keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Leikkihuoneeseen hylly

Taannoisella Ikean reissulla ostettiin muutama tauluhylly, joista yksi hieman isompi päätyi jo meidän makkarin seinälle. Kaksi pienempää ovat odottaneet omaa paikkaansa vaatehuoneen nurkassa pussissa. Vihdoin viime viikolla saatin ne seinälle, kun päätin ensin niille paikan. Muistin myös, että en ole tainnut muistaa laittaa esille tuota virkattua mattoakaan, minkä tein samaan huoneeseen.


Pienet hyllyt pääsivät siis tuonne ikkunan viereen ja nyt jälkikäteen ajateltuna olisi ihan hyvin voinut ottaa ne isommat. No saahan ne joskus vaihdettua. Tekisi mieli myös maalata nuo jollain vähän pirtsakammalla värillä, kuten punaisella tai keltaisella. Tiimarissa oli viime viikolla tarjous, jossa kaikki kehykset oli "ota kolme, maksa 5e", joten hain sieltä kehyksiä ja testasin yhten akryylivärillä maalaamista. En hionut kehystä mitenkään vaan maalasin kaksi kerrosta tuohon vanhan maalipinnan päälle, mutta ihan ok tuli noinkin. Jos hyllyt maalaisi, ne pitäisi varmaan hioa hienolla hiomapaperilla, niin maali tarttuisi paremmin.

Maalattu kehys siis tuo, mistä puuttuu kuva :) Mies vaihtoi meille uuden tulostimen, joka mahtuu piiloon työhuoneen kaappiin ja se on valitettavasti kuvien tulostukseen huonompi kuin vanha, joten ptiää ehkä viritellä se vanha vielä käyttöön ja tulostaa tuonne jokin kiva kuva.


Kuvien kaveriksi pääsivät Veetin säästöpossut ja helistin. Puupankki on kirppislöytö ja papukaijapankki on Pasin mummulasta.


Latialle virkkasin trikookuteesta sinisen maton tällä ohjeella. Tuo trikookude on vaan todella paljon epätasalaatuisempaa kuin ontelokude, joten matosta ei tullut läheskään niin hienon näköinen kuin esim aikaisemmin virkkaamastani Juhannusruusumatosta. Pitäisi näemmä kuitenkin olla pihistelemättä ainakaan noissa matonkuteissa. Tuo trikoo oli nimittäin välillä todella paksua ja välillä ihan villalanganohutta!
Tämmöinen siitä kuitenkin tuli. Kude riitti juuri ja juuri tähän mattoon ja reunan jouduin jättämään ilman koristeita. Matto on halkaisijaltaan myös isompi, mitä ohjeen matto. Olisin halunnut semmoisen ihanan kirkkaan keltaisen, mutta valitetavasti sen väristä kudetta ei ollut saatavilla, joten tein sitten sinisen, kun tuota punaista väriä on huoneessa muussakin muodossa.


Loppuun vielä kuva Veetin ja isin legoaskartelusta, joka on tällä hetkellä esillä lipaston päällä :)
3 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Tosiaan vaikkapa keltaiset hyllyt olisivat aika mainio pari Räsymattokankaalle. Itsekin kävin Tiimarin kehysalessa hankkimassa useammat kehykset. Nyt vain odotellaan, koska meidän tauluhyllyt hups vain ilmestyvät seinään ;)

  VastaaPoista
 2. Tykkään virkkaamastasi matosta ja olenkin itse tekemässä mattoa samalla ohjeella. Jouduitko paljon soveltamaan ohjetta ja esim. teitkö paljon lisäyksiä, joita ohjeessa neuvotaan tekemään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TIedätkö, että en muista enää yhtään! Haastetta tosiaan toi tuo, että kude oli tosi epätasalaatuista :/ Mutta niinkuin ohjeessakin sanotaan, että voi joka kerroksen jälkeen katsoa, että meneekö se kuprulle ja jos menee niin sitten on liian vähän lisäyksiä. Jos virkkaan jotain pienempää ympyrää niin teen yleensä niin että ekalla kerroksella teen jokaiseen edellisen kierroksen silmukkaan kaksi silmukkaa, seuraavalla ensin normaalisti yksi ja sitten seuraavaan taas kaksi yhteen, sitten kolmannella kaksi normaalia silmukkaa ja taas kaksi yhteen eli lisäyskertojen väliin jää joka kerros yksi silmukka enemmän niin sillä tule yleensä hyvin ympyrä. Ymmärsikö tästä mitään? :D

   Poista