torstai 12. huhtikuuta 2012

Välikausisovitusta ja kummallisia sämpylöitä...

Täällä on ollut eilen ja tänään rutkasti plussa-asteita pihalla, joten otettiin välikausihaalari toppavaatteiden rinnalle jo käyttöön. Ei näemmä kuitenkaan pääse vieläkään pesemään toppaa pois, sillä viikonlopulle on taas luvattu nollaa :( Kuvat otettiin eilen iltalenkin jälkeen.

Veetillä siis käytössä tuo Ticketin 86cm haalari ja pituutta pojalla suunnilleen saman verran. Luulen, että tästä haalarista mahtuisi kokoa pienempikin, on niin reilua mitoitusta. Saa nähdä montako vuotta joudun odottamaan, että päästään käyttämään sitä ihanaa tähtikuosista haalaria, kun se on kokoa isompi. Syksyksi se on varmasti vielä liian iso, mutta ehkäpä jo ensi keväänä :)


Veeti on innostunut lykkimään itse kärryjä, kun ollaan pihalla. Mieluiten ei istuisi niissä ollenkaan, vaan lykkisi koko ajan. Ja äitillähän ei mene hermot, kun mennään hitaasti eikä äiti saisi koskea kärryihin edes sen vertaa, että kääntäisi suuntaa vähän, että ei olla jatkuvasti ojassa.Puvusta sen verran vielä, että hieman ärsyttää noissa Ticketin haalareissa nuo kamalan tiukat hihan-ja lahkeensuut. Talvihaalarissa ne on vielä kireämmät, mutta ei noitakaan mikään maailman helpoin ole vetää kumpparin päälle... Pitäisi varmaan suosiolla sulloa ne sinne sisäpuolelle.

Haalarin alla meillä on ollut nyt se Popin windfleece, mummun tekemät villahousut (koska maassa on vielä lunta ja maa on kylmä), sukkikset, body ja käsissä Lassien suprafillit, joiden alla hansikkaat. Lämmin poika on ollut ulkoilun jälkeen.

Ennen lenkkiä tein valmiiksi sämpylät pellille ja jätin kohoamaan lenkin ajaksi. Lykättiin vaan uuniin, kun tultiin kotiin. Mutta mitä ihmettä sämpylöille oli tapahtunut sinä aikana kun oltiin lenkillä?!? Taikina oli kohonnut ainoastaan leveyssuunnassa?? Ei oo koskaan ennen käynyt näin. Näyttävät lähinnä teeleiviltä. Onko muille koskaan käynyt näin? Sämpylöiden päällä seesamin-, kurpitsan- ja unikonsiemeniä. Ei tietenkään kaikkia samassa leivässä...


Tänäänkin käytiin puistoilemassa, kun ei kerta satanut räntääkään. Jätettiin iskä luutuamaan lattioita rauhassa :)

Testattiin kyllä heti urakalla vaatteiden vedenpitävyys, sillä Veeti makasi lammikoissa mahalleen aina kun silmä vältti. Ärsyttävin tapa tällä hetkellä kiljumisen lisäksi on se, että kun selkänsä kääntää on Veeti mahalleen lammikossa ja juo sitä kuravettä. Ei auta kielto eikä mikään vaan se tehdään heti uudestaan, jos en itse ole koko ajan muutaman sentin etäisyydellä. Tänään hörpättiin varmaan neljästä lammikosta, joissa oli TOSI puhdasta vettä kun on tämmöinen kurakausi...


Tuossakin lammikossa käytiin kotipihalla uimassa ja hyvin oli poika pysynyt kuivana. Näemmä ihan hyvä, että haalarikin on vedenpitävä, vaikka kurahousut onkin päällä. Kurahousut kun eivät kovin suojaa noita hihoja, kun lammikossa uidaan käsien varassa... Suprafillitkin piti vettä eikä mennyt vesi yhtään sisään. Ainoat hanskat meillä tällä hetkellä, joita voidaan pitää, kun on niin märkää vielä.

Kaivoin Veetin päikkäreiden ajaksi ompelukoneetkin esille tarkoituksenani ommella Veetille kesälätsä Unikuun terapiahuoneen ohjeella. Hieman tuli lyhyt mun makuun, kun ei yllä yhtään korville, joten taidan tehdä seuraavan vähän pidempänä tai sitten ihan ruttupipon lipalla. En saa vieläkään nimittäin Veetille aurinkolaseja päähän... 


Kuvaus oli liian haastavaa, ei saatu pidettyä joko Veetiä paikoillaan tai lätsä lensi nurkkaan. Tässä kuitenkin alla sitten vielä kuva tuosta lakista.


Kaikki ylhäällä olevat kuvat on otettu muuten mun puhelimella, olen kyllä tosi tyytyväinen tuohon puhelimen kameraan! Varsinkin pihalla tulee mun mielestä tosi hyviä kuvia puhelinkuviksi. Puhelin on siis Samsungin Galaxy W. Tai ehkä se kontrasti vanhan kameran kuviin on vaan niin suuri, että nää näyttää hyviltä mun mielestä.

Lisäksi tein talokankaasta Veetille vielä yhden pipon, kun niitähän ei ole yhtään entuudestaan. Jotenkin näen tämän kankaan vain pipokankaana. Hurautin samanlaisen yllärinä kummipojallekin, kun ollaan huomenna viemässä sinne niitä ompelemiani housuja.Tähänkin kuvaan Veeti lahjottu kameran putkella :D

Sain muuten ompelukoneenkin pelittämään, oli vain raukka vailla öljyämistä ja puhdistusta. Joten ei tarvitse koneella laihduttaa nyt lompsaa vaan voin tehdä sen huomenna Kokkolan Eurokankaassa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti