perjantai 22. helmikuuta 2013

Verho-ongelma!

Mulla on suuri ongelma, verhosellainen. Pitäisi nimittäin kehittää jotkut verhot tuohon olohuoneeseen pikkuhiljaa, sillä tyhjänä töröttävät verhotangot näyttävät vähän tyhmiltä... Ongelmana onkin sitten se verhojen valitseminen! Meillä on kolme suurta ikkunaa tuossa olohuoneen puolella ja toisaalta haluaisin vain tuommoiset kappatyyliset, toisaalta taas kunnon sivuverhot. Noissa kapoissa olisi se ongelma, että kun kangasta ei saa ikkunoiden levyisinä, niin tulisiko tyhmän näköinen, jos tuossa olisi kolme erillistä kappaa??
Alla olevassa kuvassa ikkunat kokonaisuudessaan näkyvät parhaiten. Lisäksi tangossa on tuo kiinnityssysteemi keskimmäisen ikkunan keskellä :|


Toisaalta peittäisivätkö pitkät sivuverhot liikaa isoja ikkunoita ja minkä levyiset verhojen tulisi olla? Meillä on paneelitangot, mutt en kuitenkaan haluaisi ehkä ihan niin kapeita verhoja tuohon.


Verhojen tulisi mielellään olla jotkut neutraalit, että voin sitten halutessani vaihtaa keittiöön värikkäitä verhoja, koska kappojen vaihtaminen keittiöön on huomatavasti halvempaa kuin osta metritolkulla kangasta olohuoneeseen aina kun teke mieli vähän piristystä :)


Ostin muuten Kärkkäiseltä meille eile tämän ihanan Finlaysonin norsutyynyn! Aika kova hintaero Finlaysonin verkkokaupan (16e) ja Kärkkäisen (10,90e) välillä ja verkkokaupasta olisi tullu vielä järkyttävät seitsemän euron postimaksut yhdelle päälliselle... Mustia oli enää yksi mallityynyn päällä ollut päällinen jäljellä ja ostin sen pois. Muta hyllyyn jäi vielä keltaisia ja punaisia, jos joku kaipailee edullisesti :)


Mutta siihen ongelmaan palatakseni. Kertokaapas nyt omia mielipiteitänne, että minkälaiset verhot tuohon tilaan laittaisitte? Kivoja kuosiehdotuksiakin otetaan vastaan. Marimekolta poimin muutaman kankaan kuvan, josta pitäisin. Verhojen tulisi kuitenkin olla aikaa kestävät ja neutraalit.Marimekko Kivet

Marimekko Botnia

Marimekko Ananas
Marimekko pippurikerä
Marimekko Mehiläispesä

Tulostin meille myös "seinäkalenterin" eli Valkoisen Harmajan blogista löysin valmiin kalenterin tälle vuodelle, jonka voi jokainen käydä itse tulostamassa. Meillä onkin ollut vähän puute kalenterisa, mutta ei oikei paikkaa. Tuo A4-kokoinen lappu päätyi tietokoneen päälle pienelle seinäpätkälle ikkunan ja oven väliin. Vähän tuo huutaisi jotain kivaa washteippiä kiinnitykseen, mutta eihän mulla semmoisia hienouksia ole :(
15 kommenttia:

 1. En tiedä mitä tykkäisit, mutta minä ehkä laittaisin 4 valkoista/vaaleaa oikein ohutta ja keveää pitkää verhoa siihen. Minusta ne sopisivat kivasti :) Kannattaa myös muistaa teettämisen mahdollisuus. Se on kyllä yl. aika tyyristä, mutta niin onnistuisi varmasti se koko ikkunaseinän levyinen kappakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mähän osaan ommella, joten onnistuis varmaan itsekin tehdä ;) Tarkoititko siten, että molemmilla reunoilla olisi yksi ohut verho ja tuossa keskellä kaksi vai miten neljä? Tuo oli myös yksi mahdollisuus, että jotkut tosi hengettömät, mutta toisaalta mietin, että olisiko ne liian "tylsät" makuuni :)

   Poista
  2. No niinpä tietysti! :D Onnistuis varmasti, siinä ei ole minusta muuta kun ne päärmeiden ompelemiset, minkä voisin jättää muille :P Niiiin pitkäveteistä! Mutta siis se ois hyvä idea :)

   Juuri niin ajattelin, että aina verho kunkin ikkunanpuitteen kohdalle ja reunoille. Se tylsyys voi kyllä koitua ongelmaksi... Entäs jos ne olis jonkin väriset tai vähän kuviolliset? :)

   Poista
  3. Hahah, meitsi on taas lukenu tooooosi hyvin! Sullahan on tossa noita kuosi-ideoita. Nuo on kyllä kivoja ja toimisivat hyvin :) Mitähän mä oikein mietin, kun en heti tajunnu :P

   Poista
  4. No kato ei aina voi onnistua ;) Nyt pitäs sit päättää että mitä haluaa ja missä muodossa. Kuitenkin Marimekon kankaat sen verran suurempi satsaus, ett ei oikein hutia viitti tehdä :)

   Poista
 2. Kapanhan saa kokonaiseksi, kun ompelee ne yhteen. ;) Tai sitten ostaa puolet kapan leveydestä kangasta, leikkaa pituussuunnassa kahtia, ompelee lyhyet päät yhteen ja käänteet. Esim. tuosta Marimekon Kivistä vois tulla silleen ihan kiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan sopis molemmin päin! Mietin eka sitä, että näkyykö esim valoista ikkunaa vasten miten ne yhdistämiskohdat ja onko se tyhmän näköinen jos on noin pitkä kappa. Toisaalta se kappa houkuttais enemmän kuin sivuverhot tai jos sivuverhotkin ois vaikka puolet siitä kankaan leveydestä eli ei ihan panelileveys, mutta ei täysveleveäkään?

   Poista
 3. Verhojen valitseminen on hirmuisen vaikeaa! Meillä on olkkarissa juuri tuo Marimekon Ananas ja se on kyllä ollut yhä valinta. Ihana blogi sulla, olen ekaa kertaa kylässä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kerttu, sullakin on ihana blogi ja hyvin samanlainen maku kuin mulla :) pitänee ehkä käydä vielä marimekolla livenä hiplaileen noita kankaita!

  VastaaPoista
 5. Minä laittaisin kaksi 1,5m leveää sivuverhoa Kivet-kankaasta, jos tuota ikkunaa ei tarvitse saada kokonaan peittoon. Meillä on muuten keittiön kapassa sauma ja kuosillisessa kankaassa (marimekon kippis) sauma ei näy ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunaa ei todellakaan tarvi peittää kun ei oo naapureita takana. Siksi mietin, että peittääkö noin leveät liikaa vai laitettasko ne "ruttuun" :)

   Poista
 6. Moi.
  Mulla on samanlainen ikkunasysteemi olkkarissa. Meillä on joka välissä verho, valkoista yksiväristä läpikuultavaa pellavannäköistä kangasta mutta siis aivan tekokuituinen, hyvin laskeutuva ja rynkylle menevä, vallilan valikoimasta. Eli oon 140cm leveän verhon laittanu n. 35 cm matkalle rynkkyyn. Nämä verhot on ylipitkät ja valuvat lattialle! Tykkään kovasti :)

  ps. Kärkkäisellä on mustaa norsua taas saatavilla ;)

  VastaaPoista
 7. Kaisan kans samaa mieltä. Kaks verhoa reunoille. Se vähän jakais noita tiloja, verrattuna siihen että kapat jatkuis olkkarissakin ja tois enemmän "pehmeyttä"olkkariin.:)
  Hehe, makuasia.

  VastaaPoista
 8. Sorry heti, mutta miksi nuo verhotangot jäävät noin naftille ikkunan reunojen yli sivuissa? Tämä on mun omaan silmään hirmu yleistä nykyjään. Lähinnä ajattelen, että tuol telkan kulmassa sais tango mennä ihan nurkkaan saakka, jolloin verhon jälkeen sinne ei jäisi paljasta seinää paistamaan vaan verho täyttäisi nurkan. Jos ne tangot menis reilusti ikkunan sivuille niin minä laittaisin sinne reunoille oikein reilusti kangasta, just jotain ohuehkoa, mutta ei lattialle valuvana, koska ne on ilkeät imuroida ja aina olla asettelemassa sitten :-) Toisaalta sellaiset reilut verhot imisi ääntä myös ja kaikuminen vaimentuisi.

  PS: meillä on juuri samanlainen sohva, tosin ei noin siisti, kun apinat roiskii selkätyynyt minne lie jatkuvasti.

  Kappaa en tuohon ehkä laittaisi, juurikin siksi kun haluat vaihdella keittiön kappoja ja sitten sinulle iskisi kuitenkin se olohuoneen verhojen vaohteluinto, kun nekin on kappoja. Jos se verhotanko tuntuu tylsältä siitä keskeltä sivuverhojen kanssa, niin siihen voipi laittaa vaikka jotain yksinkertaisia kristalleja koristeeksi siimaan roikkumaan. Ne istuis silleen teille hyvin, kun ovat suht eleettömiä, mutta auringon osuessa niihin tulee kivoja värejä seinille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla oli se ongelma kun tankoja asennettiin, etä en tiennyt missä kohtaa niiden ois pitänyt olla. Yritin jopa googlettaa :D Mietin kans, että tuossa asennossahan isompi verho peitää puoli ikkunaa :D MUTTA onneksi meidän tangot on jatkettavat, eli saan ne vedettyä tuonne seinään asti ja jos ompelen verhoon semmoisen rypytyskujan, niin niiden avulla saan sen verhon vedettyä tuon kiinnitysosan yli reunaan asti. Eli voin laittaa verhon tuonne kulmaan asti! Jos olisin laittanut kiinnikkeet olkkarissa tosi kauas ikkunasta niin melkeen ois pitänyt laittaa nuo keittiön ikkunankin kiinnikkeet samaan kohtaan, että olisi ollut yhtenäisen näköinen ja niissä sitä tarvetta ei olisi ollut. Olen nyt päätynyt siihen, että kaksi sivuverhoa tulee, kun vaan osaan päättää kankaan :) Kiitos vinkeistä!

   Ooh, kristalleja <3

   Poista