tiistai 19. helmikuuta 2013

Banskujätski ja karjalanpiirakat

Selailin sunnuntaina pitkästä aikaa Pinterestiä ja löysin sieltä mielenkiintoisen ja helpon jälkkärin,nimittäin banaanijätskin! Ja mikä parasta, tähän jätskiin tarvitaan vain banaaneja. Tai no, minä tarvin myös maustamatonta jugurttia. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ohje menee näin:

Viipaloi haluamasi määrä banaaneja esim lautaselle. Mitä mustempia banaaneja, sen makeampia. Minä kokeilin kahdella banskulla. Laita banaanit pakastimeen ja anna jäätyä 1-2h.


Sillä välin kaiva jonkin sortin blenderi esiin. Kun banaanit ovat jäätyneet, soseuta ne kuohkeaksi jäätelöksi tehosekoittimessa tai blenderissä. Tässä kohtaa itse tarvin sitä jugurttia, sillä jäätyneet banaaninmurut alkoivat vain pyöriä terien päällä, enkä saanut tehtyä niistä semmoista jäätelömassaa. Jugurttia laitoin ehkä puoli desiä.


Lopputuloksena oli yllättävän pehmeä ja kermainen banaanijäätelö, joka ei sisällä yhtään sokeria eikä myöskään lisäaineita, mikäli ei joudu lisäilemään sitä jugurttia... Suosittelen kyllä testaamaan, mikäli on kamala makeannälkä :) Kyllä sieltä pinterestistä näemmä helmiäkin löytyy. Jos haluat seurata mua pinterestissä, niin klikkaa vaan tuolta oikealta tuota "Follow me on pinterest" namikkaa, niin se onnistuu :) Aika laiska olen kyllä ollut selailemaan tuota ja pinnaamaan mitään, mutta joskus sinne jää kiinni ja tulee sitten selailtua muiden boardeja urakalla.


Eilen jatkoin tuota testailua keittiössä ja tein ehkä elämäni kolmannet karjalanpiirakat ja voin sanoa, että näistä tuli kyllä parhaat tähänastisista. Keitin litran puuroa haudekattilassa ja muistin laittaa tarpeksi suolaakin puuroon. Myös rypytys onnistui ehkä normaalia paremmin ja kyllähän nuo ihan karjalanpiirakoiksi tunnistaa. Pukkasin valmiiksi lämpimään uuniin vielä uunipuuron, koska tuo täytteeksi varattu puuro kului valitettavasti kokonaan piirakoihin :(  Semmoisia ruokakokeiluja meillä on ollut tällä viikolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti