tiistai 10. joulukuuta 2013

3kk ja neuvolakuulumiset

Aavalla tuli eilen kolme kuukautta täyteen ja tasakuukausien kunniaksi käytiin neuvolassa. Pituus ja paino menevät tasaisesti Aavan omalla käyrällä ja hienosti oli tyttö kasvanut. Terkkarikin kehui, kuinka jäntevä Aava on ja esittelipä Aava kääntymistaitojaan ja pyörähti kahdesti selältä mahalleen mittauspöydällä. Saatiin toinen annos rotaa ja lisäksi kaksi piikkiä. Itkuhan siitä tuli! Siis Aavalta, äiti pysyi kuivin silmin, vaikka tuntuuhan se kamalalta, kun toista pistetään ja se sattuu.

Alla uudet mitat, suluissa kuukauden takaiset. Lopussa neuvolatädin korttiin kirjoittamat lauseet.

Paino 6,14kg (5,485)
Pituus 61,2cm (59,2)
Hattu 40,2cm (39,5)

Iloinen hymytyttö olet. Hyvin kasvat äidin maidolla. Olet oppinut kääntymään vatsalleen. Terhakka!

Katsoin Veetin neuvolakorttia ja Veeti on ollut samassa iässä pari sentiä pidempi ja hieman kevyempi, eli ihan oikein olen katsonut, että Aava on pyöreämpi vauva kuin Veeti aikoinaan oli. Selvästi minuun tullut ja Veeti isäänsä!


Kuukaudessa on kasvanut tyttö sekä tukka! Katsokaa nyt mikä irokeesi tuolla päälaella töröttää! Varmasti kivan näköinen sitten kun kasvaa vielä enemmän kun se aina töröttää kohti taivaita. Toivottavasti Aava antaa pitää siinä isompana pinnejä...


Meillä on muuten edelleen joulukuvat lapsista ottamatta! Onko muita mattimyöhäisiä? Kortit on kyllä askarreltu, mutta kuvat puuttuu... Josko huomenna?

Tänään oltiin nimittäin pienissä ompeluryhmän pikkujouluissa ja olihan siellä vilskettä, kun lapsia oli kymmenkunta ja aikuisia melkein saman verran. Kotona Veetikin nukahti päikkäreille aika helposti ja nukkui melkein viiteen. Siellä menikin päivä, mutta saipa taas nauttia kivasta seurasta ja kun oli myös Veetille kavereita, niin sai äitikin juoruilla rauhassa! Pikkujoulumenuna oli perinteinen riisipuuro sopalla, luumurahkaa sekä herkkuina torttuja, pipareita ja suklaata. Tonttu oli myös jättänyt pihalle muovikassiin pieniä lahjoja lapsille.

4 kommenttia:

 1. Käyn lukemassa jokaisen postauksen ja eritoten tykkään lukea näitä neuvolakuulumisia. Teidän Aavalla ja minun tytöllä ei ole ikäeroa kuin 8pv ja on kiva kuulla samanikäisen kehitystä kuinka ne voi olla erilaisia.

  Meillä ei neiti käänny kyllä vielä mahalleen, ei viihdy kovin kauaa lattialla puuhamatolla töllistelemässä. Mahalta selälleen kääntyy, mutta en tiedä onko päänpainolla vielä tekemistä asian kanssa.


  Tykkään sun blogista älyttömästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei edelleenkään viihdytä kamalasti lattialla vaan tylsyys tulee. Aava ei osaa enää kääntyä muuten mahalta selälleen vaan se unohtui toisinpäin kääntymisen opittuaan :) Ja kiva, jos tykkäät lukea! :) Ja onhan ne lapset erilaisia. Aava on syntynyt 9.9 ja Veeti 14.9. ja Veeti oppi kääntymään selältä mahalleen helmikuun lopussa :D

   Poista
  2. Mulla esikoinen on syntynyt 15.9 ja A 17.9 :) Saas nähdä miten neiti kehittyy veljeensä verraten. Pojat molemmat olleet 4-5kk kun kääntyneet mahalleen.

   Poista
 2. Saatoin muuten vinkata että olin nähnyt pihalla tontun jälkiä, ettet ihmettele jos Veeti ottaa puheeksi :D

  VastaaPoista