perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivänä

Nyt se alkoi, joulun odotus nimittäin! Olen ostanut pari joulukukkaa ja jopa punaisen kynttiltän ja kaivanut kaapin perukoilta punaisia kynttilänjalkoja. Äitini toi minulle myös tänään pienenpienen joulukuusen, koska meille ei todennäköisesti isoa kuusta kotiin tule. Emme vietä aattoa kotona, joten emme varmaan kuustakaan hanki. Olisihan se ihana, mutta ehkä mulle riittää vielä tänä vuonna tämä pikkuinen versio.Päivä meni jouluostosten merkeissä miehen työpaikalla, jossa tarjoaan vuosittain henkilökunnalle mahdollisuus ostoksien tekoon itsenäisyyspäivänä kaupan ollessa muulta väeltä suljettuna. Iltasella sytyttelin kynttilöitä ympäri taloa ja laitoin spotifystä soimaan Raskasta joulua- levyn. Takkaan sytytettiin tuli ja talo haisi pipareille, joita Veeti leipoi mummun kanssa ja koristelikin ihan itse. Olivat onneksi jättäneet mulle vähän taikinaa, koska se on paljon parempaa kuin valmiit piparit! Tein sen kaiken lisäksi ihan omin kätösin eilen. Elämäni ensimmäisen piparitaikinan tein jo viikolla, mutta siitä unohtui sokeri, joten piti ottaa eilen uusintayritys. Hups.


Lasipurkkiin valojen sekä noiden mustien palleroiden seuraksi on päässyt villalankapallot, joita askartelin tässä yksi päivä. Niihin voisi laittaa vielä rautalangasta narukoukut, että niistä tulisi kuusenkoristeita, mutta koska sitä kuusta ei ole niin laitoin ne tuonne. Sisällä siis pelkkä styroksipallo, jonka ympärille on liimattu erilaisia villalankoja. Aika kivan näköisiä tuli!


Ja tässä sitten se meidän pikkiriikinen joulukuusi. Onhan se aika symppis vai mitä?Oksille ripustin niitä askartelumassasta tehtyjä tähtiä ja ompeluryhmässä viime vuonna järjestetystä  secret santa-vaihdosta saamani virkatut joulutähdet. Massakoristeisiin pujotin joulunpunaiset narut vähän väriä tuomaan.

Tuunasin tuota kirpparikynttilänjalkaa lisää ja laitoin noita helmiä rautalankaan ja kiersin jalan ympärille. Alkuperäinen tarkoitus oli laittaa ne tuohon yläpuolen uraan, mutta helmet olivat liian isoja ja niitä oli liian vähän. Tuo alapuolikin jäi hieman vajaaksi, mutta laitoin sen vajaan osuuden taakse, jolloin se ei näy. Olisiko kenelläkään vinkata, että mistä saisi halvalla tuommoisia puuhelmiä?


Katsottiin vähän myös linnan juhlia ja hamailtiin Veetin kanssa. Tässä muutamia tuotoksia, jotka silitettiin. Nämä ovat keskeneräisiä ja jalostuvat vielä johonkin muuhun tarkoitukseen kuin pelkiksi koristeiksi.


Tämmöisissä merkeissä meni meidän itsenäisyyspäivä. Nyt pyjama päälle, sohvan nurkkaan istumaan ja kudin käteen. Myös glögi kelpaisi, mutta unohdinpa eilen ostaa, joten haaveeksi jää. Hyvää itsenäisyyspäivää teille kaikille!


Ilman teitä, selvinneitä jostain sieltä, 
 puhuisimme nyt vierasta kieltä. 
Ilman heitä, joiden ristit ovat puuta, 
 olis arkipäivä kuudes joulukuuta. 

 Pertti Mäenpää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti