.


4 kommenttia:

 1. Seuraan jännityksellä, saatko basilikan pidettyä hengissä. :) Meillä olisi keittiössä talon entisten omistajien jäljiltä kolme purkkia roikkumassa semmosessa telineessä. Niihin olen suunnitellut jotain yrttejä istuttavani, mutta enpä oo vieläkään saanu aikaseks. Katotaan miten sun käy, että uskallanko lähteä yrttiostoksille ihan Prismaan... :) Ihana asetelma String-hyllyssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei oo kuollut, mutta ei kyllä kukoistakaan :D Onneksi tuon kanssa ei rahallisesti korkealta tipu...

   Poista
 2. Aivan ihana keittiö teillä - määkin halluun tuollasen köökin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei muuta ku rakentamaan semmonen talo tai ostamaan missä on :D

   Poista