tiistai 29. heinäkuuta 2014

Happy hippo

Blogeja kun lukee paljon, huomaa helposti, mitkä asiat ovat milloinkin pinnalla ja mistä on tullut villityksiä. Varsinkin käsityö- ja sisustusblogeissa usein blogataan samoista asioista useissa blogeissa samaan aikaan. Ompelevilla bloggaajilla se voi olla joku tietty kaava tai kangas ja sisustusblogeissa vaikkapa juuri nyt asuntomessut. Tämän postauksen hippo on myös ollut paljon esillä tässä puolen vuoden aikana käsityöblogeissa. Itse olen hipponi kanssa siis auttamattomasti jälkijunassa!


Ystävien tytölle tein yksivuotislahjaksi tämän kyseisen yksilön ja värit on valittu siten, että se sopisi tytön huoneeseen, jonne on tulossa punavalkoiset tekstiilit. Afrikkalaiset kukkaset syntyivät melko vähällä vaivalla telkkarin katselun lomassa, mutta yhdistäminen olikin oma hommansa. Hipon ohjeet ovat vaatimattomasti 35 sivua pitkät ja jostain syystä mulla oli mennyt ihan ohi, että tuota viimeistä kierrosta kukista ei tulisi virkata vasta kuin yhdistettäessä kukat. Jouduin siis yli-innokkaana virkkaajana hieman purkuhommiin.


Ohje oli englanninkielinen, mutta ohjeet olivat erittäin hyvät ja yhdistäminenkin onnistui alkukankeuden jälkeen ihan sutjakasti. Tätä värkkäsin Aavan aamupäiväpäikkäreiden aikana useampana päivänä pihalla viltillä aurinkoa ottaen. Kiva kun oli jotain järkevää tekemistäki pihalla. Aika symppis siitä tuli! Lankana käytin Dropsin safrania sekä light cottonia ja koukku oli kokoa kolme. Puuvillalanka on kivan tuntoista kun se ei kutita, mutta nyt valitsisin ehkä jonkun villalangan tai ainakin puuvillasekoitteen, niin tulisi vielä tasaisempi jälki. Aika symppis kaveri kuitenkin tämä herra (vai rouva?) hippo.
6 kommenttia:

 1. Ihana hippo! Minäkin olen noita kuvia ihastellut, mutta jotenkin nuo mun virkkausprojektit meinaa aina olla melkoisia ikuisuusprojekteja, että ehkä jätän tämän väliin ihan suosiolla. :)

  VastaaPoista
 2. Oi, miten ihana! Aloitin oman hipponi viime syksynä. Se on yhä kesken :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tämäkin varmasti ois, jos ei olisi ollut kiirus saada sit lahjapakettiin :D

   Poista
 3. Upea hippo. Varmaan ollut työläs tehdä.

  VastaaPoista